اهمیت نقش تغذیه در بروز تروما
جراح و متخصص ارتوپدی گفت: تروما (جراحات شدید) علت اصلی از کار افتادگی در جهان است اما نقش تغذیه در تشدید تروما اهمیت ویژه ای دارد.
دکتر مرتضی رجایی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما افزود: تروما هر نوع جراحت شدیدی است که بر اثر تصادف یا ضربه ایجاد می شود و عامل اصلی معلولیت در تصادفات به حساب می آید.
وی با بیان اینکه در بروز تروما مکانیسم بدن شروع به تولید هورمون های شیمیایی می کند که در بالا بردن سطح ایمنی بدن و تقویت سیستم دفاعی نقش دارند گفت: در این حالت ضمن بالا رفتن قند خون سطح پروتئین و چربی های بدن نیز بالا می رود که ممکن است به تغییرات وزنی و حتی تحلیل توده عضلانی بدن بیانجامد.
دکتر رجایی افزود: هدف اصلی در تغذیه بیمار بهبودی وضع بیمار و بهره مندی از مواد مغذی برای بازیابی سلامتی است اما ممکن است یک تغذیه غلط نه تنها تروما را برطرف نکند بلکه مشکلات دیگری هم ایجاد می کند.
وی گفت: با توجه به بالا رفتن سطح چربی و پروتئین در روند درمان تروما بهتر است رژیم غذایی کم چربی و دارای حداقل سطح کربوهیدرات باشد تا ضمن تعادل در مکانیسم تجزیه مواد غذایی موجب بالا رفتن سطح چربی و تحلیل عضلانی نشود.