۱۷ شهریور ۱۳۹۵، ۱۲:۵۰
کد خبر: 82221416
T T
۰ نفر
صنعت دام كشور در وضعيت مناسبي قرار دارد

كرج- ايرنا- معاون وزير جهاد كشاورزي و رئيس سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي گفت: صنعت دام و دامپروري كشورمان به لحاظ ورود بخش خصوصي وضعيت مناسبي دارد.

به گزارش ايرنا، اسكندر زند در حاشيه هفتمين كنگره علوم دامي ايران كه صبح چهارشنبه در سالن اجتماعات امام خميني(ره) پرديس كشاورزي و منابع طبيعي دانشگاه تهران برگزار شد، در جمع خبرنگاران افزود:
وي با بيان اينكه در زمينه علوم دامي در اكثر كشورها اغلب بخش هاي خصوصي سرمايه گذاري مي كنند، افزود: خوشبختانه صنعت دام و دامپروري كشور به سبب ورود بخش خصوصي در وضعيت مناسبي بسر مي برد.
رئيس سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج كشاورزي اظهار داشت: صنعت طيور در كشور نيز از پيشرفت بالايي برخوردار است، كشور از نظر نژاد وابسته است و در بحث تغذيه نيز بايد بهتر عمل كند.
زند با اعلام اينكه در زمينه دام هاي سنگين؛ نژادهاي بومي كشور در طي سال ها كمتر مورد اصلاح و بهره برداري قرار گرفته، تصريح كرد: در سنوات اخير به نژاد هلشتاين وابسته شده ايم به همين جهت وزارت جهاد كشاورزي درصدد است در خصوص گاوهاي دو منظوره وارد عمل شود.
وي گفت: در رابطه با نژادهاي بومي در زمينه هاي مختلفي نظير كرم و زنبور عسل اقدامات خوبي در كشور صورت گرفته است، نژاد هاي موجود در بخش نوغان از پيشرفت خوبي برخوردار شده است.
معاون وزير جهاد كشاورزي با بيان اينكه عليرغم وجود بزهاي بومي خوب در كشور متاسفانه توجه كمي به اين حوزه صورت نگرفته است، بيان كرد: پرورش بز به لحاظ توليد شير مناسبي كه دارد بايستي مورد توجه قرار گيرد و به همين دليل پروژه تحقيقاتي مشترك بين دانشگاه تهران و سازمان تحقيقات بر روي بزهاي بومي و شيري مورد توجه قرار گرفته است.
وي در ادامه در خصوص گسترش پرورش گوسفند و مشكلات گوسفندداري در فضاي باز و مراتع، افزود: تحقيقات زيادي در شركت هاي دانش بنيان انجام شده بر روي گوسفندان دو قلو زا كه ضريب تبديل بيشتر و يا دنبه كمتري دارند.
زند با تاكيد بر اينكه امروزه زمينه جديد تحقيقاتي در دنيا آغاز شده با عنوان دام هاي سبك كه از حشرات براي پرورش پروتئين استفاده مي شود، بيان داشت: تحقيقات علوم دامي در كشور زمان بر و هزينه بردار و سنگيني است كه اگر بخواهيم آينده ي بهتري داشته باشيم بايد سرمايه گذاري خوبي در اين بخش شود.
وي گفت: در زمينه توليد گوشت، شير، مرغ و تخم مرغ وضعيت خوبي را در كشور شاهد هستيم ولي براي بومي سازي اين صنعت در اقتصاد مقاومتي برنامه هاي خوبي تدارك ديده شده است.
معاون وزير افزود: سازمان تحقيقات 158 مين يافته يافته اش را تجاري سازي شده و 220 يافته ديگر آماده ارائه به فن بازار است.
وي با اشاره به استفاده از سرشاخه هاي نيشكر براي تغذيه دام در كشور انجام مي شود، بيان كرد: فاز اول اين كارخانه در مرداد ماه به صورت آزمايشي راه اندازي شده و افتتاح رسمي آن به صورت رسمي در خوزستان انجام مي شود.
وي با تاكيد بر لزوم تقويت شركت هاي دانش بنيان، گفت: سطح خودكفايي در زمينه مختلف گوشت قرمز، سفيد، شيلات و ...مشخص است.
زند در برنامه هاي اقتصاد مقاومتي دو پله در نظر گرفته شده كه يكي تا سال 1999 و ديگري تا سال 1404 كه سطح خودكفايي در زمينه هاي مختلف گوشت قرمز، گوشت سفيد، شيلات، تخم مرغ و بخش هاي مختلف علوم دامي پيش بيني شده است.
6156/1535

سرخط اخبار استان‌ها