اکو فود

نخستین سایت خبر خوان صنایع غذایی و کشاورزی

امروز : شنبه 29 ارديبهشت ماه 1403
آخرین به روز رسانی:
شنبه 29 ارديبهشت ماه 1403 ساعت: 17:1:4

60 درصد خوراک دام در شرایط غیراستاندارد تولید می‌شود

60 درصد خوراک دام در شرایط غیراستاندارد تولید می‌شود

کشاورزی> رئیس انجمن صنایع خوراک دام و طیور ایران گفت: ضایعات در صنعت خوراک دام و طیور در سال گذشته به حدود 980 میلیارد تومان رسید.

منبع خبر : اقتصاد غذا - برگزیدهلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 27 بهمن 1395ساعت انتشار : 20:37:23
کشاورزی> رئیس انجمن صنایع خوراک دام و طیور ایران گفت: ضایعات در صنعت خوراک دام و طیور در سال گذشته به حدود 980 میلیارد تومان رسید.مجید موافق قدیری در گفت‌وگو با فارس، به تولید خوراک دام در کشور اشاره کرد و گفت: نهاده‌های دامی مانند ذرت و کنجاله سویا به دلیل شیوه‌های نادرست تغذیه و پرورش طیور تنها 70 درصد بازده دارند و متاسفانه علی‌رغم سابقه صنعتی شدن پرورش طیور همچنان طول دوره پرورش در ایران طولانی است که همین موضوع سبب می‌شود و هزینه نگهداری مرغ و قیمت محصولات پروتئینی وابسته به آن افزایش یابد.وی اضافه کرد: طی برنامه ششم توسعه بنا است تا صادرات خوراک دام، طیور و آبزیان را به یک میلیون تن افزایش دهیم که ارزش آن حدود 600 میلیون دلار است و قابلیت صادرات به 20 کشور را داریم.موافق قدیری این را هم گفت: حجم صادرات خوراک دام ایرانی از ابتدای سال 95 نسبت به 5 سال اخیر 113 درصد افزایش داشته و کشورهایی همچون امارات، اسپانیا، عمان، ترکیه، قطر، کویت و شمال ایران عمده مشتریان خوراک دام ایران بوده‌اند.رئیس انجمن صنایع خوراک دام و طیور ایران بازده پایین مرغداری‌ها به دلیل نوع تغذیه دام را یکی از چالش‌های بزرگ در این حوزه عنوان کرد و افزود: میزان بهره‌وری در مرغداری‌ها بین 60 تا 70 درصد است و با آنکه تولید گوشت مرغ نسبت به اول انقلاب 12 برابر و تخم‌مرغ 7 برابر شده است، اما بیش از 70 درصد هزینه‌های پرورش هر واحد تولیدی مرغ و تخم‌مرغ را خوراک دام تشکیل می‌دهد.به گفته رئیس انجمن صنایع خوراک دام و طیور ایران در همین راستا پیشنهاد شده تا رشته دانشگاهی فناوری ساخت خوراک دام برای کاهش قیمت تمام شده محصولات پروتئینی و در کنار آن کیفیت خوراک افزایش یابد. وی تصریح کرد: متاسفانه بیش از 60درصد خوراک دام در واحدهای غیراستاندارد تولید می‌شود که این مسئله علاوه بر کاهش بهره‌وری در نهایت سبب افزایش قیمت تمام شده محصولات پروتئینی می‌شود.