۳۰ مرداد ۱۳۹۵، ۹:۵۹
کد خبر: 82194917
T T
۰ نفر

جهش كشاورزی كرمانشاه در دولت تدبیر و امید

۳۰ مرداد ۱۳۹۵، ۹:۵۹
کد خبر: 82194917
جهش كشاورزی كرمانشاه در دولت تدبیر و امید

كرمانشاه- ایرنا- رییس سازمان جهاد كشاورزی استان كرمانشاه در آستانه هفته دولت به تشریح عملكرد دولت تدبیر و امید در بخش كشاورزی این استان پرداخت.

خسرو شهبازی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا عنوان كرد: استان كرمانشاه رتبه اول عملكرد در هكتار آبی در كاشت گندم، چغندر قند، ذرت، رتبه اول در تولید نخود دیم، رتبه دوم در تولید ذرت و جو و رتبه سوم در تولید گندم در كشور دارد كه این نشان از ظرفیت چشمگیر این استان است.
وی گفت: وجود خاك حاصلخیز و اقلیم همزمان گرم، سرد و معتدل این امكان را به استان كرمانشاه داده است تا توانایی كاشت اكثر محصولات كشاورزی و شرایط مناسب دامداری (پرورش دام، طیور و زنبور عسل) را داشته باشد.

** توسعه 2700 هكتاری باغات استان
شهبازی گفت: سطح باغات در تیر ماه سال 92 حدود 39 هزار و 135 هكتار بوده كه طی سه سال در دولت تدبیر و امید به 41 هزار و 833 هكتار رسیده كه 6.8 رشد را نشان می‌دهد.
وی با اشاره به اینكه در دولت تدبیر و امید باغات استان كرمانشاه در سطح دو هزار و 700 هكتار توسعه یافته است، گفت: توسعه باغات به شكل مدرن علاوه بر افزایش قابل توجه در تولید محصول موجب افزایش اشتغال پایدار می‌شود.
وی این توسعه را شامل تولید قارچ خوراكی، زعفران و گیاهان دارویی دانست و اظهار داشت: سطح زیركشت زعفران استان در تیر 92 حدود 685 هكتار بود كه در تیر سال جاری به یك هزار و 685 هكتار رسید و 146 درصد رشد یافت.
شهبازی با بیان اینكه در تولید قارچ 63 درصد افزایش تولید داشته‌ایم، گفت: تولید قارچ در تیر 92 یك‌ هزار و 290 تن بود كه اكنون به 2 هزار و 115 تن رسیده است.

** اشتغالزایی برای بیش از 13 هزار نفر
رییس سازمان جهاد كشاورزی استان كرمانشاه گفت: طی سه سال گذشته 6 هزار و 653 طرح كشاورزی با اعتباری بالغ بر چهار هزار و 932 میلیارد ریال در استان اجرایی شده كه زمینه اشتغال 13 هزار و 204 نفر را فراهم كرده است.
شهبازی با اشاره به اینكه یك‌ هزار و 674 طرح كشاورزی از طرح‌های فوق مربوط به سال 92 است افزود: این تعداد طرح با پرداخت 2342 هزار و 464 میلیارد ریال اجرا شده است.
وی با اشاره به اینكه سال 93 نیز با استفاده از منابع تسهیلاتی صندوق توسعه ملی و كمك‌های فنی و اعتباری و سایر منابع اعتباری در كلیه بخش‌های كشاورزی (دام و طیور، باغبانی، زراعت، شیلات و صنایع تبدیلی) استان سرمایه ‌گذاری شده تصریح كرد: 2 هزار و 689 طرح با تسهیلات هزار و 650 میلیارد ریال به اجرا در آمده است.
شهبازی اضافه كرد: با استفاده از این منابع برای پنج هزار و 202 نفر اشتغال‌زایی شده است.
وی با اشاره به تسهیلات سال 94 كه مبلغ 930 میلیارد و 255 میلیون ریال می‌باشد گفت: طرح‌های اجرا شده در سال گذشته 2 هزار و 290 طرح است كه زمینه اشتغال‌زایی سه هزار و 941 نفر را فراهم كرده است.
شهبازی خاطرنشان كرد: این طرح‌ها با استفاده از منابع تسهیلاتی صندوق توسعه ملی و كمك‌های فنی و اعتباری و سایر منابع اعتباری در بخش كشاورزی هزینه شده كه در زیر بخش‌های كشاورزی شامل دام و طیور، باغبانی، زراعت، شیلات و صنایع تبدیلی می‌باشد.

** استخدام 567 نفر در جهاد كشاورزی
رییس سازمان جهاد كشاورزی استان گفت: در راستای اجرای مصوبه بهمن ماه سال 1390 مجلس شورای اسلامی مبنی بر استخدام و بكارگیری 10 هزار نفر از كارشناسان ناظر بخش كشاورزی در دولت تدبیر و امید با صدور ابلاغ شروع بكار افراد استخدام شده طی دو مرحله تعداد 567 نفر در جهاد كشاورزی این استان جذب شده اند.
شهبازی اضافه كرد: از این تعداد 28 نفر از ناظرین برای شروع به كار در ادارات وابسته (مدیریت تعاون روستایی 6 نفر، مدیریت امور عشایری سه نفر، اداره كل منابع طبیعی و آبخیزبرداری 14 نفر، مركز تحقیقات كشاورزی و منابع طبیعی پنج نفر) معرفی شده اند.
وی تصریح كرد: این اقدام ها در امور حقوقی، گروه نوسازی و تحول اداری، امور مالی، امور اداری، رفاه و پشتیبانی، امور بازنشستگان، اداره خدمات و ساختمان، اداره تداركات و امور خودرویی، اداره رفاه و تربیت بدنی، اداره امور ایثارگران، اداره امور پیمان و قراردادها و... صورت پذیرفته است.

**افزایش 414 هزار تنی ظرفیت فرآوری محصولات كشاورزی
شهبازی در باره بخش فرآوری های كشاورزی گفت: از ابتدای دولت یازدهم تاكنون 45 واحد تولیدی صنایع تبدیلی به مرحله بهره برداری رسیده كه 39 درصد از مجموع واحدهای بهره برداری رسیده فعلی را شامل می شود.
رییس سازمان جهاد كشاورزی افزود: 414 هزار تن (معادل 37 درصد از كل ظرفیت فرآوری ایجاد شده) به ظرفیت های فرآوری كشاورزی استان در طول سه سال دولت تدبیر و امید ایجاد شده است.
وی با بیان اینكه برای اجرای طرح‌های صنایع تبدیلی در دولت تدبیر و امید در مجموع 476 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری انجام شده، خاطرنشان كرد: این میزان سرمایه‌گذاری معادل 40 درصد كل ارزش سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در این بخش می‌باشد.
شهبازی با اشاره به اینكه ظرفیت اشتغال‌زایی ایجاد شده در بازه زمانی مذكور 441 نفر است، افزود: این میزان اشتغال‌زایی معادل 27 درصد از كل ظرفیت اشتغال ایجاد شده می‌باشد.
وی تعداد طرح‌های به بهره‌ برداری رسیده صنایع تبدیلی و تكمیلی دارای مجوز از سازمان جهاد كشاورزی استان كرمانشاه تا پایان خرداد ماه سال جاری را 116 فقره اعلام كرد و بیان داشت: هم اكنون 22 پروژه با پیشرفت فیزیكی بین 10 تا 90 درصد در استان در حال اجراست.
وی ایجاد طرح‌های صنایع تبدیلی و تكمیلی فوق الذكر را در زیر بخش‌های مختلف زراعی، باغی، دام و طیور و شیلاتی عنوان كرد.

** افزایش 12.5 درصدی تولیدات دامی
رییس سازمان جهاد كشاورزی استان با اشاره به اهمیت فعالیت‌های اقتصادی انجام شده از ابتدای دولت یازدهم تاكنون گفت: در بخش دام فعالیت‌های شامل انجام عملیات اصلاح نژاد در بیش از 200 هزار واحد دامی دام سبك و سنگین، بهسازی و نوسازی بیش از 40 هزار متر مربع اماكن دامی روستایی، توزیع نهاده‌های دامی با قیمت مناسب بین بهره‌برداران به میزان بیش از 200 هزار تن در سطح استان، توزیع بیش از 195 هزار قطعه نیمچه بومی اصلاح شده در سطح استان و استمرار آن، افزایش 12.5 درصدی تولیدات دامی استان از 393 هزار و 521 تن محصولات در ابتدای دولت یازدهم به 442 هزار و 511 تن (در محصولات مختلف گوشت قرمز شیر خام گوشت مرغ تخم مرغ عسل) از دیگر خدمات دولت یازدهم است.
شهبازی با بیان اینكه تولیدات بخش دام و طیور و زنبور عسل استان از ابتدای دولت تدبیر و امید تاكنون افزایش قابل توجهی داشته است، گفت: این تولیدات شامل تولید شیر از 30هزار و 582 تن به 33 هزار تن با 9 درصد رشد، تولید گوشت قرمز از 31 هزار و 800 تن به 36 هزار تن با 11.6 درصد رشد، تولید گوشت مرغ از 50 هزار و 887 تن به بیش از 63 هزار تن، تولید تخم مرغ از هشت هزار و 500 تن به 10 هزار و 700 تن با 26 درصد رشد و تولید عسل از یك‌ هزار و 752 تن به 2 هزار و 311 تن با 32 درصد رشد از جمله دستاوردهای این بخش است.
وی با اشاره به اینكه از ابتدای دولت یازدهم تاكنون واحدهای تولیدی نیز افزایش چشمگیری داشته افزود: مرغداری‌های گوشتی و تخمگذار استان به 675 واحد، گاوداریهای شیری صنعتی به 172 واحد، پرواربندی بره و گوساله صنعتی به 396 واحد، واحدهای پرورش بوقلمون صنعتی به 10 واحد، مجتمع‌های دامپروری به 11 واحد و بهسازی و نوسازی اماكن دامی نیز به 40 هزار واحد رسیده‌اند.

** خرید گندم مازاد بر نیاز كشاورزان
رییس سازمان جهاد كشاورزی كرمانشاه همچنین اظهار داشت: در ابتدای دولت یازدهم میزان خرید گندم مازاد برنیاز كشاورزان استان حدود 393 هزار و 235 هزار تن بوده كه در سال 95 پیش بینی شده حدود 700 هزار تن گندم مازاد برنیاز خریداری شود.
شهبازی افزود: در راستای افزایش تولید محصولات كشاورزی در طی سه سال گذشته اقداماتی از جمله تعیین و اعلام به موقع قیمت خرید تضمینی محصولات راهبردی قبل از آغاز فصل زراعی، تأمین و تدارك به موقع انواع مختلف كودهای شیمیایی اوره و فسفاته، تثبیت قیمت كودهای شیمیایی با وجود افزایش قیمت حاملهای انرژی و مواد اولیه پتروشیمی ها، تهیه برنامه كشت و تولید محصولات راهبردی از جمله گندم در زمینه سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی، ارتباط قوی تر با نهادهای تخصصی بین المللی برای ارتقای دانش فنی و انتقال فناوری های روز به داخل كشور، اجرایی شدن قانون استخدام نیروهای ناظر گندم، برگزاری همایش استانی با حضور معاونین برنامه‌ریزی استاندار، فرمانداران، بخشداران، تشكلهای بخش كشاورزی و انجام گرفته است.
وی با توجه به عملكرد دولت تدبیر و امید در بخش كشاورزی افزود: پیش بینی شده تولید جو استان به 420 هزار تن با 96 درصد رشد، چغندرقند به 630 هزار تن با 71 درصد رشد، نخود دیم به 88 هزار تن با 18 درصد رشد، سیب زمینی 160 هزار تن با 110 درصد رشد و پیاز به 100 هزار تن با حدود 26 درصد رشد برسد.

** سیستم های آبیاری نوین
رییس سازمان جهاد كشاورزی استان كرمانشاه در خصوص سیستم های آبیاری نوین در استان گفت: هم اكنون 62 هزار و 800 هكتار از زمین های كشاورزی استان زیرپوشش سیستم های آبیاری نوین قرار دارد كه این سطح می تواند به بیش از دو برابر از این سطح هم ارتقا یابد.
وی با بیان اینكه طبق آمار موجود 20 درصد زمین های كشاورزی استان در دولت تدبیر و امید تحت پوشش سیستم آبیاری نوین قرار گرفته است، گفت: در راستای اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی، استفاده بهینه از منابع آبی، كاهش مصرف آب در بخش كشاورزی و در مقابل افزایش محصول درصددیم كه سیستم های آبیاری نوین را گسترش دهیم.
وی با اشاره به اینكه اجرای روش‌های نوین آبیاری در اراضی كشاورزی استان كرمانشاه یك ضرورت می‌باشد، خاطرنشان كرد: با خشكسالی‌های سال های قبل منابع آبی استان كاهش داشته است كه باید با مدیریت صحیح از مصرف بی رویه آب در بخش كشاورزی جلوگیری نماییم.
وی ایجاد پلیس آب برای نظارت بر فعالیت چاه ها در سطح استان را بسیار مناسب دانست به شرط اینكه نیابت قضایی داشته باشند و سریع بتوانند اقدام كنند و كار به روند طولانی قضایی نكشد.
وی در پایان فرهنگ سازی در مصرف و ارزش آب برای روستایی ها را بسیار مهم و جدی دانست و گفت: متاسفانه اكثر كشاورزان ارزش واقعی آب را نمی دانند و برای همین اهمیت دارد در این مقوله كارهای فرهنگی جدی و واقعی صورت گیرد.
در استان كرمانشاه بیش از 940 هزار هكتار زمین كشاورزی و باغ وجود دارد كه از این مقدار بیش از 242 هزار هكتار آن آبی است.
8066/3209

سرخط اخبار استان‌ها