۶ شهریور ۱۳۹۵، ۱۴:۴۵
کد خبر: 82205539
T T
۰ نفر

ایرانی ها دو برابر اروپایی ها نان می خورند

۶ شهریور ۱۳۹۵، ۱۴:۴۵
کد خبر: 82205539
ایرانی ها دو برابر اروپایی ها نان می خورند

تهران - ایرنا - مدیر كل آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو گفت: مصرف سرانه نان در ایران ، دو برابر بیشتر از اتحادیه اروپاست

به گزارش روز شنبه ایرنا از سازمان غذا و دارو، حسین رستگار افزود: مصرف سرانه نان در ایران، حدود 320 گرم در روز، معادل 117 كیلوگرم در سال است درحالی كه میانگین مصرف نان در اتحادیه اروپا، 50 كیلوگرم در سال است.
رستگار اظهار كرد: بالا بودن مصرف سرانه نان در ایران نسبت به متوسط مصرف جهانی، اهمیت توجه به اثرات تغذیه ای آن را دوچندان می كند و بنابراین بهتر است تولید نان با كیفیت و غنی سازی شده در اولویت برنامه ریزی مسئولان تغذیه ای كشور قرار گیرد.
وی خاطرنشان كرد: نان مغذی به طور كلی در نتیجه فعالیت مخمر نانوایی یا خمیر ترش های سنتی به وجود می آید و نان هایی را كه ورآمدن خمیر آن معلول مواد شیمیایی مانند جوش شیرین، بكینگ پودر یا سایر مواد شیمیایی دیگر باشد ، نان مغذی به شمار نمی آیند.
مدیر كل آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو گفت: هدف اصلی از پخت صحیح نان به دست آوردن محصولی دارای ظاهری جذاب، حجم و شكل مناسب با قابلیت هضم بالاست تا ریزمغذی و درشت مغذی های محتوی نان بتوانند توسط بدن، جذب و مصرف شوند.
رستگار افزود: نان های تهیه شده با مواد شیمیایی، مغذی نیستند و علاوه بر آن دارای ضایعات و دور ریز فراوانند و طبیعتا مقرون به صرفه نخواهند بود.
وی خاطرنشان كرد: از سویی دیگر تغییر شیوه زندگی مردم از تازه خوری نان های سنتی و نگهداری در فریزرها نیز در آشفته بازار نان ها بی تاثیر نیست؛ ضمن اینكه نان های مسطح سنتی معمول ایرانی در صورت بهره گیری از شیوه تولید خوب از كیفیت مناسب و نیز ارزش تغذیه ای بالایی برخوردار است.
این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو اضافه كرد: اگر ژلاتینه شدن نشاسته آرد در اینگونه نان ها به درستی انجام نشود با توجه به سرعت تولید و كوتاهی زمان پخت در تنور به دلیل سوختگی بخشی از پوسته یا پخته نشدن كامل، قابل خوردن نیستند و قابلیت هضم مناسبی نخواهند داشت.
مدیر كل آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو با اشاره به نان بربری گفت: نان بربری اگرچه از خمیری تخمیری تهیه می شود اما در صورت استفاده از جوش شیرین در رویه آن دارای پوسته ای سخت با قابلیت ماندگاری بسیار كم و ضایعات خواهد بود.
رستگار اضافه كرد: نان های حجیم و نیمه حجیم در مقابل نان های سنتی با توجه به روش تخمیری خمیر نان، نوع و شیوه پخت كه از فر با حرارت غیرمستقیم استفاده می شوند از قابلیت هضم بیشتری برخوردارند اما كمی گران تر از نان های سنتی هستند و گاهی با فرهنگ تغذیه سنتی ما در تضادند.
رستگار افزود: برای حل مساله نان كشور و تولید نان سالم باید ابتدا مشكلات آن شامل ماده اولیه یا كیفیت آردهای مورد استفاده در تولید، امكانات تولید و نیروی كار آموزش دیده و مجرب را حل كرد.
مدیر كل آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو اظهار كرد: آموزش و تشویق كشاورزان برای تولید گندم مرغوب تر جهت تولید انواع نان با كیفیت، كم كردن ضایعات و جلوگیری از فساد گندم و افزایش ظرفیت انبارش در سیلوها و تجهیز، تكمیل، بازسازی و توسعه امكانات تولید انواع آرد با توجه به نیاز كشور از جمله پیشنهادات سازمان غذا و دارو برای بازگرداندن بخشی از حرمت از دست رفته نان در سال های اخیر است.
رستگار تاكید كرد: به منظور حفظ ارزش تغذیه ای و كیفیت نان باید الگوی مصرف انواع نان نیمه حجیم و حجیم در دستور كار قرار گیرد.
وی یادآور شد: آموزش های لازم و تربیت نیروی فنی در سطوح مختلف تولید نان، دوره های بازآموزی مستمر، آموزش عمومی مردم از طریق رسانه ها و روش های نگهداری نان از جمله روش های موثر در ارتقای كیفیت نان است.
اجتمام(1)**9185**1776
۰ نفر