بدهی 2.2 هزار میلیارد تومانی زیرمجموعه‌های وزارت کشاورزی به بانک‌ها

با به روزرسانی فهرست بدهکاران بانک ها از سوی بانک مرکزی و اعلام جزئیات جدید از معوقات بانکی مشخص شد

بانک مرکزی فهرست جدید بدهکاران بانکی را منتشر کرد. فهرستی که پیش از این 31 فروردین برای نخستین بار منتشر شده بود، این بار در تاریخ 31 اردیبهشت به روزرسانی شد. نکته مهم در این به روز رسانی اضافه شدن اطلاعات سه بانک توسعه تعاون، توسعه صادرات و سینا به فهرست و اضافه شدن جدول افراد دارای بدهی معوق به هر یک از بانک هاست. هرچند در این میان غیبت نام برخی بانک های ناتراز بخش خصوصی و برخی بانک های بزرگ دولتی در این فهرست جای سوال دارد. در جدول، اطلاعات مربوط به تسهیلات کلان و معوقات این 17 بانک آمده است.
مهم ترین نکات مربوط به این فهرست به شرح زیر است:
  • مجموع بدهی معوق این 17 بانک بر اساس جداول منتشر شده از سوی بانک مرکزی 23 هزار میلیارد تومان است.
  • در این فهرست اطلاعات بانک های خصوصی نظیر پارسیان، آینده، سرمایه، دی، شهر، خاورمیانه، ایران زمین و بانک های شبه دولتی و دولتی نظیر صادرات، ملی، صنعت و معدن، مسکن و موسسات اعتباری نظیر ملل، کاسپین و نور دیده نمی شود.
  •  در این فهرست بانک های قرض الحسنه مهر ایران و رسالت و بانک های سپه، سینا، کارآفرین و ایران-ونزوئلا فاقد تسهیلات معوق  اعلام شده اند. در زمینه بانک های قرض الحسنه با توجه به پرداخت تسهیلات خرد و در زمینه بانک ایران-ونزوئلا با توجه به محدودیت حیطه فعالیت، نداشتن معوقات بعید نیست اما ادعای نداشتن بدهی معوق در بانک های سپه، سینا و کارآفرین جای تامل و تردید دارد.
  •  بالاترین رقم معوقات بانکی در بین بانک های این فهرست، با رقم حدود 5.5 هزار میلیارد تومان متعلق به بانک پاسارگاد است. همچنین بالاترین میزان مجموع تسهیلات کلان در این فهرست با رقم 153 هزار میلیارد تومان باز هم به بانک پاسارگاد اختصاص دارد.

لیست معوقات بانکی

  •  بالاترین رقم بدهی معوق در این فهرست با رقم 2.7 هزار میلیارد تومان متعلق به شرکت فولاد بوتیای ایران است که به بانک پاسارگاد بدهکار است. سهامدار اصلی این شرکت، زیرمجموعه های بانک پاسارگاد هستند. پیشتر نیز در دور نخست انتشار اطلاعات بدهکاران بانکی مشخص شده بود که بخش اعظم تسهیلات بانک پاسارگاد به شرکت های زیرمجموعه این بانک تعلق یافته است.
  •  بالاترین رقم تسهیلات کلان یک بانک در این فهرست نیز پس از تسهیلات 85 هزار میلیارد تومانی بانک رفاه به تامین اجتماعی، متعلق به بانک پاسارگاد است که بیش از 69 هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکت میدکو پرداخت کرده که یک شرکت بزرگ صنعتی و معدنی است و بخش اعظم سهام آن متعلق به بانک پاسارگاد و زیرمجموعه های این بانک است.
  •  پتروشیمی خلیج فارس درشت ترین رقم تسهیلات دو بانک را به خود اختصاص داده است. این شرکت 14.2 هزار میلیارد تومان از بانک تجارت و 13.6 هزار میلیارد تومان از بانک اقتصاد نوین تسهیلات گرفته  است.
  •  شرکت بازرگانی دولتی بالاترین رقم بدهی معوق بانک های رفاه کارگران و توسعه تعاون را به خود اختصاص داده است. بدهی معوق این شرکت دولتی به دو بانک مذکور در مجموع 971 میلیارد تومان است.
  • همچنین با توجه به بدهی معوق 1.2 هزار میلیارد تومانی سازمان تعاون روستایی به بانک کشاورزی، در مجموع شرکت های زیرمجموعه وزارت کشاورزی حدود 2.2 هزار میلیارد تومان بدهی معوق به این 17 بانک دارند که با توجه به ماهیت دولتی این شرکت ها، این میزان تسهیلات و معوق شدن آن ها را می توان در قالب استقراض غیرمستقیم دولت از شبکه بانکی تفسیر کرد.
کد خبر 52705

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 9 =