فشارخون، ديابت و بيماري هاي قلبي عوامل اصلي ناتوان كننده افراد در ايران هستند

تهران - ايرنا - استاد تغذيه دانشگاه علوم پزشكي ايران گفت: امروزه بيماري هاي قلبي عروقي، فشار خون و ديابت از مهمترين بيماري هاي مزمن غيرواگير در بيشتر جوامع دنيا و همچنين جزو اصلي ترين عوامل ناتوان كننده افراد در كشور هستند.

به گزارش ايرنا از دانشگاه علوم پزشكي ايران، دكتر فرزاد شيدفر افزود: بررسي هاي علمي نشان داده كه افزايش مصرف چربي ها، شكر و نمك مي تواند در افزايش بروز اين بيماري ها نقش داشته باشد.
وي خاطرنشان كرد: چربي هاي اشباع يا جامد از مهمترين عوامل ايجاد كننده بيماري هاي قلبي و عروقي هستند و بايد به كمتر از هفت درصد كل انرژي روزانه محدود شود.
شيدفر ادامه داد: اين چربي ها كه در روغن هاي نباتي جامد، انواع شيريني ها و برخي سس ها وجود دارد مي تواند فرد را در آستانه چاقي و بيشتر بيماري هاي قلبي و عروقي قرار دهد.
استاد تغذيه دانشگاه علوم پزشكي ايران گفت: بنابراين بهتر است مصرف غذاهاي سرخ كرده بسيار محدود يا غذاها در حداقل روغن سرخ شود.
استاد تغذيه دانشگاه علوم پزشكي ايران به مردم توصيه كرد براي سرخ كردن غذاها از روغن هاي مايع مخصوص سرخ كردن استفاده شود.
شيدفر اضافه كرد: مصرف شكر بايد به كمتر از دو تا پنج درصد انرژي رژيم غذايي برسد. مصرف قند و شكر ساده در افزايش پوسيدگي هاي دنداني و اضافه وزن و چاقي و برخي بيماري ها مانند كبد چرب نقش مهمي دارد.
به گفته وي، يكي از مهمترين علل افزايش بروز بيماري هايي مانند كبد چرب در همه گروه هاي سني در جوامع مربوط به افزايش مصرف قندهاي ساده و شكر يا محصولاتي مانند كيك و شيريني و تنقلات در كودكان و افراد بالغ است.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران افزود: مصرف بيش از اندازه نمك نيز موجب بروز بيماري هاي قلبي عروقي بويژه فشار خون مي شود. تقريبا سه گرم نمك بطور طبيعي در غذاهاي روزانه وجود دارد و سه گرم طي فرآيند غذا و چهار گرم نيز از سوي فرد به غذا اضافه مي شود.
شيدفر گفت: مصرف زياد نمك علاوه بر افزايش فشار خون، مي تواند عامل خطر بروز پوكي استخوان يا همان استئوپروز باشد. افزايش مصرف غذاهاي رستوران و فست فودها و غذاهاي تهيه شده تجارتي موجب دريافت بيشتر نمك در افراد شده است.
وي افزود: حدود 40 درصد نمك خوراكي از سديم تشكيل شده است. غذاهاي پروتئيني در مقايسه با سبزي ها و غلات عموما حاوي نمك بيشتري هستند در حاليكه ميوه ها حاوي سديم نيستند يا مقدار بسيار اندكي از آن را دارند.
استاد تغذيه دانشگاه علوم پزشكي ايران ادامه داد: بطور مثال نصف فنجان سبزي كنسرو شده حاوي تقريبا 260 ميليگرم سديم است، اما سبزي هاي معمولي حاوي 10 ميليگرم سديم هستند.
وي گفت: دريافت سديم غذايي بايد كمتر از 2300 ميليگرم در روز باشد، بنابراين دريافت نمك را بايد روزانه به كمتر از پنج گرم رساند. بيشتر بررسي هاي علمي گزارش داده اند كه با محدوديت مصرف چربي ها، نمك و شكر مي توان موجب ارتقاي سلامتي در جامعه شد و يكي از مؤثرترين روش ها، استفاده نكردن از نمك يا شكر به غذاها در سر سفره است.
اجتمام ** 9185 ** 1071
۰ نفر

سرخط اخبار جامعه