۳۰ دی ۱۳۹۴، ۱۶:۳۶
کد خبر: 81929018
T T
۰ نفر
فائو: توليدكنندگان روستايي و بازارهاي شهري براي تامين غذاي سالم ائتلاف كنند

تهران- ايرنا- معاون مديركل سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد (فائو) گفت: ارائه رژيم غذايي سالم براي جمعيت رو به رشد شهري، به ائتلاف قوي تر ميان توليدكنندگان روستايي، بازارهاي شهري و ساختار نظام هاي غذايي نياز دارد.

به گزارش دفتر نمايندگي سازمان خواربار و كشاورزي ملل متحد (فائو) در تهران، «ماريا هلنا سمدو» در نشست مجمع جهاني غذا و كشاورزي (جي.اف.اف.آ-GFFA) در برلين پايتخت آلمان تاكيد كرد شهرها براي دسترسي پايدار و منظم به غذاي كافي براي همگان با مشكل هايي دست به گريبانند.
نشست فائو به مناسبت هفته بين المللي سبز (پانزدهم تا بيست و چهارم ژانويه- بيست و ششم تا چهارم بهمن ماه) برگزار شد.
معاون مديركل فائو در امور منابع طبيعي گفت: مشكل هاي موجود با افزايش درصد گرسنگي در مناطق شهري شدت بيشتري خواهد گرفت.
اكنون بيش از 50 درصد جمعيت جهان در شهرها زندگي مي كنند و انتظار مي رود اين رقم، تا سال 2050 ميلادي بويژه در كشورهاي در حال توسعه، به 70 درصد برسد.
از سوي ديگر، افزايش دگرگوني هاي آب و هوايي مانند طوفان، سيل و...، تهديدي براي دسترسي به غذا در شهرها بويژه در مناطق محروم به شمار مي رود.

** ساماندهي نظام هاي غذايي شهري به طور پايدار
بر پايه اعلام فائو براي رفع نيازهاي ياد شده، بايد نظام هاي مواد غذايي شامل چرخه توليد، توزيع و مصرف به شيوه اي پايدار بازنگري شوند زيرا تضمين دسترسي و همكاري همه ذينفعان، كشاورزان و خرده مالكان در سرتاسر زنجيره ارزش و تامين به تحقق اين امر كمك مي كند.
همچنين كاهش اتلاف و پسماند مواد غذايي بويژه در شهرها تاثير قابل توجهي در اين زمينه دارد كه دربرگيرنده اقدام هايي مانند توزيع دوباره مواد غذايي استفاده نشده و تبديل پسماندها به كمپوست يا توليد انرژي است.
خانم سمدو تاكيد كرد جمعيت روستايي مي تواند نقش مهمي را در امنيت غذايي شهرنشينان ايفا كند.
وي گفت: تامين تغذيه مورد نياز شهرها، فرصت هاي قابل توجهي را براي توسعه پايدار در شهرها و روستاها به وجود مي آورد، بويژه هنگامي كه كشاورزان خانوادگي و خرده مالكان با اين بازار ارتباط داشته باشند.
اين مقام مسئول در فائو اضافه كرد: لازمه دستيابي به اهداف توسعه پايدار بويژه يازدهمين هدف آن كه بر ساخت شهرها، اقامتگاه هاي ايمن، تجديدپذير و پايدار تاكيد دارد، توجه به تغذيه و امنيت غذايي و ادغام آن در برنامه ريزي و توسعه شهري را ضروري مي كند.
«اهداف توسعه پايدار» دستورالعملي است كه از سوي كشورهاي عضو سازمان ملل متحد با هدف تحقق توسعه پايدار در فاصله سال هاي 2015 تا 2030 ميلادي تصويب شده است و 17 هدف اصلي را دربرمي گيرد.
فائو ميزباني نشست بين المللي شهرداران جهان در سال 2016 ميلادي را برعهده دارد.
اقتصام ** 1559**1961

سرخط اخبار اقتصاد