۱۷ فروردین ۱۳۹۵، ۲۰:۰۵
کد خبر: 82023713
T T
۰ نفر
صادرات بخش كشاورزی آذربایجان شرقی شش درصد افزایش یافت

تبریز- ایرنا - معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد كشاورزی آذربایجان شرقی از افزایش شش درصدی ارزش صادرات محصولات كشاورزی و دامی استان در سال 94 نسبت به سال 93 خبرداد.

به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی این سازمان ، اكبر فتحی اعلام كرد: در سال 94 ، 286 میلیون دلار محصولات كشاورزی و دامی از این استان به 54 كشور صادر شده است.
وی گفت: سیب در محصولات باغی، لبنیات در محصولات دامی، خیار و گوجه فرنگی در محصولات دامی و كشمش و رب گوجه فرنگی فرآوری شده بیشترین محصولات صادراتی بخش كشاورزی استان هستند.
وی با بیان اینكه پس از روی كار آمدن دولت تدبیر و امید، میزان واردات به كشور، كاهش چشمگیری داشته و صادرات محصولات كشاورزی نسبت به واردات آن افزایش یافته است ، گفت: محصولات كشاورزی سهم مهمی در صادرات غیرنفتی استان دارند.
فتحی با انتقاد از نبود نظام بهره برداری و كوچك بودن هر كدام از زمین های زراعی گفت: در صورتی كه واحد های كشاورزی بصورت متمركز و یكجا با تبعیت از نظام مدون فعالیت كنند توان رقابت با واحدهای بزرگ جهانی را خواهند داشت .
وی افزایش 69 درصدی خرید گندم و رشد 13.5 درصدی تولید محصولات كشاورزی و نیز رشد 1.5 درصدی اقتصادی در بخش كشاورزی را مهم ترین شاخص های انتخاب جهاد كشاورزی به عنوان برترین مجموعه در مورد تحقق اقتصاد مقاومتی از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور اعلام كرد.
وی با بیان اینكه اجرای كامل سیاست های مربوط به اقتصاد مقاومتی، تنها راه نجات واقعی اقتصاد كشور است.
دبیر سازمان نظام مهندسی كشاورزی و منابع طبیعی كشور با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان' اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل' توسط مقام معظم رهبری اظهار كرد: توجه به اقتصاد مقاومتی با رویكرد اقتصاد درون زا و برون گرا ، تنها راه نجات اقتصاد كشور و شكوفایی آن است و حل مشكلات حوزه كشاورزی، زیر بنای تحقق اقتصاد مقاومتی است.
وی با انتقاد از سیاست های دولت های قبل در ارتباط با حوزه كشاورزی عنوان كرد: متاسفانه در هشت سال فعالیت دولت پیشین، حوزه كشاورزی نه تنها در استان بلكه در كشور مورد بی مهری قرار گرفت.
وی با بیان اینكه سهم فصل كشاورزی استان از بودجه‌های عمرانی قبل از دولت های نهم و دهم 13 درصد بود ولی این رقم در پایان فعالیت دولت نهم و دهم به چهار درصد تنزل پیدا كرد، ادامه داد: در دو سال گذشته با اتخاد تدابیر مناسب ملی و استانی در این زمینه، سهم فصل كشاورزی استان از بودجه عمرانی به 9 درصد رسیده است .
وی همچنین گفت: رسیدن سرانه واردات محصولات كشاورزی به 283 كیلو در گذشته بیانگر بی توجهی به تولید داخل بود كه باعث بی انگیزگی تولیدكنندگان داخلی شد.
وی اظهاركرد: در دوسال گذشته اقدامات اجرایی مناسبی در تولید صادرات محور انجام شده است.
استان آذربایجان شرقی به دلیل موقعیت جغرافیایی، از توانمندی های قابل ملاحظه ای در زمینه تولید محصولات كشاورزی، برخوردار است.
وجود بیش از یك میلیون و 200 هزارهكتار اراضی مستعد كشاورزی، چهار میلیارد و 600 میلیون مترمكعب آب قابل استحصال، تنوع آب و هوایی و قرار گرفتن در حوضه های آبریز دریاچه اورمیه، ارس و قزل اوزن و نیز وجود نیروی انسانی متخصص و مجرب از توانمندی های بخش كشاورزی استان آذربایجان شرقی است.
این عوامل سبب شده اند تا استان آذربایجن شرقی با مصرف حدود 3 درصد آب مصرفی كشور، بیش از 5/3 درصد محصولات كشاورزی كشور ایران را تولید كند.
66 درصد اراضی كشاورزی استان به صورت دیم و 34 درصد به صورت آبی بهره برداری می شود.
ارزش افزوده بخش كشاورزی استان اذربایجان شرقی 81/4 درصد است كه رتبه هشتم را در بین استانهای كشور ایران داراست.
استان آذربایجان شرقی در سال های اخیر از نظر تولید محصولات زراعی در رتبه هشتم كشور ایران قرار گرفته است و با توجه به اختصاص یافتن 66 درصد از اراضی استان به كشت دیم، محصولات مختلف از قبیل : حبوبات، نخود، عدس و گندم از رونق خوبی برخوردار است؛ به طوری كه از نظر تولید گندم دیمی، رتبه پنجم ، تولید نخود رتبه پنجم و تولید عدس رتبه دوم كشور ایران را به خود اختصاص داده است.
استان آذربایجان شرقی در زمینه تولید پیاز با تولید 25 درصد پیاز كشور، رتبه اول كشوری و از نظر تولید سیب زمینی با تولید 8 درصد از سیب زمینی كشور، در رتبه چهارم كشور قرار دارد.
استان آذربایجان شرقی از نظر مساحت باغ، در مقایسه با سایر استان ها دارای رتبه پنجم است ولی از نظر حجم تولیدات باغی رتبه هشتم كشور را دارد كه دلیل این امر، وقوع سرمای دیررس بهاره و سرمازدگی باغ های استان است .
3071/518

سرخط اخبار استان‌ها