۲۱ تیر ۱۳۹۵، ۱۱:۵۶
کد خبر: 82144174
T T
۰ نفر

كاهش 30 درصدی كاشت طالبی در شهرستان ساوه

۲۱ تیر ۱۳۹۵، ۱۱:۵۶
کد خبر: 82144174
كاهش 30 درصدی كاشت طالبی در شهرستان ساوه

ساوه - ایرنا - مدیر جهاد كشاورزی شهرستان ساوه گفت: با توجه به سیاست های وزارت جهاد كشاورزی و تمركز زدایی از محصولات آب بر، كاشت طالبی در ساوه در دوره چهارساله با كاهش 30 درصدی همراه شده است.

حسن شریفی روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: كمبود منابع آبی در مناطق مختلف و لزوم اجرای سیاست های بهینه مصرف آب در بخش كشاورزی، سبب شده تا كشاورزان كاشت محصولات آب بر در شهرستان ساوه را كاهش دهند.
وی ادامه داد: محصول طالبی شهرستان ساوه به عنوان یكی از محصولات كشاورزی با آوازه این خطه است كه سالانه مقادیر قابل توجهی از این محصول روانه بازارهای داخلی و خارجی می شود.
مدیر جهاد كشاورزی شهرستان ساوه گفت: دو هزار هكتار از اراضی كشاورزی این شهرستان به كشت طالبی اختصاص دارد كه پراگندگی جغرافیایی كشت آن پرطرفدار بیشتر در بخش مركزی ساوه است.
شریفی ادامه داد: بر اساس آمارهای موجود عملكرد كاشت طالبی در هر هكتار از اراضی قابل كاشت، بیش از 16 تن است و محصول تولیدی ساوه به عنوان یكی از با كیفیت ترین ارقام كشور محسوب می شود.
مدیر جهاد كشاورزی شهرستان ساوه گفت: با توجه به آوازه جهانی طالبی ساوه، ثبت جهانی برند این محصول برای ساوه از اهمیت خاصی برخوردار است و تحقق این امر می تواند در توسعه ارزی آوری اقتصادی و ارزش افزوده بخش كشاورزی در استان مركزی و كشور تاثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: امسال با توجه به میزان كاشت كشاورزان ساوجی، پیش بینی می شود تا پایان فصل برداشت حدود 34 هزار تن طالبی از مزارع این شهرستان برداشت شود.
شریفی اظهار كرد: با توجه به اقلیم آب و هوایی خاص شهرستان ساوه، برداشت طالبی از اواسط تیرماه آغاز و تا اواسط شهریور ماه نیز ادامه می یابد.
وی افزود: كاشت خربزه و هندوانه نیز از دیگر محصولات قابل كاشت در شهرستان ساوه است كه هم اینك بیش از 400 هكتار از زمین های كشاورزی این شهرستان به كاشت خربزه و حدود 240 هكتار نیز به هندوانه اختصاص یافته است.
مدیرجهاد كشاورزی شهرستان ساوه ادامه داد: وزرات جهاد كشاورزی به منظور حمایت از كشاورزان و اجرای بسته های سیاستی مقابله با كم آبی، طرح های آبیاری تحت فشار را با مشوق های اقتصادی از جمله تسهیلات كم بهره و بلند مدت در دستور كار قرار داده كه شهرستان ساوه نیز در این خصوص اقدامات مناسبی داشته است.
شهرستان ساوه به عنوان یكی از قطب های مهم كشاورزی و صنعت استان مركزی محسوب می شود كه به طور میانگین سالانه 600 هزار تن انواع محصولات كشاورزی در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف داخل و خارج كشور می شود.
3075/6013/

سرخط اخبار استان‌ها