۲۲ فروردین ۱۳۹۵، ۱۶:۰۶
کد خبر: 82029177
T T
۰ نفر
رئیس اتاق ایران: موانع بانكی و بیمه ای رفع نشود كشورهای دیگر جایگزین آلمان می شوند

تهران- ایرنا- رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی ایران گفت: بازگشت به سطح روابط پیشین ایران و آلمان به رفع موانع بانكی و بیمه ای نیازمند است و در غیر این صورت، كشورهای دیگر جایگزین آلمان می شوند.

«محسن جلال پور» امروز (یكشنبه) در حاشیه نشست با وزیر كشاورزی آلمان و هیات همراه گفت: حجم مبادلات بازرگانی ایران و آلمان در سالهای گذشته بسیار كاهش پیدا كرده است.
وی یادآوری كرد آلمان دومین شریك تجاری ما پیش از تحریم ها بود و گفت: صادرات ایران به آلمان به 380 میلیون دلار رسیده است، در حالی كه این رقم در گذشته بیش از یك میلیارد و 200 میلیون دلار بود؛ همچین واردات ما از كشور آلمان نیز در سال های گذشته از چهار میلیارد دلار به یك میلیارد و 500 میلیون دلار كاهش پیدا كرده است.
وی مهمترین كالاهای صادراتی ایران را محصولات كشاورزی عنوان كرد و گفت: امروز در دیدار وزیر كشاورزی آلمان سه زمینه همكاری مطرح شد؛ نخست اینكه برای انجام كارها باید به زیرساخت ها توجه شود كه زیرساخت اولیه، مهیا كردن مسائل بانكی و بیمه ای است.
جلال پور از همكاری اندك آلمان برای رفع مسائل بانكی و بیمه ای بر خلاف دیگر كشورهای اروپایی انتقاد كرد و از وزیر كشاورزی آلمان خواست این امر را در كابینه مطرح كند.
رئیس اتاق ایران دو محور دیگر را مسائل زیست محیطی و آب و همكاری در زمینه هایی مانند تولید بذر، نهال و محصولات ارگانیك اعلام كرد.
به گزارش ایرنا «كریستیان اشمیت» وزیر كشاورزی آلمان، دیروز برای مذاكره اقتصادی و سیاسی وارد ایران شد.
ماه ژانویه گذشته (دی- بهمن) در حاشیه یك نشست جهانی درباره مواد غذایی در برلین، وزیران ‏كشاورزی آلمان و ایران توافقنامه‌ای را در زمینه گسترش همكاری‌های كشاورزی امضا كردند كه اشمیت در این سفر اجرای این توافقنامه را دنبال كرد.
همچنین یكی دیگر از اهداف این سفر، ‏امضای توافقنامه‌ای در زمینه دامپزشكی، تسهیلات صادرات حیوانات و گوشت به ایران و نیز مبارزه با بیماری‌های حیوانی است.‏
بیستم فروردین ماه سخنگوی وزیر كشاورزی آلمان در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا در برلین درباره چگونگی صادرات شیر و فراورده‌های لبنی به ایران گفت: در ‏سفر وزیر كشاورزی آلمان به ایران درباره این امر مذاكره می شود.
وی افزود: به طور كلی هدف این سفر كه ‏اهمیت فراوانی دارد، افزایش صادرات آلمان به ایران و كاهش موانع تجارتی است و تمركز آن فقط در یك زمینه نیست، ‏بلكه همه بخش‌های كشاورزی و مواد غذایی مانند شیر و مواد لبنیاتی را دربرمی گیرد.‏
اقتصام**9189**1961
۰ نفر