۲۱ خرداد ۱۳۹۵، ۸:۳۵
کد خبر: 82106970
T T
۰ نفر
دستاوردهاي كشاورزي فارس، حاصل داشتن نقشه راه و راهبرد مناسب است

شيراز- ايرنا- رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان فارس با بيان اين كه مديريت تقاضا و بهره وري آب محورهاي اصلي نقشه راه كشاورزي اين استان هستند، گفت: بدون ترديد دستاوردهاي بخش كشاورزي استان در دو سال گذشته حاصل در پيش گرفتن نقشه راه و راهبرد مناسب در اين بخش بوده است.

محمد مهدي قاسمي جمعه در گفت و گو با ايرنا با اشاره به طرح برخي انتقادها مبني بر نبود نقشه راه در بخش كشاورزي استان فارس افزود:آيا دستيابي فارس به مقام نخست كشور در طراحي و اجراي آبياري تحت فشار و آموزش بهره برداران بخش كشاورزي بدون داشتن نقشه راه ميسر و عملياتي است؟
وي با اشاره به توسعه كشت گلخانه اي و بهره برداري از گياهان دارويي در استان فارس اظهار كرد: در دو سال گذشته، بيشترين ميزان تسهيلات مكانيزاسيون بخش كشاورزي در ميان استان هاي كشور به استان فارس اختصاص يافته است كه حاكي از وجود نقشه راه كشاورزي استان است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان فارس گفت: اين استان در زمينه تامين بذر گواهي شده و استاندارد در كشور جايگاه نخست دارد كه اين موفقيت براي نخستين بار در تاريخ استان حاصل شده است.
وي افزود: ظرفيت فرآوري محصولات كشاورزي در صنايع فرآوري استان در دو ماه گذشته 170 هزار تن افزايش داشته و به بيش از سه ميليون و 200 هزار تن رسيده است و پرسش اينجاست كه آيا اين دستاورد بدون داشتن نقشه راه در بخش كشاورزي استان ميسر است.
قاسمي ادامه داد: تغيير كاربري هاي اراضي كشاورزي در استان فارس در سال هاي گذشته به حداقل رسيده است و اين امر نيز گواهي بر حركت با برنامه در حوزه كشاورزي استان است.
وي اظهار كرد: آيا برخورداري استان فارس از متعادل ترين قيمت مرغ و همچنين شير در كشور بدون برنامه ريزي و نقشه راه امكان پذير است؟
رئيس سازمان جهاد كشاورزي فارس يادآوري كرد: در شرايط خشكسالي و چالش كم آبي اين استان، همچنين توسعه گلخانه ها، توسعه كشت گياهان دارويي، استفاده از ارقام زودرس و ميان رس و مقاوم به خشكي محصولات مختلف زراعي، توسعه آبياري تحت فشار، كشت محصولات پاييزه به جاي بهاره و از همه مهم تر علمي كردن كشاورزي با برنامه مدون و مشخص همراه با برش شهرستاني و استاني در دو سال گذشته در دستور كار اين سازمان قرار داشته است.
وي ادامه داد: معرفي محصولات كم آب بر مثل سور گرم، تريتيكاله، گلرنگ و علوفه هاي جديد كه با آب بسيار كمتر، محصول قابل قبولي براي كشاورزان توليد در شرايط خشكسالي در دستور كار دست اندركاران بخش كشاورزي استان بوده است.
قاسمي ادامه داد: تأمين بذرهاي گندم مورد نياز كشاورزان استان نيز به گونه اي صورت گرفته است كه با حداكثر يك يا دو مرتبه تامين آب، بتوانيم به توليد متوسط دو تا سه تن گندم در هر هكتار دست يابيم.
اين مقام مسئول اظهار كرد: با وجود كاشت سطح زير كشت گندم براي مقابله با خشكسالي، تدبيري انديشيده شده است كه با افزايش ميزان عملكرد در هكتار از توليد 600 هزار تن گندم به حدود يك ميليون تن خواهيم رسيد و در سال جاري پيش بيني مي كنيم حداقل 20 درصد نسبت به سال گذشته افزايش محصول داشته باشيم.
قاسمي گفت: اين در حالي است كه بارش سال زراعي 94-95 حدود 20 درصد نسبت به بارش دراز مدت، كمتر بوده و شرايط خشكسالي بر استان حكمفرما است.
وي با بيان اين كه سطح زيركشت برنج به عنوان محصولي با مصرف آب بالا در برنامه ريزي هاي صورت گرفته در استان فارس از 40 هزار تن به 29 هزار تن كاهش يافته است، گفت: محصولاتي مانند چغندر قند كه در صورت كشت در تابستان، آب زيادي مصرف مي كنند نيز به كشت پاييزه تغيير يافته اند تا از آب باران بيشترين استفاده صورت گيرد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي فارس افزود: براي كشت هاي سبزي و صيفي در فضاي باز، سهميه مشخص و اعلام شده است به گونه اي كه چنانچه در همين سطوح مورد نظر كشت صورت پذيرد و برنامه كشت رعايت شود، هيچگونه مشكلي از نظر خريد محصول و افت قيمت اتفاق نمي افتد.
قاسمي گفت: اين دستاوردها، گوشه اي از فعاليت هاي سازمان جهاد كشاورزي در سال هاي گذشته است اما براي دسترسي به موفقيت هاي بيشتر، همكاري و همدلي دستگاه هاي اجرايي استان براي مقابله با خشكسالي چندين ساله استان ضروري است؛ معضلي كه توان و رمق كشاورزي و كشاورزان را كاهش داده است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي فارس بيان كرد: با يك حساب سرانگشتي و با تكيه بر آمار و اطلاعات برنامه و بودجه خواهيد ديد كشاورزان استان فارس با همه گستردگي با اعتبارات اندك دولتي مديريت مي شود اما پرسنل زحمتكش جهاد كشاورزي استان فارس با جان مايه هاي فني خود و با ايثار و گذشت در خدمت كشاورزي استان هستند و گاهي اوقات هم با هجمه هاي وسيع مواجه مي شوند.
پيش از اين برخي رسانه ها از قول يك مقام عالي در استان فارس نوشته بودند: اكنون ما در عرصه كشاورزي به‌عنوان قطب اصلي اين استان فاقد نقشه راه هستيم و در عرصه كشاورزي برنامه خاصي نداريم.
2027 / 1876

سرخط اخبار استان‌ها