طرح نظارت بر نمك و چربی غذای رستوران‌ها به شورای عالی سلامت می‌رود

تهران - ایرنا - رئیس سازمان غذا و دارو گفت: نظارت وزارت بهداشت بر مواد غذایی اكنون بیشتر معطوف به مواد خوراكی بسته‌بندی شده است اما بنا داریم طرحی را در شورای عالی سلامت مصوب كنیم كه بر اساس آن بر غذای رستوران‌ها و اغذیه فروشی‌ها هم نظارت شود.

به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار سلامت ایرنا، وزارت بهداشت، سال‌هاست كه نسبت به میزان بالای نمك، شكر و چربی در غذای ایرانیان هشدار می‌دهد و اعلام كرده میزان مصرف این مواد مضر در غذای ایرانیان بسیار بیشتر از حد مجاز است و این مسئله عامل مهم انواع بیماری های غیر واگیر مانند بیماری های قلبی، دیابت، سكته و سرطان است.
سازمان غذا و دارو در چند سال گذشته تلاش‌هایی را برای كاهش میزان شكر، نمك و چربی در فرآورده‌های غذایی بسته بندی شده و از جمله میزان نمك در نان و میزان شكر در نوشابه شروع كرده است و به عنوان مثال در شورای عالی سلامت تصویب كرده است كه میزان نمك در نان از حدود 1.8 گرم به یك گرم كاهش یافته یا میزان شكر موجود در نوشابه به زیر 10درصد برسد.
اما واقعیت این است این اقدامات در مقابل انبوه مواد غذایی مصرفی مردم در رستوران‌ها و به خصوص فست فودها و فرآورده‌های گوشتی شور و چرب كافی نیست و هنوز نظارت‌ها در این بخش ها اندك است.
از رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو پرسیدم،با توجه به هشدارهای مداوم وزارت بهداشت درباره میزان نمك، شكر و چربی مجاز در مواد غذایی، همچنان شاهد میزان بالای این مواد در غذای رستوران‌ها و به خصوص فست فودها هستیم، وزارت بهداشت برای كاهش این مواد چه برنامه ا‌ی دارد. او به خبرنگار ایرنا گفت: فعلا سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت بر اساس ضوابط موجود كاری چندانی نمی‌تواند بكند،‌چون مسئولیت مستقیمی در این مورد تعریف نشده است.
او اضافه كرد: ولی با توجه به اهمیت موضوع و وظیفه وزارت بهداشت برای حفظ و ارتقای سلامت مردم و نظارت بر كیفیت مواد غذایی و حتی نظارت بر تبلیغات حوزه سلامت می‌خواهیم پیش‌نویس طرحی را آماده كنیم و با تصویب شورای عالی سلامت در این زمینه ورود كنیم برای اینكه بتوانیم در رستوران‌ها و اغذیه فروشی‌ها از جمله فست فودها نیز برای كنترل میزان شكر،‌نمك و چربی نظارت كنیم و برای میزان نمك، شكر و چربی این غذاها سقف بگذاریم و كنترل كنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در واقع می‌خواهیم با مصوبه شورای عالی سلامت كه عالی‌ترین نهاد سیاستگزاری اجرایی در حوزه سلامت است و رئیس آن رئیس جمهوری است به این نظارت جنبه قانونی بدهیم، و بگوییم كه رستوران‌ها نمی‌توانند هر غذایی درست كنند، ‌نمی‌توانند غذایی را به مردم بدهند كه چربی آن از یك حد مجاز بیشتر باشد یا نمك آن از حد مجاز بیشتر باشد. چنین نظارتی در برخی كشورها تجربه شده و موفقیت آمیز بوده است.
دیناروند گفت: بر اساس قانون، منعی برای ورود وزارت بهداشت به اغذیه فروشی‌ها و نظارت بر محتوای مواد غذایی آنها وجود ندارد، تاكنون نظارت وزارت بهداشت بر این اماكن بیشتر نظارت بهداشتی بر بهداشت محیط آنها بوده است اما از این پس می‌خواهیم بر كیفیت و محتوای مواد غذایی آنها نیز نظارت كنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به این پرسش ایرنا كه با توجه به تعداد بالای این اماكن و تعداد میلیونی اغذیه فروشی‌ها چطور می خواهید بر آنها نظارت كنید، گفت: در تدوین پیش نویس ایجاد ضوابط و نظارت به اعذیه فروشی ها داریم به همین موضوع ها فكر می كنیم، نمی‌توانیم بپذیریم كه نظارت وزارت بهداشت بر كیفیت مواد غذایی فقط محدود به غذاهای بسته بندی باشد و بگوییم كار ما تمام شد، حتما برای نظارت بر مواد غذایی در اغذیه فروشی‌ها هم وارد می‌شویم به خصوص اینكه با توجه به تعهدات سند ملی كنترل بیماری‌های غیر واگیر، مسئولیت و تعهدات مهمی برای كنترل این بیماری ها داریم كه باید به آن عمل كنیم.
وی گفت: البته با توجه به ذائقه مردم این كار به صورت تدریجی و به مرور انجام می‌شود و نمی‌توان توقع داشت كه یك دفعه میزان نمك، شكر و چربی مواد غذایی، رستوران‌ها و اغذیه فروشی‌ها به حد مجاز برسد و این طرح یك كار تدریجی خواهد بود.
خبرنگار: افشین شاعری ** انتشار: علی حبیبی
اجتمام(4)**3063 **1569
۰ نفر