۴ تیر ۱۳۹۵، ۱۲:۳۵
کد خبر: 82124535
T T
۰ نفر

روزه داران در مصرف زولبيا و باميه احتياط كنند

۴ تیر ۱۳۹۵، ۱۲:۳۵
کد خبر: 82124535
روزه داران در مصرف زولبيا و باميه احتياط كنند

سنندج- ايرنا- يك كارشناس تغذيه در بيجار گفت: مصرف زولبيا و باميه در ماه مبارك رمضان افزايش چشمگيري مي يابد و اين در حالي است كه بايد روزه داران احتياط بيشتري نسبت به مصرف آن داشته باشند.

فرشته ميرزازاده روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: مصرف اين شيريني از قديم و طبق يك سنت ديرينه تا به امروز بين مردم در ماه رمضان حفظ شده و هر سال نيز روند افزايشي داشته است.
وي به حضور مردم كه گاهي به صورت صف در شيريني فروشي ها در ساعت پاياني روز و نزديك افطار ديده مي شود، اشاره كرد و خاطر نشان نمود: مصرف زولبيا و باميه به پذيرايي برخي ميهماني ها و مراسم افطاري جمعي نيز افزوده شده و كم كم جاي خرما و مويز و كشمش را گرفته است.
* خرما و كشمش جايگزين مناسب
او زولبيا و باميه را بخاطر داشتن مواد قندي و روغن بيشتر نسبت به ديگر شيريني جات بسيار پر مخاطره برشمرد و به روزه داران توصيه كرد: هنگام سحري و بويژه افطار از مصرف زياد زولبيا و باميه پرهيز كنند.
كارشناس سلامت و تغذيه بهداشت محيط بيجار به مصرف مقدار كم خرما سفارش نمود و افزود: مواد قندي طبيعي مانند خرما، كشمش و مويز مناسب تر هستند.
ميرزازاده به رسم نامناسب بين مردم براي خريد حتمي زولبيا و باميه براي سفره افطاري بعنوان يكي از انواع مواد سبد غذايي و تمايل مصرف كنندگان به نوع سرخ شده و برشته شده آن اشاره نمود و گفت: نكته حايز اهميت اينكه مواد قندي تصفيه شده و چربي هاي اشباع در اين شيريني، پس از تماس با روغن داغ و جوش بالا، متاسفانه به مواد سمي تبديل مي شود و كسي هم متوجه اين نكته نيست.
به گفته وي مصرف زولبيا و باميه در افطاري موجب سيري زودرس و كاهش اشتهاي روزه دار مي شود و اين در حالي است كه نياز بدن روزه دار به مواد پروتئيني و ويتامين ها همچنان تامين نشده و لذا موجب آسيب ديدگي سلامت و ضعف بدني روزه دار خواهد شد.
او به مصرف شير، سبزيجات، چند عدد خرما، مقداري كشمش، آب گرم و يك استراحت كوتاه بعد از صرف افطاري، با آمادگي بدن روزه دار براي صرف يك شام سبك اشاره داشت كه بعنوان يك نياز ضروري بايد مراعات نمود.
* مواظب مصرف زياد زولبيا و باميه كودكان و نوجوانان باشيد
اين كارشناس تغذيه به استقبال كودكان و نوجوانان از شيريني ها و در اين ايام از زولبيا و باميه اشاره كرد و گفت: اين شيريني به سرعت مواد قندي بدن را بين دو تا سه برابر موادقندي ديگر بالا مي برد و چند ساعت وقت لازم است كه بدن اين مقدار مواد قندي را جذب نمايد.
اين كارشناس تغذيه، مهارت و دقت در ميزان زمان لازم براي پخت و رعايت نكات بهداشتي را از ضروريات مهم خريد زولبيا و باميه دانست و تاكيد كرد: بايد روي محل و مغازه خريد نيز توجه كافي داشت و از هر فروشنده و دست فروشي نبايد اين نوع شيريني ها را خريد.
* يك زولبياي مرغوب داراي شرايط خاصي است
ميرزاداه افزود: طعم مناسب، عطر، رنگ شفاف و نبود ذرات سوخته شده روي زولبيا و باميه از جمله نشانه هاي يك زولبيا و باميه مرغوب بعنوان محسوب مي شود.
زولبيا و باميه اكنون بيشترين فروش ار در شيريني فروشي هاي بيجار دارا است و در تمام اين مغازه ها به فراواني مشاهده مي شود.
7350/6108

سرخط اخبار استان‌ها