• دوشنبه / ۲۲ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۰:۳۵
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95062213958
  • منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری

با حمایت ستاد توسعه زیست‌فناوری؛

بیوگاز از ضایعات کشاورزی و زباله‌ها تولید می‌شود

بیوگاز از ضایعات کشاورزی و زباله‌ها تولید می‌شود

رییس کمیته سوخت‌های زیستی کارگروه بیوتکنولوژی محیط زیست ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی‌و فناوری ریاست‌جمهوری گفت: یکی از اهداف تعیین‌شده برای کمیته تولید بیوگاز از ضایعات کشاورزی و زباله‌ها که این کار در دنیا بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا میثم طباطبایی، رییس کمیته سوخت‌های زیستی کارگروه بیوتکنولوژی محیط زیست ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اظهار کرد: امروزه با پیشرفت جوامع و در نتیجه افزایش تولید و مصرف، حجم زباله‌های شهری و صنعتی و ضایعات کشاورزی، روز به روز در حال افزایش بوده و مشکلات زیادی را در زمینه‌های محیط زیستی، سلامتی، اقتصادی و اجتماعی بوجود آورده است.

وی افزود: این دسته از مواد، از پتانسیل بالایی به منظور استفاده مجدد و تولید مواد باارزش از راه‌های کمپوست، هضم بی‌هوازی و سایر فرایندهای تولید سوخت‌های زیستی برخوردار هستند، البته ترکیب درصد متغیر آن‌ها باعث پیچیده شدن و تاثیر داشتن عوامل مختلف در آن فرایند می‌شود.

به گفته طباطبایی، در بین سوخت‌های زیستی، تولید بیوگاز از زباله‌ها و ضایعات کشاورزی، مورد توجه بسیاری قرار گرفته است، بیوگاز به طور عمده مخلوطی از سه ترکیب متان، دی‌اکسیدکربن و سولفید هیدروژن است. ترکیب عمده و قابل اشتعال بیوگاز، متان است که سهم بیشتر این گاز یعنی 60 تا 70 درصد آن را شامل می‌شود.

وی تصریح کرد: گاز متان، گازی است بی‌رنگ و بی‌بو که اگر یک فوت مکعب آن بسوزد، 252 کیلوکالری انرژی حرارتی تولید می‌کند که در قیاس با سایر مواد سوختی، رقم قابل توجهی است؛ از مزیت‌های مهم متان نسبت به دیگر سوخت‌ها این است که هنگام سوختن، منو اکسید کربن تولید نمی‌کند.

رییس کمیته سوخت‌های زیستی کارگروه بیوتکنولوژی محیط زیست ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی‌و فناوری ریاست‌جمهوری اظهار کرد: درصد بالای متان، بیوگاز را به عنوان منبع مناسبی از انرژی‌های تجدیدپذیر برای جانشینی با گاز طبیعی و دیگر سوخت‌های فسیلی قرار داده است، امروزه از بیوگاز در زمینه‌های گرمایشی، تولید بخار و در موتور ژنراتورها برای تولید برق استفاده می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha