۴ شهریور ۱۳۹۵، ۱۴:۵۳
کد خبر: 82202991
T T
۰ نفر
رژيم غذايي فاقد گلوتن بهترين روش درماني كنوني بيماري سلياك است

تهران - ايرنا - استاديار دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: در حال حاضر بهترين روش درمان بيماري سلياك رعايت رژيم غذايي فاقد گلوتن است كه در گندم و نان وجود دارد.

به گزارش خبرنگار علمي ايرنا، آزيتا گنجي روز پنح شنبه در همايش بيماري سلياك افزود: سلياك بيماري شايعي است حتي از برخي بيماري هاي گوارشي مانند التهاب روده نيز شايع تر است اما در درمان آن تاكنون عقب مانده ايم.
وي اظهار كرد: شايد گمان مي كردند كه بيماري نادر و در عين حال ساده اي است در حالي كه اين بيماري مشكلات روحي و رواني زيادي براي فرد مبتلا به همراه دارد.
وي ادامه داد: در حال حاضر بهترين روش درمان رعايت رژيم غذايي فاقد گلوتن است كه دسترسي به اين گونه مواد غذايي در كشور مشكل است و اين يكي از سختي هاي افراد مبتلا به سلياك است، همچنين گران بودن اين مواد از ديگر مشكلات سلياكي ها است.
گنجي افزود: همچنين در مجامع مختلف از جمله مدارس دسترسي به اين نوع مواد غذايي دشوار و يا غير ممكن است بنابراين فرد مبتلا به سلياك براي تهيه مواد غذايي مورد نياز با مشكل مواجه مي شود.
وي اظهار كرد: از سالها پيش يك سري كارهاي تحقيقاتي بر روي درمان بيماري سلياك در دنيا آغاز شده كه اميدواريم هرچه زودتر به نتيجه برسد اما در حال حاضر بهترين روش درمان رژيم غذايي فاقد گلوتن است كه مطالعات نشان مي دهد 70 درصد افراد مبتلا به سلياك اين رژيم را رعايت مي كنند.
استاديار دانشگاه علوم پزشكي مشهد درباره علت بروز اين بيماري گفت: تحقيقات نشان داده است به نظر مي رسد برخي ميكروب ها در روده وجود دارند و زماني كه گلوتن توسط خوردن نان يا گندم وارد بدن مي شود آنرا به گونه اي تحريك مي كند كه موجب بروز اختلال مي شود.
به گفته وي در برخي موارد مصرف برخي آنتي بيوتيك ها نيز موجب بروز اين بيماري مي شود.
وي اظهار كرد: تحقيقات نشان داده است كه شايد مصرف پروبيوتيك ها بتواند به افراد مبتلا به سلياك كمك كند تا از گلوتن بيشتر از حد مجاز استفاده كنند.
گنجي گفت: تحقيقات بر روي چند دارو در استراليا در حال انجام است كه دو دارو فاز دوم را با موفقيت پشت سر گذاشته اند، همچنين مطالعه بر روي يك واكسن هم در حال انجام است.
وي اظهار كرد: قطعا در آينده درمان هاي خوبي براي بيماري سلياك خواهيم داشت اما هنوز با آن فاصله داريم بنابراين تاكيد مي كنم كه فعلا بهترين درمان رژيم غذايي فاقد گلوتن است كه البته بهتر است از انواع ويتامين ها غني شده باشد كه اين مساله بايد مورد توجه مسوولان و توليد كنندگان مواد غذايي قرار گيرد.
سلياك نوعي بيماري است كه بدن افراد مبتلا به آن به گلوتن موجود در گندم و نان واكنش نشان مي دهد وبا علائمي همچون يبوست، اسهال، كم خوني، نفخ، چاقي، بي حالي، پوكي استخوان، نازايي و يا كم زايي و مشكلات پوستي همراه است.
همايش يك روزه بيماري سلياك در بيمارستان شريعتي برگزار شد.
علمي 9014**1569
۰ نفر