۳۰ دی ۱۳۹۴، ۱۱:۵۴
کد خبر: 81928484
T T
۰ نفر
آموزش شهروندي تنها راه پيشگيري و كنترل اختلالات ناشي از كمبود يد است

شهرري ـ ايرنا ـ كارشناس مسئول واحد بهبود تغذيه شبكه بهداشت ري گفت: آشنا كردن اقشار مختلف جامعه با اهميت مصرف نمك يددار، بهترين روش به منظور پيشگيري و كنترل اختلالات ناشي از كمبود يد است.

به گزارش روز چهارشنبه ايرنا از اداره بهداشت و درمان شهرستان ري، ماندانا دقيقي با اشاره به برنامه‌هاي مختلف شبكه بهداشت شهرري و تشكيل كميته اي در خصوص پيشگيري و كنترل اختلالات ناشي از كمبوديد گفت: در اين كميته فعاليت‌هاي واحدهاي مختلف ازجمله آموزش بهداشت، سلامت جوانان و مدارس، بهداشت محيط، سلامت خانواده و تغذيه مورد ارزيابي قرار مي گيرد.
وي برگزاري جلسات آموزشي در مراكز و پايگاه‌هاي بهداشتي و مدارس، هماهنگي با سازمان‌ها و اداره‌هاي شهرستان جهت آموزش به كاركنان و تهيه و توزيع جزوات آموزشي را از مصوبات كميته پيشگيري و كنترل اختلالات ناشي از كمبود يد عنوان كرد.
دقيقي يكي از مهم‌ترين تصميمات كميته پيشگيري و كنترل اختلالات ناشي از كمبود يد را افزايش هرچه بيشتر برنامه هاي آموزشي به منظور آشنايي شهروندان با اين مقوله دانست و گفت: مردم در صورت داشتن اطلاعات و دانش به طور حتم روش هاي صحيح را انتخاب مي‌كنند.
كارشناس تغذيه شبكه بهداشت شهرستان ري همچنين از اجراي طرح سنجش ميزان استفاده خانوارهاي روستايي از نمك يددار خبر داد و گفت: در اين برنامه 10 درصد نمك آشپزخانه خانوارهاي روستايي مورد ارزيابي قرار مي‌گيرد تا ميزان مصرف نمك تصفيه‌شده يددار مشخص شود.
وي همچنين با اشاره به بررسي نمك مصرفي رستوران‌ها و مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي شهرري از سوي كارشناسان شبكه بهداشت اين منطقه تاكيد كرد: اين بررسي به‌طور مرتب از سوي كارشناسان بهداشت محيط به منظور اطمينان از سلامت نمك مصرفي اينگونه مراكز انجام مي شود.
يد يكي از ريزمغذي هاي ضروري است كه بدن براي ساختن هورمون هاي تيروئيد به آن نياز دارد.
هورمون هاي تيروئيد پس از ساخته شدن ازطريق جريان خون در سراسر بدن حركت كرده و بسياري از فعل و انفعالات شيميايي قسمتهاي مختلف بدن را كنترل مي نمايند.
اين هورمون ها براي تكامل و عملكرد طبيعي بدن، مغز و دستگاه عصبي، حفظ گرماي بدن و توليد انرژي ضروري هستند.
1836 / 6139

سرخط اخبار جامعه