۲۴ تیر ۱۳۹۶، ۱۰:۱۶
کد خبر: 82598544
T T
۰ نفر

نان با طعم نایلون

۲۴ تیر ۱۳۹۶، ۱۰:۱۶
کد خبر: 82598544
نان با طعم نایلون

تهران - ایرنا - نان از جمله مواد غذایی مصرف عمومی است كه باید در همه مراحل تهیه و پخت، موارد بهداشتی آن رعایت شود زیرا بی توجهی به آن می تواند سلامت بخش زیادی از افراد یك جامعه را با تهدید جدی روبرو كند.

به گزارش ایرنا،‌ مصرف این ماده غذایی در ایران زیاد است به همین دلیل چنانچه در تهیه و پخت آن موارد بهداشتی رعایت نشود به همان نسبت می تواند شمار بیماران را افزایش دهد و در نتیجه صدمات فراوانی به سیستم درمان كشور و شهروندان وارد كند.
تهیه و پخت این ماده غذایی پرمصرف، خود ضرورت هایی دارد كه باید بطور دقیق به آن توجه كرد و در این بین آنچه بیش از همه اهمیت پیدا می كند نظارت بر فعالیت نانوایی ها برای رعایت این موارد است.
خیلی از معضلات جامعه بخاطر ناكارآمدی سیستم نظارتی بوقوع می پیوندد كه یكی از این موارد می تواند سیستم نانوایی های شهر باشد. اما سیستم نظارت درصورتی مقتدر و قوی است كه شهروندان در صورت مشاهده موردی، خیلی آسان بتوانند موضوع را به گوش ماموران برسانند و آنان نیز در اسرع وقت و بدون تاخیر و بروكراسی اداری رایج در محل حاضر شوند.
حالا من مواردی كه در دو نانوایی یك محل مشاهده كردم را بازگو می كنم. روزانه نان مصرفی ما یك قرص (سنگگ و یا بربری) است در حالی كه طی 10 ماه گذشته دستكم با دو مورد مساله غیر بهداشتی در همین نانوایی ها روبرو شده ام. خیلی از افراد مصرف روزانه نان آنان خیلی بالاتر از یك قرص است بنابراین چنین می توان نتیجه گیری كرد كه آنان احتمالا به موارد بیشتری از این مساله برخورد كرده و یا می كنند.
خیلی از این مشاهدان و رعایت نكردن موارد بهداشتی به دلایلی كه شاید تصور برخی افراد رسیدگی نكردن و اتلاف وقت باشد، به طرح شكایت منجر نمی شود و حداكثر به تذكر در حد همان نانوایی ختم شود و قاعدتا در پیشگیری موضوع تاثیری ندارد.
چند ماه قبل من در دو روز متوالی تكه های حل نشده از نمك را در یك سوم یك قرص نان بربری مشاهده كردم و همان موقع نیز یادداشتی تحت عنوان «نان های بیماری زا» نوشتم تا بیماری هایی كه از مصرف زیاد نمك به انسان سرایت می كند را بازگو كنم.
اما اخیرا در نانوایی سنگگ همان محل تكه های بزرگی از نخ نایلونی حدود 20 سانتی متری حاصل از تخلیه آرد یك گونی مشاهده كردم كه هنگام صرف همان قرض نان نمایان شد. البته این نخ بدون اینكه به صورت ظاهری در نان قابل رویت باشد پس از برش و هنگام مصرف آن، دیده شد.
وجود جسم خارجی در خمیر نان می تواند به عامل بیماری زا در بین مصرف كنندگان بدل شود و مصرف كنندگان را با دشواری های زیادی روبرو كند.
این مساله در حالی اتفاق افتاد كه با صرف مقداری دیگری از نان متوجه شدم كه طعم نان در قسمت دیگر متفاوت از جاهای دیگر است. این تفاوت طعم در حالی بود كه اصلا در ظاهر نان هیچ تغییری قابل مشاهده نبود.
دلیل تغییر این طعم را هر چند تا حالا پیدا نكرده ام اما برخی افراد می گویند این تغییر به احتمال زیاد ناشی از استفاده باقی مانده خمیر روزهای قبل بوده كه با خمیر تازه مخلوط شده و حالا طعم بخشی از نان با سایر قسمت های همان نان تغییر یافته است.
به هر حال مخلوط كردن خمیر روزهای قبلی با خمیر جدید كه می تواند فاسد و غیر بهداشتی هم باشد سبب بیماری در افراد خواهد شد بنابراین هر روز قبل از شروع به كار نانوایی، وسایل تهیه خمیر باید به طور كامل پاك و تمیز شود تا خمیر روز قبل در آن باقی نباشد و نان بهداشتی در اختیار مصرف كننده قرار گیرد.
رعایت بهداشت فردی و پوشیدن لباس های تمیز و پاك از دیگر موضوعات ضروری برای كارگران این واحدها است كه كوتاهی و سهل انگاری در این زمینه مساوی با تهدید سلامت و بهداشت افراد جامعه خواهد بود.
با اینحال خیلی از نانوایی ها وسواس كمتری نسبت به تمیز و پاك كردن تنور نانوایی از خود نشان می دهند كه سهل انگاری در این زمینه باعث می شود كه هنگام قرار دادن خمیر داخل تنور، تكه هایی از آن از نان جدا شده و در داخل تنور باقی بماند كه براثر حرارت زیاد سوخته و به حالت زغال در آید و جذب خمیر نان های بعد در تنور شود.
همه ما پس از تهیه نان از نانوایی این تكه های سیاه و سوخته را در قسمت پشت قرص نان مشاهده كرده ایم. این تكه های سوخته و زغالی می تواند عامل بسیاری از بیماری های گوارشی باشد كه لازم است در این زمینه نانوایی ها مراقبت بیشتری كنند و روزانه دستكم یكبار تنور نانوایی را پاك و تمیز نمایند.
نانوایی مكانی است كه محصولات آن به مصرف عمومی می رسد از این رو پاك و تمیز نگه داشتن این محل از ضروریات است. در این مكان همه كارگران و دست اندركاران آن باید با لباس تمیز در محل كار حاضر شوند و این پاكیزكی نباید در هیچ حالتی كاهش یابد.
یكی از راهكارهای مهمی كه می تواند وضعیت نانوایی ها را سروسرمان دهد بازدید سرزده و نظارت دائمی این مكان ها است. واحدهای ذیربط نظارت و بهداشت باید به طور مستمر از نانوایی ها بازدید كنند تا این مكان ها هر چه بیشتر به بهداشت نزدیك تر شوند.
رسیدگی سریع به گزارشات مردمی مساله دیگری است كه باید در مدیریت این واحدها به آن توجه كرد. به نظر می رسد هنوز نظارت كافی بر كار نانوایی ها وجود ندارد چرا كه مشكلات بهداشتی همچنان وجود دارد و سهل انگاری در این زمینه می تواند سلامت جامعه را با تهدیدهای جدی روبرو كند.
اجتمام**1569**1021
گزارش: علی حبیبی**انتشار: حسین نوروزیان

*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
۰ نفر