۱۷ شهریور ۱۳۹۵، ۱۳:۲۳
کد خبر: 82221496
T T
۰ نفر
12 هزار و 290 ميليارد ريال تسهيلات به كشاورزان جنوب كرمان پرداخت شد

جيرفت - ايرنا - رئيس سازمان جهاد كشاورزي جنوب كرمان گفت: بانك كشاورزي جنوب كرمان در سال هاي 93 و 94 مبلغ 10 هزار و 500 ميليارد ريال و يكهزار و 790 ميليارد ريال تسهيلات از صندوق توسعه ملي به كشاورزان اين منطقه پرداخت كرد.

به گزارش ايرنا سيد يعقوب موسوي روز چهارشنبه در نشست ارايه گزارش عملكرد اين مجموعه در زمينه محصولات استراتژيك افزود: سال گذشته براي نخستين بار 300 تن كلزا در اين منطقه خريداري شد.
وي بيان كرد: عملكرد گندم را با استفاده از روش‎هاي جديد كاشت و استفاده از بذور اصلاح شده و همچنين نظارت دقيق بر تمام مراحل آن افزايش داديم.
وي تصريح كرد: با استفاده از آبياري قطره‎اي و ميكرو براي نخستين بار در سطح يكهزار و 600 هكتار گندم، خريد مازاد اين محصول را به گونه‎اي افزايش داديم كه 54 درصد نسبت به سال گذشته و 84 درصد نسبت به دو سال ماقبل محقق شده است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي جنوب كرمان گفت: نخستين بار 138 هزار تن گندم در جنوب كرمان خريداري شد كه ركورد تاريخي محسوب مي‎شود و از اين ميزان 130 هزار تن گندم سيلويي و 8 هزار تن گندم بذري مي باشد.
وي اظهار كرد: به دليل كنترل سطوح محصولات سيب‎زميني و پياز طي دو سال گذشته هيچ محصول سيب‎زميني براي خريد تضميني نداشتيم و به ميزان كمي نيز پياز خريداري شد كه آنها نيز دوباره مصرف شد و به هيچ وجه محصول معدوم شده در سال گذشته نداشتيم.
موسوي تنظيم بازار را يكي از وظايف جديد وزارت جهاد كشاورزي عنوان كرد و گفت: در اين زمينه مديريتي در جنوب كرمان ايجاد شد.
وي افزود: توزيع شكر در مقاطعي از سال و همچنين مرغ و خريد ميوه شب عيد براي 13 استان كشور از جمله فعاليت‎هاي مديريت تنظيم بازار اين منطقه است.
وي با اشاره به اينكه نخستين بار چهار هزار تن پرتقال براي تنظيم بازار ميوه شب عيد از جنوب كرمان به ساير استان‎هاي كشور ارسال شد بيان كرد: اين ميزان علاوه بر محصولاتي بود كه بخش خصوصي خريداري كرد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي جنوب كرمان با بيان اينكه در بخش توسعه صنايع اقدامات بسيار خوبي انجام گرفته است تصريح كرد: اين سازمان در جذب تسهيلات صندوق توسعه ملي رونق بسيار خوبي داشته است به طوري كه برخي از كارخانه‎هاي منطقه به مرحله بهره‎برداري رسيد و كارخانه‎هاي ديگري نيز در دست احداث است.
وي گفت: در راستاي توسعه صنايع و رونق بخش كشاورزي با راه‎اندازي كارگروه رفع موانع توليد با مشاركت استانداري كرمان يكهزار و 230 ميليون ريال تسهيلات سرمايه در گردش اختصاص پيدا كرد كه طي آخرين نشست اين كارگروه نيز 750 ميليارد ريال مصوب شد.
وي افزود: با مساعدت و همكاري بانك كشاورزي اين تسهيلات به زودي در اختيار متقاضيان قرار مي‎گيرد و موجب رونق اقتصادي منطقه و توسعه كارخانه‎ها مي‎شود.
موسوي با بيان اينكه توسعه گلخانه‎ها از ديگر برنامه‎هاي اين سازمان بوده است تصريح كرد: با استفاده از تسهيلات صندوق توسعه ملي و مشاركت بانك كشاورزي و مركزي اعتبار بسيار خوبي به اين بخش اختصاص داده شد به طوري كه مقام اول توليدات گلخانه‎اي را در سطح كشور به خود اختصاص داديم.
وي رونق صادرات محصولات كشاورزي را از ديگر سياست‎هاي اين سازمان ذكر كرد و گفت: بخش قابل توجهي از محصولات گلخانه‎اي جنوب استان كرمان به كشورهاي ديگر صادر و موجب ارزآوري مي‎شود.
وي افزود: همچنين با همكاري مديريت تعاون روستايي منطقه محصولات خرما را خريداري كرديم به طوري كه هم‎اكنون قيمت آن مطلوب است و كشاورزان از اين امر رضايت دارند.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي جنوب كرمان گفت: در زمينه مكانيزاسيون علاوه بر افزايش سطح و ضريب مكانيزاسيون، آن را علاوه بر بخش زراعت و در ساير بخش‎ها به ويژه باغباني گسترش داديم لذا براي نخستين بار دستگاه‎هاي بالابر خرما را در نخيلات به كار گرفتيم كه اين دستگاه‎ها از ايتاليا وارد و براي دو دستگاه آن مبلغ 3 هزار و 500 ميليون ريال يارانه پرداخت شد.
وي اظهار كرد: اين سازمان 170 نفر ناظر كشاورزي را بر اساس قانون استخدام اقدام و با تشكيل بانك اطلاعاتي و هدايت اين افراد در مراكز دهستان‎ها علاوه بر رونق‎بخشي به كار مردم در پايين‎ترين رده‎هاي وزارت امكان حضور كارشناسان و كارشناسان ارشد را در روستاها فراهم كرده است.
سازمان جهاد كشاورزي جنوب كرمان هفت شهرستان جيرفت، عنبرآباد، فارياب، رودبارجنوب، كهنوج، قلعه گنج و منوجان را زير پوشش دارد و سالانه بيش از چهار و نيم ميليون تن انواع محصولات كشاورزي در اين منطقه توليد مي شود.
7450/3028

سرخط اخبار استان‌ها