۳۰ تیر ۱۳۹۴، ۱۱:۰۵
کد خبر: 81689446
T T
۰ نفر
رنج مضاعف بیماران مازندرانی برای دسترسی به پزشكان متخصص

ساری-ایرنا- كلینیك های تخصصی و فوق تخصصی دولتی مازندران به عنوان مراكزی با تعرفه دولتی همیشه با ازدحام بیماران روبرو بوده ولی بدلیل پاره ای مشكلات موجب رنج مضاعف برای بیماران شده است .

دادن نوبت تا حتی سه ماه , نشستن چند ساعته در مطب پس از ماهها انتظار , ازدحام جمعیت بیمار , پاسخ گو نبودن تلفن های كلینیك برای نوبت گیری و نیز منظم نبودن نوبت ها و مسایل دیگر از عمده مشكلات مراكز فوق است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، این كلینیك ها كه زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشكی مازندران هستند غالبا در جوار و یا داخل بیمارستان های دولتی استان و در فضای محدودی قرار دارند و با دریافت تعرفه و هزینه دولتی ویزیت بیماران توسط پزشكان متخصص و فوق تخصص كانون توجه و مراجعه تعداد زیاد بیماران از اقصی نقاط مازندران هستند .

كلینیك مرحوم باغبان واقع در ساری تنها كلینیك خارج از فضای بیمارستان كه در ساختمانی مستقل مشغول به فعالیت است و مابقی كلینیك ها غالبا در گوشه ای از بیمارستان های دولتی مازندران تعبیه شده اند و در فضای ناكافی خدمات دهی به بیماران را انجام می دهند .

ارائه خدمات دولتی در قالب دریافت هزینه ویزیت ارزان از سوی پزشكان متخصص وفوق تخصص دراین كلینیك ها ، منجر به حضور تعداد زیادی بیمار برای برخورداری از خدمات این مراكز شده است .

علاوه بر ارزان بودن هزینه ویزیت ، حضور پزشكان متخصص و فوق تخصص متبحر و سرشناس مزید بر علت شلوغی بیش از حد این كلینیك ها شده است و برغم فراهم نبودن برخی بسترهای لازم باعث شده بیماران برای درمان دردهای خود تحمل سختی ها ومشقات ویزیت در این كلینیك ها را به جان بخرند .

برخی از بیماران مراجعه كننده به كلینیك های دولتی مازندران درگفت وگو با خبرنگار ایرنا مشكلات موجود برای بهره گیری از خدمات پزشكان متخصص و فوق تخصص را رنجی مضاعف می دانند و خواستار اتخاذ تصمیم اصولی و راهبردی مسوولان برای رفع این مشكلات شدند .

فاطمه – ق كه خود را بیمار یكی از متخصصان غدد كلینیك مصطفوی ساری معرفی می كند به خبرنگار ایرنا گفت : فعالیت پزشكان متخصص و فوق تخصص متبحر در این كلینیك ، این مركز را به نقطه امید بسیاری از بیماران مبدل كرده است .

وی ادامه داد : این پزشكان عضو هیات علمی علاوه بر ارائه خدمات درمانی در كلینیك ها ، ویزیت بیمار در بیمارستان های دولتی و نیز تدریس در دانشگاه ها را نیز برعهده دارند .

به گفته این بیمار تعداد محدود پزشكان متخصص و فوق تخصص به همراه مشكلات موجود در كلینیك های درمانی دولتی ، مشكل بیشتری را برای بیماران بوجود آورده است.

وی با بیان اینكه با فعالیت این پزشكان در كلینیك های دولتی امكان حضور آنان برای ویزیت و ارائه خدمات درمانی در مطب و دیگر مراكز فراهم نیست و ادامه داد : می بایست از فرصت حضور این پزشكان به نحو احسن استفاده و سیستم مناسبی برای نوبت دهی ایجاد شود .

رضا – الف كه خود را بیمار یكی از متخصصان خون كلینیك طوبی ساری معرفی می كند ، گفت: متخصصان محدود خون مازندران در این كلینیك مشغول فعالیت هستند كه البته تمركز متخصصان در یك مركز علاوه بر مزایای دسترسی بهتر ، مشكلات دیگری را به همراه دارد .

به گفته این بیمار حضور پزشكان فوق تخصص باعث شده تا تعداد زیادی بیمار به این كلینیك ها مراجعه بكنند ولی حضور بیماران غالبا بدون ساماندهی مناسب است و افراد مجبور به گذراندن ساعتها وقت برای ویزیت به علت تعداد كم پزشكان هستند.

بیمار مراجعه كننده به كلینیك بیمارستان رازی قائمشهر كه در انتظار حضورپزشك برای ویزیت بود ، به خبرنگارایرنا گفت :بعد از چند روز تلاش و تقلا ، خوشبختانه امروز موفق به دریافت نوبت شدم .

وی عنوان كرد: برای گرفتن نوبت از ساعت شش صبح به این كلینیك مراجعه كردم و دربرگه دست نوشت دیگر بیماران ، اسم خود را نوشتم .

به گفته این بیمار پس از مراجعه منشی پزشك و اعلام تنها ویزیت 30 بیمار در یك روز ، ناچارا 20 نفر از بیماران فهرست پنجاه نفره حذف شدند .

وی با ابراز خرسندی از قرارداشتن نامش در 20 نفر اول ، افزود : حضور پزشك متبحر بیماری های عفونی در این كلینیك چاره ای برای تحمل این سختی ها را برایم نگذاشته است .

احمد – م نیز به خبرنگار ایرنا گفت : طبابت پزشكان مجرب و متبحر درتخصص های مختلف در كلینیك های دولتی مازندران باعث شده تا مردم برای دسترسی به این پزشكان محلی به جزء این كلینیك ها نداشته باشند .

وی ادامه داد : گفته می شود این پزشكان اجازه طبابت در مطب های خصوصی را ندارند ولی می توان با برنامه ریزی مناسب تر نسبت به استفاده بهتر از تخصص این افراد را فراهم آورد .

معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی مازندران از تعیین 280 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه كلینیك های ویژه درمانی استان خبر داد و گفت : تاكنون یكصد میلیارد ریال از این اعتبار تخصیص یافته است .

علیرضا مردانشاهی با اشاره به اینكه در تمامی 22 شهرستان مازندران درمانگاه های تخصصی و فوق تخصصی فعال است ، گفت : به غیر از درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی مرحوم باغبان ساری ، درمانگاه های تخصصی دیگر شهرستان ها در محل بیمارستان و مراكز درمانی دانشگاه علوم پزشكی استان فعالیت می كنند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی مازندران محدودیت فضا و مكان را از مشكلات همیشگی درمانگاه های تخصصی و فوق تخصصی استان برشمرد وابراز امیدواری كرد با تخصیص این اعتبارات و ایجاد كلینیك های ویژه براساس مدل ارائه شده وزارت بهداشت ، این مشكل برطرف شود .

وی گفت : در حال حاضر ساخت و توسعه سه هزار متر مربع كلینیك ویژه در شهر ساری و یكهزار و 500 متر در دیكر شهرهای مازندران در دستور كار قرار دارد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی مازندران همچنین از اجرای طرح نوبت دهی مناسب تر به بیماران دراین كلینیك ها خبرداد و افزود : اجرای سیستم نوبت دهی مناسب و الكترونیكی به بیماران از جمله مسایلی است كه دانشگاه علوم پزشكی مازندران برای پیاده كردن در كلینیك ها موردنظر دارد .

به گفته مردانشاهی با اجرای این طرح ضمن كاهش زمان معطلی بیماران در كلینیك ها كلافگی آنها را نیز كاهش خواهد داد . ك/4

2096 /1899

گزارش از فاطمه قنبری قادیكلایی

سرخط اخبار استان‌ها