۱۷ آذر ۱۳۹۴، ۱۱:۴۳
کد خبر: 81870422
T T
۰ نفر
ويتامينD منبع كامل غذايي ندارد وبهترين منبع آن نورخورشيد است

شيراز- ايرنا - كارشناس گروه بهبود تغذيه جامعه معاونت بهداشتي علوم پزشكي شيراز بيان داشت: ويتامين D منبع كامل غذايي ندارد و كمبود آن باعث كاهش سطح ايمني و بروز انواع آلرژي از جمله آسم به ويژه در كودكان مي شود و بهترين منبع آن نور خورشيد است.

به گزارش دريافتي ايرنا از روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي شيراز اعظم فرماني با اشاره به اينكه ويتامين 'D' از جمله ويتامين هاي ضروري بدن است كه بسياري از ما از كمبود آن رنج مي بريم افزود: ويتامين 'D' يكي از ويتامين هاي محلول در چربي است كه به آن ويتامين آفتاب هم مي گويند، اين ويتامين در بدن با عمل تجزيه نور ماوراء بنفش روي پوست توليد مي شود.
او با اشاره به نقش ويتامين'D' در جذب كلسيم در بدن و رشد و استحكام دندان ها و استخوان ها، مي افزايد: كمبود ويتامين 'D' باعث كاهش سطح ايمني و بروز انواع آلرژي از جمله آسم به ويژه در كودكان مي شود.
اين كارشناس با تأكيد بر اهميت نور خورشيد به عنوان مهمترين عامل تأمين كننده ويتامين D در بدن، معتقد است: اكثر مردم با فعاليت هاي روزانه به ميزان كافي نور خورشيد را جذب و ويتامين D موردنياز بدن را تأمين مي كنند.
اين كارشناس تغذيه به افرادي كه بيشتر مدت روز را در منزل هستند و در برابر نور خورشيد قرار نمي گيرند، توصيه مي كند تا با رژيم غذايي غني شده با ويتامين D يا دريافت مكمل آن، اين كمبود را جبران كنند و اضافه مي كند: براي ساختن ويتامين D لازم است دست ها، صورت و پاها حداقل دو بار در هفته به مدت 10 تا 20 دقيقه در معرض نور آفتاب باشد.
فرماني بهترين زمان دريافت اين انرژي را ساعت 10 صبح تا سه بعد از ظهر مي داند و تاكيد مي كند: فراموش نكنيد ويتامين D منبع خوب غذايي ندارد و مهمترين منبع ساخت ويتامين D، نور آفتاب است .
او درباره كمبود ويتامين D مي گويد: افرادي كه مدت طولاني دور از نور خورشيد هستند، افراد شب كار، افراد با پوست تيره، سالمندان، كودكان شيرخوار، افرادي كه بي رويه ازكرم هاي ضد آفتاب با پوشش بالا استفاده مي كنند، بيشتر در معرض كمبود ويتامين D هستند.
كارشناس بهبود تغذيه دانشگاه علوم پزشكي شيراز با معرفي، زردۀ تخم مرغ، كره، شير و لبنيات، جگر و ماهي هاي چرب به عنوان مواد غذايي حاوي مقداري از ويتامين D مي افزايد: نقش ويتامين D در بروز بسياري از بيماري هاي غيرواگير از جمله ديابت، بيماري هاي قلبي و عروقي، انواع سرطان ها به خصوص سرطان كوروركتال و بيماري ام.اس ثابت شده است.
فرماني ابتلا به بيماري راشيتيسم، نرمي استخوان يا 'استئومالاسي' و پوكي استخوان يا 'استئوپروز' را به عنوان شايع ترين بيماري هاي ناشي از كمبود ويتامين D ناميده و ادامه مي دهد: پيشگيري و كنترل كمبود ريزمغذي ها، يكي از اهداف مهم گروه بهبود تغذيه جامعه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شيراز است.
او مي گويد: با هدف رفع اين مشكل، توزيع مكمل خوراكي مگادوز ويتامين D براي دانش آموزان دبيرستان هاي دوره دوم دخترانه از سال 1393 آغاز شده و طي سال تحصيلي جاري هم با همكاري اداره آموزش و پرورش، ماهيانه يك عدد مگادوز به تمام دانش آموزان دبيرستان هاي دوره اول و دوم پسرانه و دخترانه در تمام شهرستان هاي استان فارس در حال توزيع است.
اين كارشناس بهبود تغذيه از توزيع مكمل خوراكي مگادوز ويتامين D در شهرستان هاي استان فارس، از آبان امسال به صورت يك عدد قرص و هر ماه '12 عدد در طول يك سال' براي ميانسالان و سالمندان زيرمجموعه مراكز بهداشتي درماني خبر داده و يادآور شد: ميانسالان و سالمندان مي توانند با مراجعه به مطب پزشك خانواده خود، زير مجموعه اين برنامه قرار گيرند.
6113 /1876

سرخط اخبار استان‌ها