Iranian Agriculture News Agency

در آیین چهارمین گردهمایی شروع سال زراعی ۹۶ - ۹۵

مدیر جهاد کشاوری شهرستان بیله‌سوار مدیر نمونه کشوری شد

سعی ما این است که با مدیریت مزرعه، رعایت نکات فنی در کاشت، داشت و برداشت و عملیات خاک‌ورزی مناسب و دیگر نکات فنی را در دیگر محصولات منطقه همچون سویا، سورگوم، ذرت و حبوبات نیز به‌کار گیریم تا با استفاده حداکثری از توان علمی و عملی کارشناسان و کشاورزان بتوانیم زمینه‌های رشد و شکوفایی کشاورزی را در این نقطه مرزی فراهم آوریم.

مدیر جهاد کشاوری شهرستان بیله‌سوار مدیر نمونه کشوری شد

در آیین چهارمین گردهمایی شروع سال زراعی ۹۶ - ۹۵ که با شعار "راهبرد و رویکرد جدید شیوه‌های نوین کشت و کار" در سالن حجاب تهران برگزار شد، ربعلی جهانی مدیر جهاد کشاوری شهرستان بیله‌سوار به‌عنوان مدیر نمونه کشوری معرفی شد.

مدیر جهاد کشاوری شهرستان بیله‌سوار امروز در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با بیان اینکه شهرستان بیله‌سوار به شهرستان خوشه‌های طلایی گندم معروف است که در شمال استان اردبیل واقع شده است، گفت: این شهرستان دارای 120 هزار هکتار زمین زراعی آبی و دیم است که نقش مهمی در میزان تولید گندم استان دارد. در سال جاری سطح زیر کشت در منطقه بیله‌سوار 85 هزار هکتار است.

ربعلی جهانی درباره دلایل موفقیت در تولید گندم این شهرستان افزود: ارائه، اشاعه، توزیع و تنفیذ ایده‌های نو و پدیده‌های جدید علمی و انتقال آخرین یافته‌های تحقیقاتی بخش غلات محققان استان به زارعان در سرلوحه وظایف اصلی و کلیدی مدیریت اداره ترویج کشاورزی قرار گرفت و کشاورزان با به‌کار بردن آنها درباره استفاده مناسب از بذور اصلاح‌شده، ضدعفونی‌شده، مبارزه اصولی و صحیح با علف‌های هرز و مدیریت مصرف آب و همچنین رعایت نکات فنی در برداشت غلات سعی کردند میزان ریزش و افت را به حداقل برسانند.

جهانی ادامه داد: مجموعه این اقدامات باعث شد تا این شهرستان در زمینه تولید گندم پاک و یک‌دست با تولید بالا مقام نخست را به دست آورد.

وی تصریح کرد: همکاران ما در این مدیریت به‌طور مستمر و مداوم کشاورزان را به استفاده مناسب از ادوات دنباله‌بند کشاورزی و عملیات خاکورزی مناسب تشویق و ترغیب می‌کنند و در کلیه مراحل کاشت و داشت و برداشت دوش به دوش کشاورزان در مزارع حضور دارند.

مدیر جهاد کشاوری شهرستان بیله‌سوار درباره دیگر عوامل موقیت این مدیریت در تولید قابل توجه گندم در منطقه یادآور شد: سعی و اهتمام این مدیریت همواره این است که ضریب مکانیزاسیون را در منطقه بالا ببرد، به همین خاطر با هماهنگی و تعاملی که با بانک کشاورزی داریم سعی می‌کنیم کشاورزان را به خرید ادوات و ماشین‌آلات کشاورزی از خط اعتباری مکانیزاسیون تشویق و ترغیب کنیم و تراکتورها و کمباین‌هایی را که از رده خارج هستند، در مزارع به‌کار نمی‌گیریم.

جهانی تأکید کرد: نظام نوین ترویج کشاورزی با قدرت و حساسیت خاصی در منطقه اجرا می‌شود، هریک از کارشناسان زراعت و ترویج و حفظ نباتات این مدیریت نظارت دقیقی بر عرصه‌ای که برای نظارت بر برای آنان تعیین شده است، اهتمام می‌ورزند و رویکرد کلی آنان این است که با حداقل امکانات و به‌کار بستن علم بهره‌وری از ثروت ملی آب و خاک بتوانند نقش مؤثر و پویایی در شکوفایی کشاورزی منطقه داشته باشند.

وی در پایان اظهار داشت: سعی ما این است که با مدیریت مزرعه، رعایت نکات فنی در کاشت، داشت و برداشت و عملیات خاک‌ورزی مناسب و دیگر نکات فنی را در دیگر محصولات منطقه همچون سویا، سورگوم، ذرت و حبوبات نیز به‌کار گیریم تا با استفاده حداکثری از توان علمی و عملی کارشناسان و کشاورزان بتوانیم زمینه‌های رشد و شکوفایی کشاورزی را در این نقطه مرزی فراهم آوریم./

J-950621-01

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید