زمانبندی رهاسازی آب كشاورزی به سازمان آب برق محول شد/ تاكید بر رفع مشكل پرورش دهندگان میگو

هندیجان - ایرنا - استاندار خوزستان گفت:به منظور مدیریت هر چه بهتر منابع آب كشاورزی استان، زمانبندی رهاسازی آب از سطح وزارتی به سازمان آب برق خوزستان محول شده است.

به گزارش ایرنا غلامرضا شریعتی شامگاه پنجشنبه در نشست شورای اداری شهرستان هندیجان در سالن جلسات فرمانداری، گفت:هندیجان با تمام پتانسیل هایی كه دارد با مشكلاتی مواجه است كه باید با همكاری با هم عوارض آن به حداقل برسانیم.
غلامرضا شریعتی گفت: اولویت تامین آب با مصارف شرب است و برای مصارف كشاورزی نیز هندیجان در پایین دست قرار گرفته و با برنامه ریزی های صورت گرفته سعی شده مشكلات این بخش به حداقل برسد.
وی گفت:مقرر شده كه زمانبندی رهاسازی آب برای مصارف كشاورزی از سطح وزارتخانه به سازمان آب برق خوزستان محول شود تا این معضل به گونه ای مدیریت شود كه خسارت زمین های زیر كشت استان به حداقل برسد.
وی افزود:احداث و تكمیل سد چمشیر بخشی از مشكلات حوزه كشاورزی این شهرستان را حل می كند.
استاندار خوزستان در بخش دیگری از سخنانش، تجارت و بازرگانی را از بخش های موثر در رونق هندیجان خواند و گفت:این بخش ها علاوه بر رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال كرده و گردش مالی ایجاد می كند، ولی باید به گونه ای رفتار كرد كه به تولید داخل و تجارت و بازرگانی مردم این حوزه ضربه وارد نشود و در حالت تعادل رفتار كنیم.
رئیس شورای اداری خوزستان همچنین با تاكید بر لزوم به نتیجه رسیدن اسكله صیادی بحركان و تحقق طرح مطالعاتی منطقه زیبای بحركان برای رونق صنعت گردشگری و جذب سرمایه گذار، افزود:خرید لوله طرح آبرسانی از طریق سد كوثر به بهبهان، امیدیه، آغاجاری، هندیجان و ماهشهر از طریق فاینانس داخلی(بانك سپه و پارسیان) تامین شده است و اعتبار اجرای آن نیز در حال پیگیری است
استاندار خوزستان همچنین، از حوزه صید و صیادی به عنوان دیگر بخش های رونق شهرستان یاد كرد و گفت:درست است كه منابع آبزی مشكل دارد ولی در خصوص 200 مجوز باطل شده باید به گونه ای رفتار كرد كه این مجوزها در صورت امكان، به چرخه فعالیت بازگردد.
شریعیت در پایان سخنانش، رفع مشكلات مزارع پرورش میگو را از مسئولان محلی و منطقه ای خواستار شد.

*** مستقر نشدن نمایندگی دستگاه های اجرایی، از مشكلات هندیجان
فرماندار هندیجان نیز در این نشست گفت:هندیجان شهرستانی نوپاست كه اگرچه چند سال از شهرستان شدن آن می گذرد، برخی مشكلات آن مانند مستقر نشدن ادارات همچنان پابرجاست.
سیدمهران رفیعی گفت:كمبود كمبود آب كشاورزی و شرب نیز چند سالی است به مشكلات این شهرستان افزوده شده و اگرچه سه بار راهسازی از سد كوثر، به دلیل برداشت بی رویه تا كنون قطره ای آب به این شهرستان نرسیده است.
وی ادامه داد: در حالی كه در شهرستان های بالادست برداشت ها بی رویه بوده و مزارع خود را چندین بار آبیاری كرده اند، كشاورزان هندیجان حتی یكبار نیز قادر به آبیاری مزارع خود با آب رودخانه نبوده اند.
رفیعی افزود: به منظور جلوگیری از ضرر هر چه بیشتر باید جلوی برداشت های بی رویه آب گرفته شود، تا این سهمیه آب به هندیجان برسد.
فرماندار هندیجان با اشاره به ساختمان های مسكن مهر این شهرستان نیز گفت:هزار و 65 واحد مسكن مهر در بخش شمالی هندیجان در دست احداث است كه تنها 360 خانوار در این منازل اسكان یافته اند.
فرماندار هندیجان ادامه داد:فاضلاب مسكن مهر در دو بخش شمالی و جنوبی مشكل ساز شده است و نیازمند تامین اعتبار است.
وی با اشاره به مشكلات صیادان هندیجان نیز گفت:از سال 1379 تاكنون نه تنها مجوزی برای صید صادر نشده است بلكه شاهد باطل شدن 200 مجوز صید بوده ایم و این امر معیشت صیادان را با مشكل مواجه ساخته است.
رفیعی گفت: كمبود منابع آبزیان یك مشكل است ولی دریا ظرفی مشترك است كه اگر ما از آن بهره برداری نكنیم سایرین بهره می گیرند، لذا انتظار داریم با همكاری شیلات حداقل این 200 مجوز جایگزین شده و به چرخه استفاده برگردد.
وی با اشاره به مشكلات در حوزه آموزشی نیز گفت: 71 واحد آموزشی در این شهرستان وجود داشته كه 41 واحد در حوزه ابتدایی، 16 واحد متوسطه اول و 25 واحد در متوسطه دوم مشغول فعالیتند و با توجه به فرسودگی برخی از این واحد ها نیازمند توجه ویژه است.
شهرستان هندیجان با 38 هزار نفر جمعیت در جنوب استان خوزستان قرار گرفته و یكی از بنادر مهم تجاری و صیادی استان است.
7163/6125 خبرنگار:عبدالحسن محسنی نژاد ** انتشار:سیدبهادر حسینی

سرخط اخبار استان‌ها