• دوشنبه / ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ / ۰۹:۳۶
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 95033118295
  • منبع : نمایندگی هرمزگان

چگونه روزه‌داران گرسنگی و تشنگی را احساس نکنند؟

چگونه روزه‌داران گرسنگی و تشنگی را احساس نکنند؟

یک کارشناس تغذیه گفت: غذاي مصرفي در وعده سحري بهتر است خصوصيات و ويژگي وعده صبحانه کامل یا ناهار سبک را داشته باشد تا از ايجاد گرسنگي در طول روز پيشگيري کند.

اعظم زمانی در گفت‌وگو با ایسنا - منطقه خلیج فارس، با بیان اینکه بسیاری تصور می‌کنند هنگام سحر باید غذاهای پرچربی و پرکالری بخورند تا در طول روز احساس گرسنگی نکنند، اظهار کرد: متاسفانه این یک باور غذایی نادرست است، زیرا مصرف موادغذایی پرچربی موجب تشنگی شدید می‌شود و می‌تواند مشکلات زیادی ایجاد کند، بعضی‌ها هم مصرف مواد قندی و شیرینی را ترجیح می‌دهند. در حالی که باید بدانند مصرف مواد قندی به مقدار زیاد در هنگام سحر باعث افزایش ناگهانی هورمون انسولین در خون می‌شود و این امر سبب می‌شود قند خون خیلی سریع‌تر افت کرده و فرد احساس گرسنگی و ضعف کند.

وی افزود: توصیه می‌شود در وعده سحری از غذای کم چرب و غذاهای حاوی قندهای دیرهضم و فیبر مثل میوه‌ها و سبزی‌ها، غلات کامل، حبوبات و نان‌های سبوس‌دار استفاده کرد. موادغذایی پرفبیر، آب زیادی در خود جذب می‌کنند و بدن می‌تواند آب را به آهستگی جذب کند و در پی آن احساس تشنگی دیرتر بوجود می‌آید. از سوی دیگر فیبرها سرعت حرکت موادغذایی را کاهش می‌دهند و در نتیجه غذا دیرتر هضم می‌شود و فرد دیرتر احساس گرسنگی می‌کند.

زمانی در ادامه هشدار داد: مصرف آب به مقدار زیاد در وعده سحری و مخصوصا بین غذا اصلا توصیه نمی‌شود، چون موجب رقیق شدن شیره معده و آنزیم‌های گوارشی شده و روند هضم غذا مختل می‌شود.

وی با بیان اینکه بعضی از افراد ممکن است به علت روزه‌داری دچار خستگی، بی‌حوصلگی، عصبانیت یا افسردگی شوند، افزود: این عوارض طبیعی نبوده، از پیامدهای طبیعی روزه محسوب نمی‌شود و به علت تغذیه غلط گریبانگیر شخص می‌شود. این حالت معمولا در افرادی دیده می‌شود که از خوردن سحری امتناع کرده و غذای خود را به یک وعده افطار محدود می‌کنند؛ این کار موجب پائین افتادن قند خون (هایپوگلایسمی) می‌شود و عوارض عصبی گفته شده را سبب می‌شود.

کارشناس تغذیه واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت استان در خصوص تغذیه صحیح به هنگام سحر و افطار گفت: در وعده سحری مصرف سالاد که شامل خیار، گوجه، هویج، جوانه غلات و حبوبات و خصوصا کاهو باشد، توصیه می‌شود؛ زیرا کاهو در مقایسه با سایر سبزی‌ها دارای آب بسیار زیادی است و چون از احساس تشنگی در طول روز کم می‌کند مصرف آن در  وعده سحری توصیه می‌شود.

زمانی افزود: از مصرف نمک زیاد و غذاهای دارای ادویه و فلفل نیز در وعده سحری به دلیل ایجاد تشنگی، نگهداشتن آب در بدن و ایجاد ادم یا ورم  و افزایش فشارخون، خودداری کنید.

وی با بیان اینکه بهتر است افطار خود را با كمي آب گرم يا چاي کمرنگ به همراه خرما یا کشمش آغاز كنیم، اظهار کرد: خرما و کشمش سبب كنترل اشتها مي‌شوند، علاوه بر آن مصرف خرما در ماه مبارك رمضان در تنظيم قند خون بسيار مفيد اســـت، لــذا تـــوصيه مي‌شود كه در وعده افطار تا حد امکان سه تا پنج عدد خرما مصرف شود، البته از مصرف بيش از حد خرما نيز مانند ساير شيريني‌ها باید پرهيز کرد؛ به طور كلي توصيه مي‌شود به جاي مصرف انواع شيريني‌ها مثل زولبيا و باميه كه فقط حاوي انرژي و فاقد مواد مغذي (ويتامين‌ها و املاح) هستند، از مواد غذايي طبيعي شيرين مثل خرما، كشمش و انواع ميوه استفاده شود.

زمانی در پایان اظهار کرد: مصرف آب زياد هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذايي شده و توصیه می‌شود مصرف شش تا هشت لیوان مایعات مثل آب آشامیدنی، آب میوه، شیر کم چربی، دوغ بدون نمک در فاصله پس از افطار تا هنگام خوابیدن باشد.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha