تاكید ایران بر تسریع قزاقستان در اجرای توافق های دوجانبه/توافقنامه 58بندی بین دو كشور امضا شد

تهران- ایرنا- وزیر جهاد كشاورزی با بیان اینكه قزاقستان در راهبرد جمهوری اسلامی ایران در توسعه مناسبات با كشورهای همسایه از جایگاه ویژه ای برخوردار است، بر تسریع در اجرای توافق های دوجانبه از سوی آستانه، تاكید كرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمود حجتی امروز یكشنبه در دیدار «ژنیس كاسم بك» وزیر سرمایه گذاری و توسعه جمهوری قزاقستان و هیأت همراه در پانزدهمین اجلاس كمیسیون مشترك همكاری‌ اقتصادی، تجاری، علمی، فنی و فرهنگی افزود: برجام، سیر تبادل دیپلماتیك و اقتصادی ایران با كشورهای اروپایی، آسیایی و آمریكایی را افزایش داده است.
به گفته وی، تبادل هیات های متعدد اقتصادی و فنی بین ایران و قزاقستان در سطوح مختلف نیز نشانگر علاقمندی متقابل به گسترش روابط دوجانبه است.

** قزاقستان نقش كلیدی در توسعه فناوری های نوین آسیای میانه دارد
وزیر جهاد كشاورزی در ادامه گفت: جمهوری قزاقستان دارای توانمندی های بالقوه و بالفعل اقتصادی، صنعتی و فناوری است و می تواند در آسیای میانه نقش ویژه و كلیدی در توسعه زیرساخت ها و بهره مندی از فناوری های نوین ایفا كند.
به گفته حجتی، در دو دهه اخیر، همكای های قابل توجهی بین دو كشور در بخش های مختلف حوزه های اقتصادی، تجاری، كشاورزی، فرهنگی، حمل و نقل و خدمات فنی مهندسی صورت گرفته است.
وی افزود: شركت های ایرانی در عرصه های سرمایه گذاری در بخش های كشاورزی، فنی و مهندسی، تكمیل و افتتاح پروژه های ریلی شمال و جنوب و امضای موافقت نامه جدید حمل و نقل بین المللی جاده ای در سطح بین المللی، حضور و فعالیت موفقی داشته اند.
وی ادامه داد: بعد از نهایی شدن موافقت نامه تاسیس دالان حمل و نقل بین المللی چهارجانبه موسوم به «موافقت نامه عشق آباد» بین كشورهای ایران، عمان، تركمنستان و ازبكستان، قزاقستان در شرف پیوستن به آن است.
وی از جمله همكاری های دو كشور را «برقراری پروازهای گسترده بین دو كشور از سوی شركت های هواپیمایی، برگزاری نمایشگاه های مختلف در كشورهای مقابل، اعزام و پذیرش متقابل هیات های مختلف اقتصادی بین دو كشور و آمادگی افزایش خدمات در بنادر شمالی و جنوبی ایران برای ترانزیت كالا از مناطق جنوبی به قزاقستان» اعلام كرد.

** انتقاد از اجرایی نشدن توافق های قبلی بین دو كشور
وزیر جهاد كشاورزی در ادامه گفت: با توجه به دستاوردهای حاصله و تجربه 14 اجلاس گذشته، تا دستیابی به همه اهداف ترسیم شده قبلی و نتایج مطلوب فاصله زیادی داریم.
حجتی افزود: با وجود اجرایی شدن برجام و رفع تحریم ها اما متاسفانه اقدامات اجرایی در بخش های مالی و بانكی بین دو كشور همگام با تحولات مثبت دیگر پیش نرفته كه این موضوع طیف وسیعی از توافق های اجرا شده در بخش اقتصادی را تحت تاثیر قرار داد.
وی، مسائلی همچون فقدان روابط كارگزاری بین قانون های تجاری دو كشور، فقدان اسناد همكاری در زمینه تاثیر صدور روادید تجاری و گردشگری، نهایی نشدن موافقت نامه در بخش حمل ونقل تجارت دریایی، مشكلات موجود برای تهیه و بارگیری كشتی های ایران در بنادر قزاقستان در دریای خزر، امضا و تبادل نشدن چندین سند همكاری در زمینه های بهداشت و درمان، گردشگری كار و امور اجتماعی، استاندارد و گمرك، از دیگر مواردی است كه تاثیر منفی در پیشبرد دستیابی به اهداف ترسیم شده بخش های مختلف اقتصادی دو كشور داشته است.
وی افزود: البته امیدواریم اجلاس پانزدهم دستاوردهای سازنده اجلاس های قبلی را تكمیل و برغنای و توسعه روزافزون روابط دو كشور بیافزاید.
حجتی گفت: اهداف نوین مناسبات خارجی ایران براساس مسائل نظام و منافع ملی، با راهبردهای خرد ورزی، عزت، حكمت و مصلحت برای ارتقای كشور در عرصه های ممتاز جهانی و تعامل موثر و سازنده با كشورهای دوست و غیرمتعهد برنامه ریزی می شود.
به گفته وزیر جهاد كشاورزی، رویكرد بین المللی دولت یازدهم با تاكید بر اصل تدبیر و امید برای رفع محرومیت و گسترش روابط خردمندانه برای دستیابی به صلح و آرامش، همكاری های دوجانبه با كشورهای همسایه از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی ادامه داد: ایران در همكاری های دوجانبه با قزاقستان در استحكام روابط سیاسی و فرهنگی و همكاری گسترده اقتصاد بین دو كشور تلاش می كند؛ روابط دو جانبه ایران و قزاقستان در طول سال های گذشته پویا و رو به رشد بوده است.
وی خاطرنشان ساخت: با توجه به دیدارهای مقام های عالی رتبه دو كشور، رویكرد اجلاس پانزدهم در تهران علاوه بر تعیین اولویت های دوجانبه، بررسی مسایل و مشكلات برسر توافق های پیشین و رهایی سازی اسناد در دستور كار دستگاه های مختلف برای امضا سفر آینده رییس جهوری اسلامی ایران به قزاقستان است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، در پانزدهمین اجلاس كمیسیون مشترك همكاری های اقتصادی، تجاری، علمی فنی و فرهنگی ایران و قزاقستان، توافق نامه ای در 58 بند در بخش های گمرك، مالی و بانكی، بخش كشاورزی و آب، حمل ونقل جاده ای، دریایی و هوایی، ارتباطات، پتروشیمی، گردشگری فرهنگی، بهداشتی، تعاون، علمی، فناوری و معادن به امضای حجتی و وزیر سرمایه گذاری و توسعه میان دو كشور به امضا رسید.
اقتصام**9186 ** 2023** خبرنگار: هما همت خواه ** انتشاردهنده: لطیف نكوئی
۰ نفر

سرخط اخبار اقتصاد