اکو فود

نخستین سایت خبر خوان صنایع غذایی و کشاورزی

امروز : پنج شنبه 20 ارديبهشت ماه 1403
آخرین به روز رسانی:
پنج شنبه 20 ارديبهشت ماه 1403 ساعت: 17:0:59

طرح افزایش خوداتکایی در تولید برنج تدوین شد

طرح افزایش خوداتکایی در تولید برنج تدوین شد

با اجرای طرح افزایش ضریب خوداتکایی تولید برنج با محوریت اقتصاد مقاومتی، ظرف 10 سال عملکرد تولید این محصول از چهارهزار و 800 کیلوگرم در هکتار به شش‌هزار و 600 کیلوگرم در هکتار می‌رسد.

منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 23 تیر 1394ساعت انتشار : 17:47:19
با اجرای طرح افزایش ضریب خوداتکایی تولید برنج با محوریت اقتصاد مقاومتی، ظرف 10 سال عملکرد تولید این محصول از چهارهزار و 800 کیلوگرم در هکتار به شش‌هزار و 600 کیلوگرم در هکتار می‌رسد.   به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) به نقل از روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی معاونت زراعت با اعلام این خبر گفت: این طرح با ضریب خوداتکایی 65 درصد تدوین شده و اجرای آن کمک بزرگی به تولید برنج کشور خواهد کرد. کاوه خاکسار افزود: سطح زیر کشت برنج در طرح افزایش ضریب خوداتکایی محصول 484 هزار هکتار پیش‌بینی شده و برنامه ما این است که ظرف چند سال آینده به‌علت بحران آب، سطح کشت برنج استان‌های غیرشمالی را کاهش دهیم و بر تولید این محصول در استان‌های شمالی متمرکز شویم. وی خاطرنشان کرد: طرح افزایش ضریب خوداتکایی تولید برنج در وزارت جهاد کشاورزی به تأیید رسیده است و در صورت نهایی شدن و تأمین اعتبار، اجرای آن از امسال آغاز خواهد شد. مدیرکل دفتر غلات و محصولات اساسی معاونت زراعت کاهش ضایعات برنج را یکی از اهداف و ویژگی‌های طرح افزایش ضریب خوداتکایی این محصول دانست و ادامه داد: بیشترین مقدار ضایعات برنج مربوط به مرحله برداشت و فرآوری در واحدهای شالیکوبی است و از این رو 10 پروژه برای ارتقای مدیریت مزرعه و برنامه‌هایی برای اصلاح و نوسازی واحدهای شالیکوبی در این طرح دیده شده است. خاکسار با اشاره به اینکه در این طرح، سطح کشت برنج پرمحصول اضافه خواهد شد، تصریح کرد: سطح زیر کشت ارقام برنج پرمحصول در سال جاری 60 هزار هکتار و سطح زیر کشت ارقام محلی 400 هزار هکتار گزارش شده است. وی بر افزایش کیفیت برنج تأکید کرد و یادآور شد: یکی از کارهای مهم، ارتقاء کیفیت برنج است و به این منظور باید طرحی اجرا شود که برنج تولیدشده در مزارع کشور شناسنامه داشته باشند. خاکسار افزایش تولید برنج بر اساس پایداری و حفظ محیط زیست، تمرکز کشت بر استان‌های شمالی و بخش کوچکی از استان گلستان، افزایش کارایی مصرف آب در شالیزارهای کشور با توجه به بحران آب موجود، افزایش بهره‌وری با تأکید بر جلوگیری از تغییر کاربری شالیزارها، کاهش هزینه تولید و افزایش درآمد کشاورزان از طریق افزایش عملکرد و مکانیزه کردن عملیات کشاورزی و کاشت 100 درصد مکانیزه برنج و برداشت با کمباین را از دیگر اهداف طرح افزایش ضریب خوداتکایی تولید برنج برشمرد./