اکو فود

نخستین سایت خبر خوان صنایع غذایی و کشاورزی

امروز : پنج شنبه 27 ارديبهشت ماه 1403
آخرین به روز رسانی:
پنج شنبه 27 ارديبهشت ماه 1403 ساعت: 17:1:57

اصلاح رژیم غذایی ایرانیان، راهکار دستیابی به خودکفایی پایدار/ مصرف آب یک کیلوگرم گوشت گاو 50 برابر هندوانه

اصلاح رژیم غذایی ایرانیان، راهکار دستیابی به خودکفایی پایدار/ مصرف آب یک کیلوگرم گوشت گاو 50 برابر هندوانه

زمانی که گفته می‌شود تولید هر کیلوگرم هندوانه، 300 لیتر آب نیاز دارد، چرا هیچ توجهی به تولید یک کیلوگرم گوشت گاو با مصرف 15 هزار لیتر آب نمی‌شود؟

منبع خبر : ایانا - اصلیلینک خبر : اینجا کلیک کنیدتاریخ انتشار : 01 دی 1394ساعت انتشار : 8:42:22
زمانی که گفته می‌شود تولید هر کیلوگرم هندوانه، 300 لیتر آب نیاز دارد، چرا هیچ توجهی به تولید یک کیلوگرم گوشت گاو با مصرف 15 هزار لیتر آب نمی‌شود؟   عضو هیأت علمی معاونت مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم امروز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) با تأکید بر اینکه اصلاح رژیم غذایی راهی برای رسیدن به خودکفایی و امنیت غذایی است، گفت: متأسفانه امروزه در کشور مردم بیش از حد نیاز کالری به بدن خود وارد می‌کنند. رضا حق‌پرست افزود: در حال حاضر قادر به تولید محصولات کشاورزی بدون استفاده از سم و کود نیز در کشور هستیم، اما شرط دستیابی به این امر کم کردن توقع است. وی با بیان اینکه مصرف گندم، برنج و گوشت در جامعه ایرانی بیش از حد تصور است، خاطرنشان کرد: با توجه به بحران آبی موجود در کشور و تغییرات اقلیمی و خشکسالی پیش رو برای تأمین امنیت غذایی باید فرهنگ غذایی جامعه را تغییر دهیم. حق‌پرست با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی باید برای رفع این معضل دست به کار شود، ادامه داد: کشور انگلیس با وجود پربارانی و عدم وجود مشکلات آبی برای سوق دادن مردم به مصرف محصولات کم‌آب‌بر که انرژی کمی برای تولید می‌خواهند، برنامه‌ریزی کرده است تا بتواند در آینده و به تدریج فرهنگ غذایی‌شان را تغییر دهد. وی تصریح کرد: ما مجبور به ورود به این راه هستیم و باید این راه را طی کنیم و در صورت نتیجه نگرفتن به‌دنبال تکنولوژی‌های پرریسک باشیم. عضو هیأت علمی معاونت مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم یادآور شد: در استان کرمانشاه، کشاورزان تنها با رعایت اصول کشت توانسته‌اند تولید گندم خود را تا 10 برابر افزایش بدهند. حق‌پرست با بیان اینکه برخی افراد به بهانه تأمین امنیت غذایی، غیرمنطقی پیش می‌روند و به فکر آینده مردم جامعه خود نیستند، تأکید کرد: سرانه مصرف مواد غذایی مضر در ایران وحشتناک است، چرا باید اراضی مناسب در کشور زیر کشت نیشکر و چغندرقند باشد و سرانه مصرف قند ما 30 کیلوگرم باشد؟ چرا باید هر ایرانی سالانه 165 کیلوگرم گندم مصرف کند که چندین برابر سرانه مصرف جهانی است؟ چرا مصرف برنج هر ایرانی در سال 42 کیلوگرم است؟ وی که خودش نیز بیش از دو سال است خام‌گیاه‌خوار شدهاست، اظهار داشت: اگر سرانه مصرف محصولاتی همچون برنج، گندم، گوشت و قند را بتوانیم به نصف کاهش بدهیم و حتی محصولی را جایگزین نکنیم، علاوه بر آنکه مردم سالم‌تر زندگی خواهند کرد، قادر خواهیم بود غذای جمعیتی معادل دو برابر حال حاضر کشور را نیز بدون فشار به منابع آب و خاک کشور تأمین کنیم. حق‌پرست با بیان اینکه باید با اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی مردم، سرانه‌های مصرف را کاهش دهیم، گفت: هیچ‌کس از سالم زندگی کردن ناراضی نخواهد بود و تنها با فرهنگ‌سازی و علاقه‌مند کردن مردم به غذای سالم همچون حبوبات و تغییر فرهنگ غذایی خواهیم توانست علاوه بر رسیدن به خودکفایی و امنیت غذایی، به صادرات بیشتر تولیدات نیز بپردازیم.   مقایسه سرانه مصرف سالانه مواد غذایی در ایران و جهان موضوع مصرف ایران مصرف جهان نان 160 کیلوگرم 25 کیلوگرم تخم‌مرغ 8 کیلوگرم 24 کیلوگرم شیر 90 کیلوگرم 300 کیلوگرم شکر 30 کیلوگرم 5 کیلوگرم سویا 0.5 کیلوگرم 10 کیلوگرم نوشابه 42 لیتر 10 لیتر نمک 6 کیلوگرم 3 کیلوگرم میوه و سبزیجات 30 کیلوگرم 120 کیلوگرم ماهی 7 کیلوگرم 18 کیلوگرم دارو میانگین سرانه اقلام دارو در هر نسخه در ایران 6 و در جهان 2 قلم است طول عمر 20 درصد پایین‌تر از میانگین جهانی   خبرنگار: افسانه زعیم‌زاده A-941001-01