۲۹ خرداد ۱۳۹۵، ۸:۵۳
کد خبر: 82116183
T T
۰ نفر
نكاتي كه هنگام خريد زولبيا و باميه بايد به آن توجه كرد

اصفهان- ايرنا- زولبيا و باميه، از شيريني‌ هاي محبوب ايراني در ماه رمضان است كه كارشناسان بهداشت و تغذيه، توصيه مي كنند هنگام خريد اين نوع شيريني به نكات و موارد خاصي توجه شود.

از مواد اوليه اين شيريني مي‌توان به ماست، نشاسته، خميرمايه، آرد و تخم مرغ اشاره كرد كه آن را پس از آماده شدن در شكر قوام ‌يافته مي اندازند تا شيره را به خود جذب كند و رنگ طلايي خاصي به خود بگيرد.
رنگ زولبيا و باميه بايد زرد و طلايي، سبك، داراي عطر و طعم مناسب و ضخامت كم باشد.
به گفته كارشناسان، هر چه ضخامت زولبيا نازكتر، رنگ آن شفاف تر و باميه سبك تر باشد، نشان دهنده ماست و نشاسته مرغوب در زولبيا و تخم مرغ بيشتر در باميه است و هر چقدر وزن آنها بيشتر و رنگشان تيره تر باشد، ميزان آرد بيشتر است كه نوعي تقلب به حساب مي آيد.
رنگ هاي متمايل به قهوه اي، قهوه اي سوخته و تيره نيز نشاندهنده طبخ زولبيا و باميه با روغن هاي سوخته، چند بار مصرف و با درجه حرارت بسيار بالا ست.
كارشناس مسئول برنامه بهداشت مواد غذايي مركز بهداشت اصفهان روز شنبه در اين باره به ايرنا گفت: استفاده از رنگ هاي غير متعارف يا زعفران تقلبي نيز باعث ايجاد رنگ هاي تيره و غير متعارف ( مانند قرمز) در زولبيا و باميه مي شود.
مهدي ميرجهانيان با بيان اينكه در تهيه زولبيا و باميه بايد از روغن سرخ كردني استفاده شود، اظهار كرد: استفاده از انواع روغن هاي ديگر مانند روغن سويا براي تهيه اين شيريني، مجاز نيست.
اين كارشناس ادامه داد: براي طبخ زولبيا، روغن آن بايد زود به زود عوض شود و دما نيز چندان بالا نباشد.
وي با اشاره به كنترل روغن هاي سرخ كردني در كارگاه هاي شيريني پزي از سوي كارشناسان مركز بهداشت، تصريح كرد: كيفيت روغن ها با استفاده از يك دستگاه ديجيتالي، سنجيده و اگر روغن، نامرغوب و چند بار استفاده شده باشد، شناسايي و جمع آوري مي شود.
ميرجهانيان، خاطرنشان كرد: در بحث كيفيت روغن، ظاهر آن بسيار مهم است بطوريكه اگر رنگ آن از شفاف به تيره و كدر برگردد، بايد عوض شود.
وي همچنين تاكيد كرد: بافت و ظاهر زولبيا و باميه بايد يكدست، منسجم و ترد باشد و زولبيا و باميه هاي خمير، از هم پاشيده، شكرك زده و بيش از حد نرم مورد تاييد نيست.
كارشناسان همچنين تاكيد مي كنند از خريد از مغازه هايي كه زولبيا و باميه را در معرض هواي گرم و نور آفتاب قرار مي دهند يا ظرف زولبيا و باميه، فاقد سلفون و پوشش است، خودداري كنيد.
ميرجهانيان در اين باره گفت: به دليل اينكه در تهيه زولبيا و باميه از روغن استفاده مي شود و روغن به دماي محيط و نور بسيار حساس است، اين نوع شيريني بايد در محيط خنك و خشك نگهداري شود.
وي افزود: زولبيا و باميه بايد در جعبه هاي بهداشتي كه مورد تاييد اداره بهداشت است، قرار گيرد.
اين كارشناس بهداشتي با بيان اينكه استفاده از لايه ورق آلومنيوم در كف اين جعبه ها، اجباري نيست، تصريح كرد: اگر از جعبه هاي فاقد ورق آلومينيوم استفاده مي شود، اين جعبه ها بايد داراي علامت استاندارد و پروانه ساخت وزارت بهداشت باشد.
وي با اشاره به نظارت ها و بازرسي هاي انجام شده در استان اصفهان در ماه رمضان امسال گفت: تا كنون 300 نمونه از شيريني زولبيا و باميه در استان براي بررسي كيفيت تهيه و به آزمايشگاه هاي مربوطه ارسال شده است.
ميرجهانيان افزود: حدود سه هزار و 120 كيلوگرم زولبيا و باميه نامرغوب نيز از سطح بازار جمع آوري و معدوم شده است.
براي خريد زولبيا و باميه به نكات ديگري نيز اشاره شده است از جمله رعايت بهداشت فردي كارگران و نظافت مغازه، پوشيدن روپوش و استفاده از دستكش يكبار مصرف براي كارگران و استفاده از انبرك استيل براي چيدن زولبيا و باميه در داخل جعبه.
همچنين كارشناسان تاكيد دارند كه از خريد زولبيا و باميه از دست فروشان، سوپر ماركت و لبنياتي ها خودداري و اين نوع شيريني فقط از مغازه هاي قنادي و شيريني فروشي هاي مسقف و داراي پروانه كسب خريداري شود.
گ/3011/ 2093

سرخط اخبار استان‌ها