۲۰ فروردین ۱۴۰۳، ۱۰:۵۶
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 85438512
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

پنج هزار و ۳۵۰ هکتار از مزارع غلات خراسان‌شمالی سمپاشی شد

بجنورد- ایرنا- مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: پنج هزار و ۳۵۰ هکتار از مزارع غلات این استان علیه آفت سِن و بیماری های برگی از جمله زنگ زرد گندم و لکه خرمایی در سال زراعی جاری سمپاشی شد.

محمد رضایی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: از مجموع این میزان سه هزار هکتار مربوط به مبارزه با آفت سن مادری گندم، ۶۵۰ هکتار بیماری زنگ زرد گندم و یک هزارو ۷۰۰ هکتار مربوط به سایر بیماری های برگی از جمله لکه خرمایی یا سفیدک پودری گندم است.

وی گفت: سن غلات به مزارع استان از جمله بخش هایی از مانه و سملقان، اسفراین و جاجرم ریزش کرده است که کشاورزان برای زمان مبارزه باید توصیه های کارشناسان را جدی گیرند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: ریزش سن مادری به مزارع خراسان شمالی به نسبت سال گذشته با تاخیر انجام شده است که این امر باعث می شود مبارزه با این آفت در گندمزارها نسب به پارسال کاهش یابد اما در مرحله سن پوره با افزایش سطح مبارزه مواجه خواهیم شد.

وی افزود: در سال زراعی گذشته در مجموع در سطح ۲۳ هزار هکتار از مزارع استان با سن مادری و پوره مبارزه شد که پیش بینی می شود امسال تا سطح ۲۵ هزار هکتار برسد.

رضایی افزود: آفت سن از برگ، جوانه، ساقه، سنبله و دانه های گندم و جو تغذیه کرده و به مزارع خسارت می زند و باعث افت شدید محصول می شود.

سن غلات از مهمترین آفات گندم و جو است و این آفت با تغذیه از گندم و جو در مراحل مختلف رویشی موجب کاهش عملکرد (خسارت کمی) و از بین بردن خاصیت نانوایی (خسارت کیفی) می شود.

لزوم آشنایی بیشتر کشاورزان با بیماری زنگ زرد

وی با بیان اینکه بیماری زنگ زرد گندمزارها از سمت استان گلستان وارد مزارع این خطه شده است تصریح کرد: کشاورزان با این آفت آشنایی غریبه هستند و لازم است مراقبت بیشتری کنند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: اینک بخش هایی از کشتزارهای شهرستان‌های مانه، سملقان و بجنورد به عنوان کانون آلودگی به بیماری زنگ زرد شناسایی شد و مقابله با این آفت ادامه دارد.

رضایی افزود: مقابله بیماری لک برگی زنگ زرد مهم است چرا که این بیماری با توجه به شرایط آب و هوایی به منطقه سرایت خواهد کرد و در صورت مبارزه نکردن با بیماری لکه زرد منطقه وسیعی را آلوده خواهد کرد و همچنین افزایش جمعیت این نوع آفت به صورت تصاعدی بالا خواهد رفت که بسیار خسارات زاست.

وی تصریح کرد: امسال با توجه به میزان رطوبت و دمای هوا در سال جاری این بیماری بروز پیدا کرد و با توجه به احتمال آلودگی گسترده باید مبارزه را دقیق و جدی انجام داد.

رضایی خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود در سطح ۱۰ هزار هکتار از کشتزار های این استان در سال جاری با بیماری لکه برگی زنگ زرد مبارزه انجام شود چرا که این بیماری از یک منطقه به منطقه دیگر سرایت می کند که این امر باعث می شود سطح وسیعی از گندمزار ها به این بیماری آلوده شوند.

به گزارش ایرنا، آفت زنگ زرد یکی دیگر از مهمترین بیماری‌های گندم در دنیا و ایران محسوب می‌شود و در مواقعی که مزرعه دارای رطوبت بالا باشد به سرعت گسترش می‌‎یابد.

این آفت به صورت جوش یا تاول‌هایی به رنگ زرد مایل به نارنجی روی برگ‌های محصول ظاهر شده سپس تین جوش‌ها به سرعت به هم پیوسته و نوارهایی در امتداد رگبرگ‌ها در هر ۲ سطح برگ نمایان می‌کنند که به‌ دنبال آن به کل محصول آسیب می‌زند.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی محسوب می شود.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha