۱۷ آذر ۱۳۹۵، ۱۲:۱۵
کد خبر: 82336390
T T
۰ نفر
70 درصد محصولات خوراكي توليد استان ايلام نشانگر رنگي تغذيه اي دارند

ايلام - ايرنا - مدير اداره نظارت بر مواد غذايي، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي معاونت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي ايلام گفت: 70 درصد فرآورده ها و كالاهاي خوراكي توليد داخل استان داراي برچسب نشانگر رنگي و چراغ راهنماي تغذيه اي براي شناسايي ميزان قند، چربي و نمك به كار رفته در محصولات خوراكي هستند.

نوريه رسمتي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: 56 محصول خوراكي در استان ايلام توليد مي شود كه از اين تعداد، 41 مورد آن نشانگر و چراغ راهنماي تغذيه اي دارند.
وي با بيان اينكه سعي ما نصب اين برچسب بر روي همه كالاهاي توليدي است، افزود: تا پايان سال جاري يا اوايل سال آينده اين نشانگر بر روي 15 محصول توليدي باقي مانده نيز نصب مي شود.
رستمي تاكيد كرد: همه كارگاه ها و كارخانه هاي توليد كننده محصولات خوراكي در استان موظف به نصب اين بر چسب ها مطابق مقدار مواد بكار رفته در كالا هستند.
وي يادآور شد: معاونت غذا و دارو براي تاييد يا عدم تاييد سلامت و كيفيت مواد اوليه و كالاي توليد شده نهايي ساخت استان را به طور مداوم بررسي و مورد آزمايش قرار مي دهد.
وي اضافه كرد: نصب نشانگر تغذيه مصرف كننده را در انتخاب محصولي با كيفيت و سالم از لحاظ تركيبات مواد اوليه مطمئن مي سازد و توجه به اين نشانگرها براي كساني كه به سلامت خود و اطرافيان شان اهميت مي دهند مفيد و سودمند است.
رستمي گفت: دقت نظر و توجه به اين چراغ راهنماي تغذيه اي براي پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي غير واگيري چون ديابت، فشارخون و چربي خون به علت مشخص بودن ميزان تركيب مواد اوليه آن محصول موثر است.
وي افزود: وزارت بهداشت استانداردهايي را براي مصرف مواد مضري چون قند، چربي، اسيدهاي چرب ترانس و نمك تعريف كرده كه اين نشانگرها ميزان به كار رفته كم، متوسط يا زياد اين مواد در كالاي مصرفي را نسبت به استاندارد وزارت بهداشت مشخص مي كند.
وي خاطر نشان كرد: اين نشانگرها براي دستيابي به يك رژيم غذايي مناسب، كنترل ميزان دريافت روزانه انرژي و قند، چربي، نمك، اسيدهاي چرب ترانس و متناسب با فعاليت بدني فرد از اهميت زيادي برخوردار هستند.
به گفته وي، اين نشانگرهاي رنگي تغذيه اي با هدف افزايش آگاهي مصرف كنندگان، اصلاح الگوي مصرف، ارتقاي سطح سلامت جامعه و امكان انتخاب آگاهانه مواد غذايي بر روي كالاهاي غذايي و آشاميدني هايي چون انواع نوشابه ها درج مي شود.
رستمي توضيح داد: اين نشانگرها داراي سه رنگ قرمز با درجه زياد، زرد يا نارنجي با درجه متوسط و سبز با درجه كم براي ميزان به كار رفته قند، اسيدهاي چرب ترانس، چربي و نمك در كالا نشان مي دهد كه رنگ سبز به معناي انتخاب سالم، رنگ زرد يا نارنجي يعني حد مرز بين سالم و خطر و رنگ قرمز يعني ناسالم و مضر است.
استان ايلام داراي 24 كارخانه و 9 كارگاه توليد مواد غذايي و آشاميدني همچون شيريني، بسكويت، كنسرو، ترشي و شوري، نوشابه، فراورده هاي پروتئيني است.
خبرنگار: زهرا موسوي ** انتشار دهنده: مجيد سليماني
7172/9002

سرخط اخبار استان‌ها