۲۸ تیر ۱۳۹۶، ۲۰:۰۴
کد خبر: 82604166
T T
۰ نفر
افزايش قيمت گوشت مرغ در آذربايجان شرقي به خاطر نبود زنجيره توليد تا توزيع

تبريز- ايرنا - افزايش قيمت گوشت مرغ در هفته گذشته موضوع كشوري است اما تفاوت قيمت اين فراورده پروتئيني به ويژه مرغ آماده طبخ در آذربايجان شرقي نسبت به ساير استان ها و قرار گرفتن در جايگاه دوم از نظر گراني قيمت پس از آذربايجان غربي جاي تامل دارد.

به گزارش ايرنا، نشست روز چهارشنبه ستاد تنظيم بازار آذربايجان شرقي با محوريت بررسي بازار گوشت مرغ در حالي برگزار شد كه در هفته جاري قيمت اين محصول پروتئيني با افزايش 20 تا 30 درصدي مواجه بوده و مسئولان، فعالان و كارشناسان اين حوزه دلايل مختلفي را براي اين افزايش قيمت عنوان مي كنند.
معاون هماهنگي امور اقتصادي استانداري آذربايجان شرقي ضعف نظارت را يكي از دلايل اصلي در چرخه توليد تا توزيع عنوان و تاكيد كرد: دستگاه هاي نظارتي بايد اهتمام بيشتري داشته باشند.
علي نواداد با اشاره به اينكه در زمينه قيمت گوشت زنده مرغ تفاوتي با ساير استان ها نداريم، گفت: اين موضوع نشانگر اين است كه در بخش توليد مشكلي وجود ندارد و عمده مشكل در مرحله توليد تا مصرف است.
وي با بيان اينكه در زمان حاضر فروشگاه هاي بزرگ و زنجيره اي استان اين فراورده پروتئيني را از ساير استان ها به ويژه استان هاي همجوار تامين مي كنند، گفت: در اين شرايط بخش توليد استان بيشترين لطمه را خواهد ديد.
نواداد همراهي اتحاديه ها با دستگاه هاي نظارتي را در زمينه بازرسي از واحدهاي توليدي و توزيعي ضروري دانست و گفت: قيمت گوشت مرغ آماده طبخ بايد تثبيت شود.
معاون بازرسي و نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان هم با بيان اينكه تنظيم بازار گوشت جوز اوليت هاي ستاد تنظيم بازار است، گفت: واحدهاي مرغداري همكاري لازم را با بازرسان سازمان ندارند و گاهي اقدام به سندسازي مي كنند.
اسماعيل عطاپور با بيان اينكه قيمت 17 هزار ريالي براي جوجه يكروزه در هيچ جاي كشور رعايت نمي شود، افزود: مرجعي براي قيمت گذاري مرغ وجود ندراد و ميزان عرضه و تقاضا قيمت اين فراورده را مشخص مي كند.
كريم مهري رييس سازمان جهاد كشاورزي استان هم با بيان اينكه حمايت از مصرف كننده در كنار حمايت از توليد كننده اهتمام دولت است، اظهاركرد: تنظيم بازار نيازمند آينده نگري و توجه به منافع بلندمدت است.
معاون بهبود توليدات دامي جهاد كشاورزي استان هم با بيان اينكه هزينه خدمات مرغ آماه طبخ در استان آذربايجان شرقي بيشتر از ساير استان هاست، گفت: سهم اين خدمت در قيمت تمام شده محصول 18 درصد است در حاليكه ميانگين كشوري 10 درصد است.
حبيب شريفيان با اشاره به اينكه در برخي استان ها مانند زنجان سهم هزينه خدمات 5 درصد است، بر شناسايي گلوگاه ها براي افزايش قيمت تاكيد كرد.
وي با بيان اينكه منفصل بودن حلقه هاي جوجه ريزي، پرورش، كشتار و توزيع آسيب زاست، اظهاركرد: رويكرد مصرف كننده و ميزان تقاضا در فصول و شرايط مختلف در قيمت محصول تاثير مستقيم دارد.
شريفيان با اعلام اينكه ميزان جوجه ريزي در استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته كاهش نيافته است، اظهاركرد: عمده واحدهاي توليدي اهتمام خود را براي تامين نياز ماه مبارك رمضان مصروف داشتند و براي مدتي با خلا جوجه ريزي مواجه شديم و بخشي از افزايش قيمت كنوني به اين دليل است.
وي با اشاره به اينكه افزايش دماي هوا در جنوب و شمال كشور بر ميزان توليد كلي ماه جاري تاثير گذاشته است، در عين حال تاكيد كرد: عمده مشكل استان ما تكميل نبودن زنجيره توليد و خدمات در زمينه اين محصول است.
وي اظهاركرد: تعدد حلقه هاي واسط براي انجام بخشي از كارها موجب اعمال هزينه هاي متعدد شده و در نهايت موجب اختلاف قيمت تمام شده در استان با ساير استان ها مي شود.
شريفيان با بيان اينكه اين مشكل در فرايند توليد تا عرضه گوشت قرمز هم در استان وجود دارد، خاطرنشان كرد: فاصله قيمت بين لاشه و فروش در قصابي از همين روست.
وي با بيان اينكه در صورت تشكيل زنجيره منسجم، امكان كاهش قيمت فراهم مي شود، گفت: نبود زنجيره توليد و خدمات موجب اختلاف قيمت 500 تا يكهزار توماني هر كيلو گوشت مرغ آماده طبخ در استان ما با ساير استان ها شده است.
شريفيان با اعلام اينكه در زمينه گوشت قرمز و تخم مرغ مازاد مصرف استان توليد مي شود، گفت: اين در حالي است كه گوشت مرغ توليدي استان كفاف مصرف را نمي كند و از ساير استان ها تامين مي شود.
وي از فعالان حوزه توليد مرغ گوشتي و تخم گذار استان خواست در اقلب زنجيره واحد و به صورت مشاركتي حركت كنند وگرنه امكان رقابت را از دست خواهند داد .
شريفيان با اعلام اينكه اولين زنجيره توليد و خدمات در اين حوزه در شهرستان مراغه در حال شكل گيري است، اظهاركرد: افزايش كيفيت و كاهش قيمت با فعاليت در قالب زنجيره اي زمنيه صادرات را هم فراهم مي كند.
وي با اعلام اينكه سال گذشته 500 هزار ميليارد ريال تسهيلات رونق توليد در بخش دام و طيور استان پرداخت شد، گفت: براي تكميل زنجيره توليد و خدمات در اين بخش هم امكان بهره مندي از اين تسهيلات وجود دارد.
مديرعامل شركت پشتيباني امور دام استان آذربايجان شرقي هم با بيان اينكه فاصله قيمت محصولات پروتئيني در اين استان با ساير استان ها تبديل به عرف شده است، گفت: تشكل ها در تثبيت قيمت همراهي نمي كنند.
رضا خدايي با بيان اينكه در برهه هاي زماني محتمل براي افزايش تقاضا همچون ماه مبارك مضان از ذخاير راهبردي براي تنظيم بازار محصولات پروتئيني استفاده مي شود، گفت: با توجه به شرايط موجود توزيع اين اقلام در استان ادامه دارد و از ابتداي ماه رمضان تا زمان حاضر 750 تن گوشت مرغ عرضه شده است.
وي هم نبود زنجيره توليد و خدمات را مشكل اساسي در اين حوزه دانست و موفقيت كشورهاي همسايه همچون تركيه به دليل وجود شركت هاي زنجيره اي است.
مدير عامل اتحاديه مرغداران مرغ گوشتي استان آذربايجان شرقي هم با اشاره به دلايل افزايش تقاضاي موجود براي گوشت مرغ، افزايش قيمت گوشت قرمز را بي تاثير نداست و گفت: هزينه هاي توليد افزايش يافته است و قيمت هر كيلو 65 هزار ريال براي گوشت مرغ ديگر منطقي نيست.
رامين پذيره با اشاره به فعاليت 500 واحد مرغ گوشتي در استان، گفت: در هر دوره 11 ميليون قطعه مرغ توليد مي شود.
بر اساس اين گزارش، قيمت هر كيلو گوشت مرغ زنده در آذربايجان شرقي 56 هزار ريال است در حالي كه ميانگين قيمت كشور 54 هزار و 331 ريال است.
همچنين قيمت هر كيلو گوشت مرغ آماده طبخ در استان در زمان حاضر 85 هزار و 500 ريال و ميانگين كشوري 78 هزار و 158 ريال است.
استان آذربايجان شرقي از نظر قيمت گوشت مرغ زنده پس از آذربايجان غربي، ايلام و كردستان در رده چهارم و در زمينه قيمت گوشت مرغ آماده طبخ پس از آذربايجان غربي در رده دوم كشور قرار دارد.
در واقع مردم آذربايجان شرقي پس از مردم آذربايجان غربي بيشترين بها را براي تهيه گوشت مرغ مي پردازند.
خبرنگار: پرويز انصاري**انتشاردهنده:محمد عزيزي راد
3071/518

سرخط اخبار استان‌ها