• شنبه / ۲۰ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 95062012841
  • خبرنگار : 71214

وزیر کشاورزی اعلام کرد

پیشنهاد نرخ‌های جدید خرید تضمینی/ سوال بی‌جواب از وزیر نیرو

پیشنهاد نرخ‌های جدید خرید تضمینی/ سوال بی‌جواب از وزیر نیرو

در آستانه آغاز فصل کشت پاییزه، وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد که نرخ‌های خرید تضمینی محصولات کشاورزی از سوی این وزارتخانه به شورای اقتصاد پیشنهاد شده و مطالبات گندم‌کاران در هفته‌های پیشرو پرداخت می‌شود.

به گزارش ایسنا، محمود حجتی امروز - شنبه - در حاشیه چهارمین گردهمایی سراسری کشت‌های پاییزه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: نرخ‌های خرید تضمینی پیشنهادی محصولات کشاورزی از یک ماه گذشته از طرف وزارت جهاد کشاورزی به شورای اقتصاد پیشنهاد شده است و هم‌اکنون در کمیسیون‌ها و کمیته‌های تخصصی شورای اقتصاد و سازمان برنامه‌ریزی و بودجه ریاست جمهوری تصویب و ابلاغ شود.

وی با بیان اینکه نرخ‌های پیشنهادی خرید تضمینی محصولات کشاورزی با توجه به هزینه تولید و نرخ تورم بررسی و تقدیم شورای اقتصاد شده است، اظهار امیدواری کرد تا نرخ‌های مصوب ابلاغ شده نهایی نیز مورد رضایت و پسند کشاورزان قرار گیرد.

وزیر جهاد کشاورزی ضمن عذرخواهی از کشاورزان گندمکار بابت باقی ماندن مطالبات‌شان از محل گندم تحویل داده شده به دولت، ادامه داد: تاکنون بیش از ۱۴ هزار میلیارد تومان گندم از کشاورزان خریداری شده که حدود هشت هزار میلیارد تومان آن را پرداخت کرده‌ایم و مابقی آن نیز طی هفته‌های پیشرو پرداخت می‌شود.

به گفته حجتی، نیمی از باقیمانده مطالبات گندم‌کاران از طریق عرضه اوراق مشارکت که در این هفته انجام می‌شود پرداخت خواهد شد و مابقی آن نیز تا دو هفته پس از آن به حساب کشاورزان واریز خواهد شد.

وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی از اهداف مهم مدنظر وزارت جهاد کشاورزی است، درباره نهاده‌های تولید مورد نیاز بخش کشاورزی اظهار کرد: نهاده‌های تولید مورد نیاز بخش کشاورزی از محل تولید داخلی و واردات تامین شده است که به عنوان مثال می‌توان به بذر کلزا و بخشی از بذر چغندرقند پاییزه اشاره کرد که برای کشاورزان تامین شده است.

سوال بی‌جواب دو ساله و نیمه حجتی از وزیر نیرو

وزیر جهاد کشاورزی ضمن اشاره به تناقض‌های آماری درباره سهم دقیق و درست بخش کشاورزی از منابع آبی کشور، اظهار کرد: ۶۱۰ دشت در کشور داریم که مانند ۶۱۰ کاسه یا ظرف هستند، اما دو سال و نیم است که مکاتبات بسیاری با وزارت نیرو داشته‌ایم و از وزیر نیرو درخواست کردیم تا اعلام کند که برای هر دشت چقدر آب اختصاص می‌یابد تا وزارت جهاد کشاورزی بتواند برنامه‌ریزی کند و براساس تعداد بهره‌برداران محصولات کشاورزی دشت‌های کشاورزی را مدیریت کند، اما این سوال همچنان بی‌جواب مانده است.

وی با بیان این‌که نمی‌توان به بهانه کم‌آبی کار نکرد و باید پذیرفت که ما بدمصرف می‌کنیم و قدر منابع موجود را نمی‌دانیم، متصریح کرد: ظرفیت‌ها و قابلیت‌های مغفول زیادی در کشور وجود دارد و در بخش کشاورزی توسعه کشت گیاهان دارویی، کشت ماهی در قفس، توسعه کشت در اراضی شیبدار با بارندگی ۴۰۰ تا ۸۰۰ میلی‌متر از جمله این ظرفیت‌ها و توسعه آن‌ها از برنامه‌های اقتصاد مقاومتی وزارت جهاد کشاورزی است، در حالی که سال ۱۳۹۲ چغندرقند محصولی آب بر معرفی و از برنامه‌های توسعه‌ای حذف شده بود، با استفاده از دانش روز و انتقال کشت بهاره به پاییزه و توسعه آبیاری نوین، تولید این محصول افزایش یافت و هم‌اکنون نبود کارخانه قند جهت تحویل و فرآوری محصول، یکی از مشکلات ما در مناطق مستعدی مانند استان خوزستان است.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: با بهره‌گیری از دانش نوین، کاشت هر تن خربزه در گلخانه با ۲۴۰۰ مترمکعب آب و کشت دیم گل محمدی در اراضی شیب‌دار و کشت علوفه در کویر با سوددهی بالا و قابلیت صادرات در حال انجام است و با اجرای طرح نظام نوین ترویج کشاورزی همه کارشناسان کشاورزی در پهنه‌های کشور حضور خواهند داشت و یافته‌های تحقیقاتی را به کشاورزان و مشکلات را به بخش تحقیقات منتقل می‌کنند.

حجتی ادامه داد: ساختارها و نظام‌های ایجاد شده برای پایداری تولیدات کشاورزی باید حفظ و تقویت شود همچنین با افزایش بهره‌وری منابع موجود اگر به جای رکوردشکنی، نصف رکودها در متوسط تولید همه محصولات کشاورزی تامین پیدا کند، نه تنها خودکفا می‌شویم، بلکه همه باید به دنبال بازارهای صادراتی باشیم.

وی با اشاره به این‌که بخش کشاورزی با توجه به پراکنش و استعداد آن از نظر اقتصادی، امنیتی و سیاسی بااهمیت و مورد توجه و حمایت مسوولان عالی‌رتبه نظام قرار دارد، اعلام کرد: براساس مطالعات بانک مرکزی، بخش کشاورزی ۱۱ درصد در اقتصاد و ۳۴ درصد در فضای کسب و کار کشور سهم دارد، اما نباید دائما بر طبل بی‌آبی و کم‌آبی بکوبیم و بگوییم کاری نمی‌شود انجام داد، چرا که این مساله بهانه‌ای برای تنبلی بیش نیست و ایران در طول تاریخ کم‌آب بوده، اما آباء و اجداد ما ثروتمند، مقتدارانه و در رفاه در همین سرزمین زندگی کرده‌اند.

به گفته وزیر جهاد کشاورزی رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی بخش کشاورزی در سال گذشته موجب شد تا  اقتصاد ایران به رشد ۰.۷ درصدی برسد.

حجتی تصریح کرد: اگر در بانک کشاورزی پول داریم، اما بلند نیستیم مدیریت کنیم نباید به کشاورز بگوییم که اعتباری در اختیار نیست، چرا که من نمی‌توانم قبول کنم برای اجرای طرح‌های مهمی مانند توسعه کشت گلخانه‌ای و پرورش ماهی در قفس اعتباری وجود نداشته باشد. اگر کسی برای اجرای چنین طرح‌هایی به اعتبار نیاز داشت به بانک کشاورزی مراجعه کند و اگر این بانک به او اعلام کرد که پول ندارد به من خبر بدهید تا شخصا آن را پیگیری کنم.

وی خاطر نشان کرد: در پی مذاکرات صورت گرفته دولت سال ۱۳۹۳ مصوب کرد تا در سال گذشته سرمایه بانک‌های دولتی ۵۰۰ میلیارد تومان اضافه شود که در این راستا علی‌رغم این‌که هیچ بودجه‌ای به صورت ۱۰۰ درصد تخصیص پیدا نکرد،   ۵۰۰ میلیارد تومان بانک کشاورزی به صورت ۱۰۰ درصد اختصاص یافت همچنین در اصلاحیه بودجه ۱۳۹۵، به زودی ۵۱۰۰ میلیارد تومان از بدهی بانک کشاورزی به بانک مرکزی از محل مابه‌التفاوت دلار دولتی ۹۰۰ تومانی حاصل از نفت در پنج سال گذشته با دلار آزاد حدود ۳۰۰۰ تومانی تهاتر می‌شود. همچنین سالانه ۱۰ درصد از منابع صندوق توسعه ملی باید به بخش کشاورزی اختصاص یابد.

به گزارش ایسنا، در پایان چهارمین گردهمایی سراسری کشت‌های پاییزه، توسط وزیر جهاد کشاورزی از ۱۰۰ نشریه ترویجی و همچنین تالار ترویج دانش و فنون کشاورزی رونمایی و از بهره‌برداران و مدیران نمونه بخش کشاورزی در حضور وزیر جهاد کشاورزی تقدیر شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha