صنایع غذایی رتبه دوم گردش مالی کشور را دارد

مشهد -ایرنا- رییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری گفت: اکنون صنعت غذایی کشور پر نشاط است و گردش مالی آن بعد از صنعت پتروشیمی در مقام دوم قرار دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا،  شقایق حق جوی جوانمرد در رویداد فبین‌فود با هدف هم رسانی نیازها و ایده‌های نوآورانه در آزمایشگاه های ساخت سریع در صنعت غذا افزود: غذا یکی از مهمترین ورودی ها به بدن انسان بوده که تامین کننده سلامت فرد است.

وی با اشاره به اینکه امسال قرار است با حضور مردم جهش تولید شکل گیرد، بیان کرد: دانشگاه های کشور بعد از انقلاب رشد بسیاری کرده اند و افراد بسیاری نیز از آن فارغ‌التحصیل شده اند که این افراد باید در صنایع کشور مشغول به کار شوند.

رییس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی ریاست جمهوری ادامه داد: از سوی دیگر صنعت نیز کارهای زیاد بر زمین مانده دارد که به سختی اداره می شوند و به همین دلیل نوآوری در آن کم دیده می شود و این معاونت مسوول اشاعه و ترویج فناوری است.
وی با اشاره به اینکه صنایع با سختی به موضوع تحقیق و توسعه توجه دارند، گفت: این رویداد هم رسانی لازم را ایجاد می کند تا در کنار نیازهای صنایع، نقدینگی موجود در کشور و البته حضور نخبگان، حرکتی در کشور ایجاد شود تا ظرفیت‌های آزمایشگاه‌های ساخت سریع (فب‌لب) برای نوآوری در صنعت غذا فراهم شود.
حق جوی جوانمرد اظهار کرد: چشم انداز ما این است که این رویداد در سالهای آینده بین المللی شود، زیرا غذا یکی از نمایشگرهای قدرت و فرهیخته گی کشور ها به شمار می‌رود.

به گفته وی، این در حالی است که کشور ما با وجود غذاهای فاخر متشکل از هزاران ترکیب شگفت انگیز نتوانسته غذاهای خود را در کنار میراث و فرهنگ مان به جهان معرفی و صادر کند.


اهمیت رویداد ملی فبین فود
دبیر رویداد ملی فبین‌فود نیز گفت: این رویداد در سه کلید واژه نوآوری، غذا و fablab (آزمایشگاه ساخت سریع) دنبال می‌شود.
شادی بلوریان افزود: زمانی از امنیت غذایی می توان سخن گفت، که تمام مردم کشور به غذا در هر زمانی دسترسی داشته باشند و این رویداد سعی در هم افزایی بیشتر در این زمینه دارد زیرا کشورهای قدرتمند با تهدید غذا سعی در استعمار سایر کشورها دارند.
وی ادامه داد: مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی می توانند آغاز کننده و مسیر رسیدن به امنیت غذایی را با ایجاد زنجیره فناوری و نوآوری تقویت و تسهیل کنند.

معاون آموزشی و پژوهشی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی بیان کرد: برای اینکه بتوانیم به نوآوری دست پیدا کنیم ، فب لب ها نقش کلیدی در رسیدن آسان و ارزان به محصولات دارند.

وی ادامه داد: آزمایشگاه ساخت سریع بر مبنای سه محور ساخت و تولید نمونه‌های اولیه، خدمات تخصصی و کنترل کیفی شرایط ارزیابی ارائه محصول به بازار را فراهم می کند.

بلوریان گفت: پژوهش برای پژوهش مورد نیاز ما نیست، بلکه به دنبال تولید محصولی هستیم تا طرح‌های ارزشمند ارائه شده بتواند مشکلات مسیر حرکتی صنایع را تسهیل کند؛ بر همین اساس فب‌لب ها درصورتی موفق هستند که بتوانند نیازی از جامعه را برطرف سازند.

وی افزود: در این مسیر فناورانه، وقتی نیازی از سوی صنعت شناسایی و دریافت شد به محققان و نوآوران ارجاع می‌شود و جهاد دانشگاهی نیز میتواند زیر ساختهای لازم برای این هم افزایی را فراهم کند.
این مسوول در خصوص رویداد فبین فود بیان کرد: بعد از رونمایی از پوستر رویداد ملی فبین‌فود توسط معاونت علمی ریاست جمهوری ، جهاد دانشگاهی پیش‌رویدادهایی با هدف معرفی فب‌لب یا آزمایشگاه ساخت سریع برگزار کرد.

به گفته وی، اولین پیش‌رویداد آن با حضور صنایع مختلف، دومین پیش‌رویداد با حضور صنایع، نمایندگان دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و سومین پیش‌رویداد نیز با حضور نمایندگان صنایع، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی برگزار شد.

بلوریان افزود: بعد از برگزاری پیش‌رویدادها 100 نیاز از صنایع دریافت شد و بعد از غربالگری ها 60 نیاز انتخاب شده و به اطلاع فناوران و نوآوران رسید، در این مراسم طرحهای برگزیده معرفی می‌شوند.

در پایان رویداد ملی فبین فود، ۹ تفاهم نامه بین صنایع و افراد نخبه به امضا رسید.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha