به گزارش ایرنا ازنمایندگی سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد (فائو) در ایران، ماریا هلنا سمدو به مناسبت برگزاری هفته بین المللی سبز كه از 15 تا 24 ژانویه 2016 ( 26 دی تا 4 بهمن 1394) توسط فائو در چارچوب مجمع جهانی غذا و كشاورزی (GFFA) در برلین پایتخت آلمان نسبت به وجود مشكلات قابل توجهی كه شهرها در دسترسی پایدار و منظم به غذای كافی برای همگان با آنها دست به گریبان هستند، هشدار داد.
وی افزود: این مشكلات با افزایش درصد گرسنگی در مناطق شهری شدت بیشتری خواهد گرفت.
وی اظهارداشت: درحال حاضر بیشتر از 50 درصد از جمعیت جهان در مناطق شهری زندگی میكنند و انتظار می رود این رقم، تا سال 2050 به ویژه در كشورهای در حال توسعه، به 70 درصد برسد.
معاون مدیر كل فائو در امور منابع طبیعی، تصریح كرد: از سوی دیگر افزایش تغییرات آب و هوایی از جمله طوفان، سیل و دیگر رخ دادهای جوی شدید، تهدیدی جدی برای چگونگی دسترسی به غذا در شهرها به ویژه در مناطق محروم به شمار می رود.
سمدو اضافه كرد: این در حالیست كه سازمان خواربار و كشاورزی ملل متحد (فائو) مراتب آمادگی خود را برای همكاری و هدایت طرحهای جدید در زمینه تأمین مواد غذایی مورد نیاز شهرهای مختلف جهان از جمله شهرهای كشور جمهوری اسلامی ایران اعلام می دارد.
وی گفت: بنابر اعلام فائو، به منظور برطرف ساختن نیازهای مذكور ، نظام های مواد غذایی شامل چرخه تولید، توزیع و مصرف باید با شیوه ای پایدار بازنگری شوند زیرا كه تضمین دسترسی و مشاركت همه ذینفعان، كشاورزان و خرده مالكان در سرتاسر زنجیره ارزش و تامین به تحقق این امر كمك خواهد كرد.
این مقام ارشد فائو ادامه داد: همچنین كاهش اتلاف و ضایعات مواد غذایی به ویژه در مناطق شهری می تواند تاثیر قابل توجهی در این زمینه داشته باشد كه دربرگیرنده اقداماتی مانند توزیع مجدد مواد غذایی استفاده نشده و تبدیل پسماندها به كمپوست و یا تولید انرژی است.
سمدو با اشاره به این كه جمعیت روستایی می تواند نقش مهمی را در امنیت غذایی شهرنشینان ایفا كند، گفت: تامین تغذیه مورد نیاز شهرها، فرصت های قابل توجهی را برای توسعه پایدار در شهرها و مناطق روستایی به وجود می آورد، به ویژه هنگامی كه كشاورزان خانوادگی و خرده مالكان با این بازار ارتباط داشته باشند.
وی اظهارداشت: كشاورزی شهری و برون شهری نیز، یك جز مهم در نظام های غذایی محسوب میشود كه با روشهای خلاقانه ای همچون هیدروپونیك ،رشد گیاهان در آب حاوی مواد معدنی، باغداری عمودی و خانگی، زمینه را برای ایجاد مشاغل، ارائه تنوع غذایی و مصرف غذای سالم در شهرها و شهرستان ها فراهم می سازد.
وی تصریح كرد: برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار به ویژه یازدهمین هدف آن كه بر ساخت شهرها، اقامتگاه های ایمن، تجدید پذیر و پایدار تاكید دارد، توجه به تغذیه و امنیت غذایی و ادغام آن در برنامه ریزی و توسعه شهری كه تا كنون 'تا حدی نادیده گرفته شده است، امری ضروری محسوب می شود.
به گفته وی، اهداف توسعه پایدار دستورالعملی است كه توسط سازمان ملل متحد و كشورهای عضو این سازمان باه هدف تحقق توسعه پایدار در فاصله سال های 2015تا 2030 تصویب شده و 17 هدف اصلی را در برمی گیرد.
این مقام ارشد فائو گفت: در حالی كه شهرداری ها در شهرها و كلان شهرها درهمایش های محلی، ملی و جهانی با موضوع نظام های غذایی شركت می كنند اما همچنان اقدامات بیشتر و جدیتری باید انجام شود.
وی افزود: این یك روند جامع و فراگیر است. گرد هم آوردن دولت، بخش خصوصی و جامعه مدنی می تواند فرصت مناسبی را برای منعكس كردن پیچیدگیهای اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی نظامهای غذایی ایجاد كند.
سمدو با اشاره به معاهده میلان در زمینه سیاست گذاری غذای شهری آن را نمونه بارز گردهم آمدن یكصد شهرداری در اكتبر سال 2015 به واسطه برگزاری نمایشگاه اكسپو میلان دانست.
براساس این گزارش، فائو میزبان اجلاسی بین المللی با حضور شهرداران جهان در سال 2016 با هدف تقویت معاهده میلان شده است.
اقتصام**9186**1440
تهران - ایرنا - معاون مدیر كل فائو در امور منابع طبیعی، گفت: ارائه رژیم غذایی سالم برای جمعیت رو به رشد شهری در جهان، نیازمند ائتلاف قویتری میان تولیدكنندگان روستایی، بازارهای شهری و ساختار نظام های غذایی است.
سرخط اخبار اقتصاد
-
رشد ۶۸ درصدی ارزش پروندههای فروش در اموال تملیکی
تهران- ایرنا- معاون بهرهبرداری و فروش اموال منقول سازمان جمعآوری…
-
پیام تبریک رئیس سازمان ملی استاندارد ایران به مناسبت روز جهانی استاندارد حلال
تهران- ایرنا- رییس سازمان ملی استاندارد ایران؛ در پیامی فرا رسیدن …
-
ارتباطات، اثرگذارترین عنصر رشد فردی و اجتماعی
تهران- ایرنا- داود منظور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه…
-
روابط عمومیها سر حلقه پیوند سازمانها و مخاطبان
تهران- ایرنا- روابطعمومی، دانش، تخصص و هنر ارتباط و ارتقای روابط…