1237 طرح در نقاط روستايي و عشايري سيستان و بلوچستان آماده راه اندازي است

زاهدان- ايرنا- رئيس سازمان جهاد كشاورزي سيستان و بلوچستان گفت: هزار و 237 طرح با اعتبار چهار هزار و 757 ميليارد ريال براي راه اندازي در دهه مبارك فجر در نقاط مختلف روستايي و عشايري استان آماده شده است.

به گزارش ايرنا رضا نجفي روز شنبه در جمع خبرنگاران در زاهدان اظهار داشت: 589 طرح از مجموع طرح هاي يادشده با 110 ميليارد ريال اعتبار مربوط به بنياد مسكن انقلاب اسلامي، 216 طرح با 973 ميليارد ريال به سازمان جهاد كشاورزي و 125 طرح با 170 ميليارد ريال اعتبار به شركت نيروي برق استان اختصاص دارد.
وي ادامه داد: همچنين 10 طرح با 13 ميليارد ريال اعتبار از سوي سازمان بسيج سازندگي، 65 طرح با 109 ميليارد ريال از اداره كل نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس، 40 طرح با هزار و 929 ميليارد ريال از اداره كل راه و شهرسازي جنوب استان (ايرانشهر) و 68 طرح با اعتبار 653 ميليارد ريال از سوي اداره كل راه و شهرسازي سيستان و بلوچستان (شمال استان) اجرا شده است.
وي افزود: 49 طرح با 202 ميليارد ريال اعتبار مربوط به شركت آب و فاضلاب روستايي، 60 طرح با 12 ميليارد ريال اعتبار به كميته امداد امام خميني(ره)، 9 طرح با 65 ميليار ريال به اداره كل ورزش و جوانان و پنج طرح با چهار ميليارد ريال اعتبار نيز مربوط به دانشگاه علوم پزشكي زاهدان است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي سيستان و بلوچستان افزود: با راه اندازي اين طرح ها 78 هزار و 46 خانوار در دو هزار و 451 روستاي استان از خدمات آنها بهره مند خواهند شد.
نجفي تصريح كرد: در اين مدت با توجه به برنامه ريزي هاي صورت گرفته در كميته روستايي و عشايري استان برگزاري رقابت هاي مختلف ورزشي و قرآني، اعزام تيم هاي پزشكي و دامپزشكي، برپايي گردهمايي بزرگ توليد كنندگان بخش كشاورزي، برگزاري نمايشگاه توانمنديهاي روستاييان و عشاير و برگزاري نشست هاي مختلف بين مردم و مسئولان نيز در دستور كار قرار گرفته است.
وي مهمترين طرحهاي بخش كشاورزي را راه اندازي كارخانه توليد لوله جي آر پي سيستان با بيش از 800 ميليارد ريال سرمايه گذاري، 123 طرح آب و خاك كه 50 مورد آن مربوط به آبياري تحت فشار است و شش واحد مرغ گوشتي با هشت ميليارد ريال اعتبار ذكر كرد.
وي با اشاره به دستاوردهاي سالهاي اخير سازمان جهاد كشاورزي گفت: از سال93 تاكنون رشد سرمايه گذاري بخش كشاورزي در استان بيش از سه هزار و 200 ميليارد ريال بوده كه اين رقم معادل سرمايه گذاري 20 ساله اين بخش است.
وي افزود: اين سازمان در بخش هاي مختلف توفيقات خوبي را بدست آورده به طوري كه در زمينه تامين پروتئين سفيد (مرغ) از 21 درصد خودكفايي با توليد 13 هزار و 500 تن هم اينك با راه اندازي طرح هاي دهه فجر به 67 درصد با توليد 42 هزار تن مي رسد.
وي افزود: همچنين در زمينه توليد تخم مرغ ظرفيت توليد از چهار هزار و 500 تن با خودكفايي 27 درصد هم اينك به 15 هزار تن به خودكفايي 80 درصد ارتقا يافته است.
سيستان و بلوچستان به سبب نزديكي به خط استوا و بهره گيري از رطوبت دريا توانمندي زيادي در توليد محصولات گرمسيري و نيمه گرمسيري و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپايا، گواوا، هندوانه آناناسي، نارگيل، زيتون محلي، مركبات و غيره دارد.
توليد محصولات كشاورزي در سيستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمين هاي برخي مناطق اين استان مانند نيكشهر، سرباز، ايرانشهر، كنارك و چابهار در هر سال توان توليد دو بار محصول را دارند.
هم اينك در بيش از 200 هزار هكتار از زمين هاي كشاورزي سيستان و بلوچستان محصولات زراعي و در 80 هزار هكتار از باغ هاي استان انواع ميوه هاي گرمسيري، نيمه گرمسيري و سردسيري توليد مي شود.
7316 / 6081

سرخط اخبار استان‌ها