ممنوعيت استفاده از آفت كش هاي دورسبان و لاروين در مزارع

تبريز- ايرنا- مديرحفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان شرقي اعلام كرد: سموم كل و پيريفوس با نام تجاري دورسبان و لاروين كه در باغات انگور و براي از بين بردن آفات نباتي مورد استفاده قرار مي گيرند غير قابل استفاده و ممنوع است.

محمود كيا روز سه شنبه در جمع مديران اتحاديه هاي باغداران و مديران كارخانجات فرآوري كشمش شهرستان هاي بناب، مراغه، ملكان و عجب شير ، افزود: سمپاشي درختان انگور با اين سموم به علت دارا بودن مواد سمي براي مغز و روان انسان خطرناك بوده و بايد از چرخه مصرف خارج شوند.
وي با اشاره به اينكه كشمش تهيه شده از باغات سمپاشي شده با اين سموم آلوده هستند، خاطرنشان كرد: از آنجايي كه مصرف اين محصولات مضرند لذا فرآوري چنين محصولاتي به هيچ وجه توصيه نمي شود.
كيا اضافه كرد: كشورهاي وارد كننده كشمش روي اين موضوع حساسيت خاصي دارند و اغلب بعد از آزمايش، محصولات خريداري شده را به كشور عودت مي دهند كه اين امر امتياز منفي براي صادرات ايران محسوب مي شود.
وي از تجار و مديران كارخانجات فرآوري كشمش درخواست كرد قبل از خريد هرگونه كشمش و سبزه با انجام آزمايشات از آلوده نبودن محصول مطمئن شوند.
كيا همچنين به افرادي كه خارج از شبكه توزيع رسمي، اقدام به خريد و فروش سموم دفع آفات نباتي مي كنند، هشدار داد.
فرماندار بناب نيز در اين نشست با اشاره به اينكه شهرستان بناب با 500 هكتار باغ انگور رتبه دوم توليد انگور آذربايجان شرقي را داراست، گفت: اين شهرستان از لحاظ توليد كشمش و سبزه با صادرات بيش از 38 هزار تن كشمش حائز رتبه نخست است.
ولي الله فرج اللهي بر بازار پسند بودن و سلامت و بهداشتي توليدات كشاورزي و صادراتي تأكيد و اظهار كرد: مراكز فرآوري كشمش بايد بر نحوه درست استفاده از سموم دفع آفات نباتي به كشاورزان آگاهي بخشي كنند.
وي يادآور شد: وجود هرگونه سم در توليدات كشاورزي و به خصوص صادراتي با اقتصاد مقاومتي منافات دارد و باعث از دست دادن بازار رقابتي در عرصه هاي جهاني مي شود.
3038/518

سرخط اخبار استان‌ها