كشاورزي سنتي موجب كاهش 10 تا 90 درصدي عملكرد مزارع ديم مي شود

اروميه- ايرنا- رئيس مركز تحقيقات و آموزش جهاد كشاورزي آذربايجان غربي گفت: بررسي ها و تحقيقات در مزارع بيانگر كاهش 10 تا 90 درصدي عملكرد مزارع ديم در كشاورزي سنتي است.

عبدالعلي غفاري روز چهارشنبه در كارگاه هم انديشي محققان و كارشناسان مسئول پهنه هاي كشاورزي آذربايجان غربي در اروميه افزود: استفاده از ارقام بومي با گونه هاي قديمي، متغير بودن ميزان بذر مصرف شده از 70 تا 200 كيلوگرم در هكتار، نامناسب بودن بستر بذرها، عمليات خاك ورزي غلط در طي دوره آيش و نامناسب بودن بستر بذر از ديگر عوامل موثر بر كاهش عملكرد در مزارع ديم است.
وي اظهار كرد: كشاورزان بايد توجه داشته باشند كه حداكثر شيب مجاز 12 درصد با بافت خاك متوسط تا سنگين از مشخصات مناطق ديم است ولي مسايل اساسي در ديم كاري اغلب ناشي از شرايط اقليمي است و يا نسبت به شرايط اقليمي تشديد مي شود.
غفاري بيان كرد: در كشور تنها 2.3 درصد از خاكها مناسب ديم كاري است و 29 درصد كشور جزو مناطق نيمه خشك محسوب مي شود.
زين العابدين قمري مدير هماهنگي ترويج كشاورزي سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي نيز گفت: اين استان به عنوان استان پايلوت براي اجراي طرح نظام نوين ترويج كشاورزي در سال 95 انتخاب شده است.
وي بيان كرد: طرح پهنه بندي كشاورزي با به كارگيري بهينه نيروهاي كارشناسي موجود و با هدف افزايش ضريب نفوذ دانش فني و انتقال يافته هاي تحقيقاتي كارشناسان در مراحل كاشت، داشت و برداشت محصولات كشاورزي در سطح روستاهاي استان اجرا مي شود.
مدير هماهنگي ترويج كشاورزي سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي افزود: در طرح پهنه بندي حوزه عمل مراكز جهاد كشاورزي بين كارشناسان مراكز تقسيم مي شود تا با ايجاد رقابت بين كارشناسان زمينه افزايش توليدات كشاورزي از نظر كميت و كيفيت فراهم شود.
اين كارگاه با حضور 100 نفر از كارشناسان بخش ترويج و مركز تحقيقات جهاد كشاورزي استان به مدت يك روز برگزار شد.
به گزارش ايرنا، آذربايجان غربي داراي بيش از 700 هزار هكتار اراضي كشت شده است.
اغلب گندمزارهاي اين استان به صورت ديم كشت مي شود.
اين استان سالانه 6.3 ميليون تن انواع محصولات كشاورزي توليد و روانه بازار مصرف مي كند.
7125/1905

سرخط اخبار استان‌ها