۲۰ دی ۱۳۹۵، ۲۳:۰۳
کد خبر: 82381202
T T
۰ نفر
كاهش وزن و سن مرغ در راستاي پايداري توليد يك ضرورت است

سنندج- ايرنا- معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهاد كشاورزي كردستان گفت: اجراي طرح كاهش سن و وزن مرغ براي پايداري توليد لازم و ضروري است.

به گزارش ايرنا خالد جعفري روز دوشنبه در جلسه شوراي هماهنگي سازمان جهاد كشاورزي استان، با بيان اينكه كاهش وزن و سن مرغ، تنها راه نجات صنعت دام و طيور در كشور و بويژه در كردستان است افزود: با كاهش وزن و سن مرغ مي توانيم هم مرغ سالم تري توليد كنيم و هم به لحاظ اقتصادي توليد كم هزينه تري داشته باشيم.
جعفري با اشاره به اينكه مصرف كننده قيمت بيشتري از قيمت اصلي مرغ با وزن بالا به سبب وجود چربي مازاد در مرغ پرداخت مي كند ادامه داد: توليد كننده بايد به جاي تبديل دان مصرفي به چربي با كاهش سن و وزن مرغ دان را به گوشت تبديل تا مصرف كننده هم از اين موضوع متضرر نشود.
وي افزايش قيمت و تقاضا براي گوشت قرمز را ناشي از شايعات و همچنين عدم مصرف گوشت مرغ در كشور به علت شيوع آنفلانزاي مرغي عنوان كرد و افزود: اين امر مي تواند تائيري بر اهميت زنده نگه داشتن و حمايت از اين صنعت در كشور و استان باشد.
جعفري گوشت مرغ را تامين كننده سلامت شهروندان دانست و گفت: امروز مرغ مي تواند پروتئين مورد نياز حيواني را تامين كند.
وي بيان كرد: صنعت مرغداري شاخص ترين صنعت استان كردستان است؛ پس بايد از اين صنعت حمايت كنيم.

** طرح كاهش وزن كشتار مرغ داراي مزايايي خاص است
مدير امور طيور سازمان جهاد كشاورزي كردستان نيز در اين نشست گفت: طرح كاهش وزن كشتار مرغ به عنوان يك طرح ملي داراي مزاياي خاص است كه با اجراي آن مي توان به عنوان يك مطالبه عمومي از جانب توليد كننده و مصرف كننده توجيه اقتصادي مناسبي داشته باشد.
فرزاد معاوني افزود: اجراي اين طرح براي آذر ماه تاييد شد اما به علت وجود برخي مشكلات و آماده نبودن زير ساخت ها به تعويق افتاد.
وي با بيان اينكه شروع اين طرح در دي ماه زمان بسيار مناسبي بوده و مزاياي خاصي را به همراه دارد اضافه كرد: اميد است با هماهنگي تمامي دستگاه ها و همكاري مديران شهرستان ها، اين طرح با كيفيت خاصي اجرايي شود.
معاوني فراهم شدن امكان صادرات گوشت مرغ به ديگر كشورها را از ديگر مزاياي اين طرح عنوان كرد و افزود: طبق بررسي هاي به عمل آمده در سال جاري، 75 هزار تُن گوشت مرغ توليد مي شود كه از اين ميزان 39 هزار تُن در داخل استان مصرف مي شود و 36 هزار تُن مازاد توليد نيز كه نيازمند ارسال به بازارهاي ديگر است به دليل نداشتن وزن استاندارد پذيرفته نمي شود.
مدير امور طيور سازمان جهاد كشاورزي كردستان اظهار كرد: سن پيش بيني شده در اين طرح، كشتار 42 روزه است كه با وزن استاندارد هزار و ۲۰۰ تا هزار و 800 گرم انجام مي شود.
معاوني ادامه داد: براي اجراي نهايي اين طرح، به طور پلكاني طرح وزن كشتار را ۲ هزار و 200 گرم در نظر مي گيريم تا به تدريج در برنامه هاي سه ماهه اين وزن كاهش يافته و به وزن استاندارد برسد.
وي با بيان اينكه از مزاياي ديگر اين طرح مي توان به افزايش تعداد دوره جوجه ريزي اشاره كرد افزود: اين كار باعث مي شود كه تعداد دفعات جوجه ريزي به چهار دوره افزايش يابد تا به اين ترتيب بتوانيم به ظرفيت كامل استان يعني توليد 100 هزار تن گوشت مرغ در سال دست يابيم.
وي، كاهش خطر ابتلا به بيمارها را از ديگر امتيارات اين طرح دانست و گفت: با توجه به اينكه در سن هاي بالا، برخي از بيمارهاي مختلف، مرغداري ها و طيور را درگير مي كند؛ پس كشتار در سن پايين تر سلامت توليد و غذايي را به همراه خواهد داشت.
معاوني با اشاره به اينكه كيفيت گوشت توليدي در اين طرح افزايش مي يابد اضافه كرد: اين طرح همچنين زمينه توسعه صادرات را فراهم مي كند و ماندگاري لاشه در سرد خانه و كاهش هزينه توليد را به همراه دارد.
مدير امور طيور سازمان جهاد كشاورزي كردستان با بيان اينكه در راستاي اجراي اين طرح سياست هاي تشويقي براي توليد كنندگان در نظر گرفته مي شود گفت: همچنين صدور مجوز براي كاهش دوره جوجه ريزي به مدت پنج روز و ارائه گواهي بهداشتي قرنطينه اي به عنوان سياست تشويقي انجام مي شود.
وي اظهار كرد: با كاهش دوره جوجه ريزي در راستاي افزايش توليد جوجه، صرفه اقتصادي مناسبي نصيب توليد كننده خواهد شد.
به گفته او، بر اساس بررسي هاي انجام شده در حال حاضر 60 درصد از مرغ هاي توليدي استان در وزن و سايز استاندارد توليد مي شوند.
وي اظهار كرد: شركت پشتيباني امور دام نيز وظيفه دارد كه مرغ هاي با وزن بالا را قطعه بندي و بسته بندي و در صورت لزوم ذخيره سازي كند تا در زمان مناسب وارد بازار شود.
مدير امور طيور سازمان جهاد كشاورزي افزود: اداره كل دامپزشكي در راستاي كنترل كشتارگاه هاي مرغ در استان و نظارت بهداشتي بر واحدهاي مربوطه، نظارت كامل را بر تمامي بخش هاي مربوطه دارد.
معاوني با بيان اينكه پوسترهايي براي آگاهي افكار عمومي در فروشگاه هاي استان پخش مي شود گفت: براي رفاه حال مصرف كنندگان و افزايش آگاهي در مورد اين طرح با كمك سازمان صدا و سيما برنامه هاي مختلفي در نظر گرفته شده است.
او بيان كرد: اتحاديه ها و شركت هاي تعاوني مرغداران به عنوان مجري طرح، براي فرهنگ سازي در امر توليد بايد تمام تلاش خود را بكار گيرد.
به گفته وي، كشتارگاه ها بايد كمال همكاري را با اين طرح داشته باشند و برخي از آنها كه فاقد دستگاه هاي سورت هستند بايد به اين دستگاه مجهز شوند.
وي اظهار كرد: در راستاي آموزش و توجيه توليد كنندگان با تهيه پاورپوينت هاي آموزشي و ارسال آن به مديريت جهادكشاورزي در شهرستان ها اقدامات لازم انجام شده است.
7355/6108
**خبرنگار: وريا كرمي/** انتشار دهنده: اميد بهمني

سرخط اخبار استان‌ها