۲۵ دی ۱۳۹۵، ۱۸:۱۵
کد خبر: 82386784
T T
۰ نفر
طرح شناسنامه دار كردن شترها در سيستان و بلوچستان اجرا مي شود

زاهدان - ايرنا - معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهاد كشاورزي سيستان و بلوچستان گفت: طرح هويت دار كردن و پلاك كوبي شترها با هدف حمايت از توليدات بومي منطقه و جلوگيري از قاچاق دام در اين استان مورد توجه دولت است و بزودي اجرايي مي شود.

به گزارش ايرنا مجتبي پيري روز شنبه در نشست مبارزه با قاچاق دام شهرستان خاش افزود: بر اساس طرح سرشماري كشاورزي 70 هزار نفر شتر در سيستان و بلوچستان زيست مي كنند كه اين آمار قابل توجه بوده لذا طرح پلاك كوبي شترها بصورت رايگان با هدف حمايت از دامداران بومي استان انجام مي شود.
وي بيان كرد: قانونمند كردن فعاليت هاي دامي از رويكرد هاي مهم دولت بوده كه در اين استان برنامه هويت دار كردن دام ها، ايجاد زيرساخت براي فعاليت واحدهاي دامي و پرورش دام گوشتي و شيري و پرواربندي مورد توجه است.
معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهاد كشاورزي سيستان و بلوچستان ادامه داد: نگاه دولت بر اين بوده كه در سيستان و بلوچستان فعاليت ها و توليدات دامي از سنتي به صنعتي سوق پيدا كند.
فرماندار شهرستان خاش نيز گفت: جلوگيري از ورود دام قاچاق در جهت حمايت از توليدات بومي منطقه ضرورتي اجتناب ناپذير است كه اين مهم در منطقه مرزي خاش در اولويت قرار دارد.
محمداكبر چاكرزهي افزود: آسان كردن راههاي قانوني و صدور مجوزهاي لازم براي انجام فعاليتهاي دامي در جهت كاهش مشكلات حوزه قاچاق و پيشگيري از وارد آمدن خسارت به بخش سلامت جامعه موثر خواهد بود.
وي با اشاره به اينكه خشكسالي به عنوان يك پديده و تهديدي جدي مشكلات فراواني را براي منطقه ايجاد كرده و نبود بارش ها فعاليتهاي كشاورزي و دامي را با ركود رو به رو كرده است اظهار داشت: مرزي بودن خاش نيز شرايط را براي انجام فعاليتهاي دامي در منطقه دشوار كرده لذا طرح شناسنامه دار كردن دامها عاملي مهم براي مقابله با پديده قاچاق و امري سرنوشت ساز براي حمايت از توليدات دامي بومي منطقه و رونق بخش اقتصادي در جامعه محسوب مي شود و در مبحث اشتغالزايي تاثيرگذار است.
چاكرزهي بيان كرد: ايجاد كارگاهها و كارخانه هاي تهيه خوراك دام در خاش و استان نيازمند حمايتهاي ويژه جهاد كشاورزي سيستان و بلوچستان است.
مدير جهاد كشاورزي خاش نيز ضرورت تامين نهاده هاي دامي و علوفه و سبوس دامهاي روستاييان و عشاير خاش و حمايت از طرحهاي دامي با هدف اشتغالزايي و بهره برداري از ظرفيتهاي بومي منطقه را خواستار شد.
امان الله طوقي گفت: خاش داراي پنج هزار نفر شتر است و در 9 ماهه امسال 370 تن گوشت شتر توسط شترداران منطقه در بازارهاي استان عرضه شده است.
وي با اشاره به فعاليت 33 واحد مرغداري صنعتي در خاش اظهار داشت: هم اينك 11 واحد مرغداري در اين منطقه نيازمند حمايت و دريافت مجوز توليد هستند.
خاش در 185 كيلومتري جنوب زاهدان مركز سيستان و بلوچستان واقع شده است.
7310 **6081 خبرنگار: محمد امين ميربلوچزهي ** انتشار دهنده: حيدر سراياني

سرخط اخبار استان‌ها