۲۷ دی ۱۳۹۴، ۱۱:۰۰
کد خبر: 81923572
T T
۰ نفر
برگزاري كارگاه هاي بسيج ملي تغذيه بين 500 فعال بهداشتي در مراغه

مراغه - ايرنا - معاون بهداشتي دانشكده علوم پزشكي و خدمات درماني مراغه گفت: كارگاه هاي آموزشي بسيج ملي تغذيه با شعار اصلاح الگوي مصرف قند، نمك و چربي بين 500 فعال بهداشتي، صنفي و آموزشي اين شهرستان برگزار شد.

احمد مجتهدي، روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: كارگاه هاي بسيج ملي اطلاع رساني و آموزش همگاني تغذيه، با هدف كاهش مصرف قند، نمك و چربي به مدت يك ماه بين مربيان مهدهاي كودك، رابطان سلامت، گروه هاي نانوايي، غذاخوري ها و اصناف اين شهرستان برگزار شد.
وي اظهار كرد: در اين كارگاه ها سعي شده تا گامي در جلوگيري از تغذيه ناسالم و مصرف بي رويه فست فودها و غذاهاي چرب و سرخ شده كه بيشترين علت بروز اضافه وزن و چاقي بوده و موجب شيوع بيماري هاي غيرواگير مانند بيماري هاي قلبي، عروقي، برخي سرطان ها و ديابت مي شود، برداشته شود.
معاون بهداشتي دانشكده علوم پزشكي و خدمات درماني مراغه يادآور شد: بيماري هاي غير واگير مهمترين علت مرگ و مير در كشور به شمار مي رود به طوري كه 76 درصد كل بيماري ها در ايران به بيماري هاي غير واگير اختصاص دارد.
مجتهدي، ادامه داد: از عوامل بروز بيماري هاي غير واگير، تغذيه نامناسب، مصرف زياد قند، نمك و چربي بوده و طبق مطالعات انجام شده تغذيه نامناسب و الگوي غذايي بيشترين علت بروز اضافه وزن و چاقي، بيماري هاي قلبي و عروقي، ديابت نوع2 و برخي از انواع سرطان هاست.
وي گفت: هم اكنون بيماري هاي قلبي و عروقي علت اصلي مرگ در افراد بالاي 30 سال و دومين عامل مرگ در افراد 15 تا 59 سال است.
كارشناس مسوول گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشكده علوم پزشكي مراغه نيز در اين ارتباط گفت: با تغذيه مناسب و اصلاح الگوي غذايي، كاهش مصرف قند، نمك و چربي و افزايش دريافت فيبر، خطر ابتلا به سرطان 30 تا 40 درصد كاهش مي يابد.
سعيده اسكندري، افزود: عوامل تغذيه اي كه احتمال بروز سرطان را افزايش مي دهد شامل چربي ها، نمك، استنشاقات بخارات روغن سوخته و قرار گرفتن در معرض بخار روغن هاي مورد استفاده براي سرخ كردن، مصرف زياد قند و شكر و مصرف كم منابع غذايي فيبردار است.
وي يادآور شد: نشان ايمني و سلامت محصولات يك سيب سبز رنگ (نماد سلامت) بوده كه عبارت ايمني و سلامت در كنار آن نوشته شده است.
اسكندري، ادامه داد: اين نشان بر روي محصولاتي درج مي شود كه علاوه بر سالم و ايمن بودن داراي خاصيت تغذيه اي مناسب و سلامت بخشي مثل غني شدن با املاح و ويتامين ها، كم بودن ميزان چربي، نمك نداشتن قند افزوده و بدون افزودني هاي مصنوعي و شيميايي است.
دفتر بهبود تغذيه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي بسيج ملي تغذيه با شعار اصلاح الگوي مصرف قند، نمك و چربي از 29 آذر تا 30 دي سال جاري اعلام كرده است.
شهرستان مراغه با 250 هزار نفر جمعيت در 147 كيلومتري جنوب تبريز مركز آذربايجان شرقي واقع است.
3034/8023/6183

سرخط اخبار استان‌ها