۳۰ تیر ۱۳۹۴، ۱۲:۵۵
کد خبر: 81689689
T T
۰ نفر
طرح پزشك خانواده با حضور نمایندگان فارس بررسی می شود

شیراز- ایرنا - معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون ، كار و رفاه اجتماعی گفت: طرح پزشك خانواده روز 31 تیرماه جاری در ستاد ملی این وزارتخانه با حضور نمایندگان مردم فارس در مجلس شورای اسلامی بررسی می شود.

احمد میدری ، سه شنبه در گفت و گو با ایرنا در شیراز افزود: این طرح مزایای زیادی برای مردم داشته اما نقاط ضعفی نیز در این طرح وجود دارد كه نیاز به بررسی و رفع مشكلات دارد.

وی ادامه داد: سیستم ارجاع و پزشك خانواده طرحی اصولی است كه در كشورهای پیشرفته با موفقیت در حال اجراست و این مهم در كشور ما باید به كارآیی اساسی خود برسد.

میدری اضافه كرد: این طرح در استان فارس با موفقیت انجام شده اما مشكلات پیش روی آن باید از سوی مسوولان دیده و رفع شود.

وی بیان داشت: خدماتی كه در این طرح لحاظ شده باید استاندارد سازی شود و اجرای آن نیاز به فرهنگ سازی جدی دارد.

میدری اظهار داشت: پرداخت حق پزشكان ، داروخانه ها و خدمات دیگر مشمول طرح باید به موقع انجام شود تا طرح با موفقیت كامل در مسیر خود پیش رود.

این مقام مسوول بیان كرد: طرح پزشك خانواده ضامن ارتقا تامین سلامت جامعه است و مردم با برخورداری از این مهم باید در درمان های اثرگذار و كم هزینه حمایت شوند.

جعفر قادری نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی در خرداد 94 در نامه ای به رییس دانشگاه علوم پزشكی شیراز نوشت: از آنجا كه به دنبال اعتراض های شدید مردمی بارها لغو طرح پزشك خانواده در استان فارس توسط بنده مطرح ولی مورد توجه قرار نگرفته است ، پیشنهادمی شودازطریق یكی از برنامه های زنده سیمای فارس تداوم و یا لغو این طرح از طریق پیامك به نظر خواهی مردمی گذاشته شود تا تكلیف بر همه روشن شود .

وی در این نامه بیان كرد:طبیعی است كه اگر اكثریت مردم رای بر تداوم این طرح دادند بنده نیز از این پس لغو این طرح را پیگیری نمی كنم و با شما در تداوم این طرح همصدا خواهم شد.

در برنامه ای كه در سال 94 از سیمای مركز فارس با حضور محمد هادی ایمانیه رییس دانشگاه علوم پزشكی شیراز و با عنوان بررسی نحوه اجرا طرح پزشك خانواده و میزان رضایت مردم از این طرح پخش شدحدود 80 درصد از شهروندان فارس با ارسال پیامك به این برنامه خواستار متوقف شدن اجرای این طرح بودند اما متعاقب این برنامه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی شیراز اعلام كرد در نظرسنجی هایی كه صورت گرفته حدود 65 درصد از مردم فارس از اجرای این طرح اظهار رضایت كردند.

دست اندركاران علوم پزشكی شیراز همچنین اعلام كردند نظرسنجی پیامكی شیوه قابل استنادی برای تعیین میزان رضایت و یا عدم رضایت مردم از اجرای طرح نیست.

این نماینده مجلس (قادری) همچنین در گفت و گو با یكی از سایت های حوزه سلامت نیز انتقاداتی به پزشك خانواده مطرح كرده و از این كه مراجعه به یك پزشك و آن هم در یك محل خاص قدرت انتخاب مردم را گرفته و باعث شده كه در سفرهای روزانه در شهر یا در تردد مسیرهای بین شهرها درمراجعه به پزشكان ناگزیر به پرداخت كل هزینه ویزیت شوند ناراضی است .

طرح پزشك خانواده از سال 91 به صورت آزمایشی در استان فارس و مازندران آغاز شد.

مهمترین انتقادی كه مردم به طرح پزشك خانواده در استان فارس دارند ، سامانه موسوم به نظام ارجاع است كه بیمه شدگان موظفند پیش از مراجعه به پزشكان متخصص حتما نامه ارجاع از پزشك خانواده دریافت كنند، گاهی برای مراجعه به پزشكان متخصص

گوناگون باید چندین نامه ارجاع دریافت شود.

یكی دیگر از مشكلات طرح پزشك خانواده در فارس این است كه پزشكان خانواده ساعات خاصی را برای مراجعه بیماران و دادن نامه ارچاع مشخص كرده اند و بیماران خارج از این ساعات حق ندارند بیمار شوند.

بهره مندی یكسان همه افراد جامعه از سرانه سلامت و اجرای اصل عدالت در سلامت ، حذف پرداخت هزینه های اضافی توسط مردم به نظام سلامت ، انجام معاینات دوره ای و پیگیری وضعیت سلامت افراد جامعه توسط پزشكان خانواده و ثبت سوابق بیماری ، دسترسی سریع و آسان و شبانه روزی مردم به خدمات سطح اول نظام سلامت و بهبود و ارتقای نظام ارائه خدمات بهداشتی درمانی و پاسخگویی به نیازهای جدید مردم از اهداف طرح اعلام شد.

6117 /6118

سرخط اخبار استان‌ها