۲۳ خرداد ۱۳۹۵، ۹:۴۲
کد خبر: 82109024
T T
۰ نفر
73 طرح جهاد كشاورزی فارس به ارزش 660 میلیارد ریال افتتاح می شود

شیراز- ایرنا- رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان فارس با اشاره به فرمان امام خمینی (ره) در 27 خرداد 1358 مبنی بر تشكیل جهاد سازندگی، گفت: از 21 تا 27 خرداد جاری به همین مناسبت به نام هفته جهاد كشاورزی نامگذاری شده است و در استان فارس، 73 طرح به ارزش حدود 660 میلیارد ریال در این مدت به بهره برداری می رسد.

به گزارش ایرنا، محمد مهدی قاسمی شامگاه شنبه با اشاره به نامگذاری هفته جهاد كشاورزی امسال به نام 'كشاورزی پایدار، اقدام و عمل' افزود: 30 طرح در حوزه آب و خاك، 16 طرح در زمینه ترویج، 12 طرح تولید دامی، هفت طرح باغبانی، چهار طرح صنایع كشاورزی و چهار طرح نیز در حوزه شیلات و آبزیان است.
وی گفت: دو هزار و 368 خانوار از مزایای این طرح ها بهره مند می شوند.

** توافق با آلمانی ها و هلندی ها
رئیس سازمان جهاد كشاورزی فارس در ادامه گفت: به دنبال توافق صورت گرفته با هیات های هلندی و آلمانی كه امسال به شیراز سفر كردند، استان فارس در زمینه كشت گیاهان دارویی و توسعه گلخانه ها به ترتیب از فناوری آلمان و هلند بهره می گیرد.
این مقام مسئول ادامه داد: هیات هایی از اسپانیا، آلمان، فرانسه و ایتالیا نیز تا شهریور امسال به شیراز سفر می كنند تا پس از اطلاع از توانمندی این كشورها در زمینه فناوری فرآوری میوه، از توان آنها برای توسعه این صنایع تبدیلی در استان بهره گیریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار كرد: سال 94، 188 هزار تن محصول كشاورزی به ارزش 126 میلیون دلار از استان فارس صادر شد اما بر این باور هستیم كه با توجه به ظرفیت های بخش كشاورزی فارس، این ارقام قابل توجیه نیست و باید به وضعیت مناسب تری دست یابیم.
قاسمی ادامه داد: ارزش صادرات محصولات كشاورزی استان فارس در سال 94 نسبت به سال 93 از نظر وزنی 4.5 درصد و از نظر ارزش 7.5 درصد افزایش پیدا كرد.

** محدودیت كشت برنج در فارس
رئیس سازمان جهاد كشاورزی فارس در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره افزایش بهای قیمت برنج پس از اعلام محدودیت تولید این محصول در این استان گفت: زمانی كه این تصمیم اعلام شد، میزان قابل توجهی از برنج كامفیروزی در بازار نمانده بود كه قیمتش بخواهد بالا برود.
وی افزود: ما محدودیت كشت برنج و نه ممنوعیت آن را دنبال می كنیم و از این رو، از كاشت برنج در استان فارس در شرایط خشكسالی حمایت نمی كنیم.
قاسمی گفت: در بخش هایی از منطقه كامفیروز شهرستان مرودشت آب مازاد همانند آب چشمه یا آب جاری وجود دارد، در این مكان ها شاید كاشت برنج مقرون به صرفه باشد اما این كه مزارع برنج با آب چاه های كشاورزی آبیاری شود، جز خسارت چیزی به دنبال نخواهد داشت.

** برخوردهای قاطع در انتظار 1200 پرونده تخلف تغییر اراضی كشاورزی
رئیس سازمان جهاد كشاورزی فارس در بخش دیگری از این نشست خبری گفـت: هم اینك افزون بر یك هزار و 200 پرونده تخلف در زمینه تغییر كاربری اراضی كشاورزی استان به مواردی همچون باغ و ویلا و ... در دستگاه قضایی در دست پیگیری است.
وی اظهار كرد: با وجود آن كه استان فارس كمترین میزان تخلف در زمینه تغییر كاربری زمین های كشاورزی را به خود اختصاص داده است اما در سال 95، برخوردهای قاطع تری با موضوع تغییر كاربری زمین خواهیم داشت.
قاسمی ادامه داد: باید توجه داشت كه شكل گیری هر سانتی متر خاك نیازمند گذشت 700 سال است و با از دست رفتن بین سه تا چهار هكتار زمین، یك شغل را از دست می دهیم.

** پرتقال وارداتی، قاچاق است
رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان فارس در بخش دیگری از این نشست خبری گفت: وزارت جهاد كشاورزی هیچ گونه مجوزی بابت واردات میوه هایی كه در داخل كشور هم تولید می شوند،صادر نكرده است و از این رو هر میوه خارجی مانند پرتقال كه در داخل كشور تولید می شود، قاچاق است و انتظار است مسئولان ذیربط به مسئولیت های خود در این زمینه عمل كنند.
وی گفت: در مورد میوه هایی مانند آناناس، موز و انبه كه امكان واردات آنها فراهم است، باید واردات با در نظر گرفتن شرایط قرنطینه محصول و ... صورت گیرد.

** آتش سوزی مزارع گندم فسا
قاسمی در پاسخ به پرسشی درباره چگونگی حمایت از كشاورزان پس از آتش سوزی های اخیر در مزارع گندم شهرستان فسا گفت: تنها كاری كه می توان انجام داد، ترغیب كشاورزان به این است كه محصولات خود را بیمه كنند تا در صورت وقوع چنین حوادثی، از بیمه بهره مند شوند و راه دیگری برای حمایت از آنها وجود ندارد.
وی افزود: همانگونه كه آتش سوزی های اخیر در شهرستان پاسارگاد، پارك ملی بمو، دشت ارژن و ... عامل خطای انسانی داشته است، آتش سوزی مزارع گندم در فسا نیز ممكن است كه عامدانه یا غیرعامدانه باشد و اگر عامدانه باشد، ممكن است فردی با فرد دیگری دشمنی داشته باشد و در اقدامی نادرست، مزرعه وی را به آتش بكشد.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی فارس همچنین گفت: در سال 94، باید 400 میلیارد ریال بابت خسارت از صندوق بیمه محصولات كشاورزی به كشاورزان فارس پرداخت می شده است كه تاكنون 360 میلیارد ریال از این رقم پرداخت شده است.
وی اظهار كرد: از آنجایی كه بیمه محصولات كشاورزی، نوعی قرارداد حقوقی و الزام آور است، بقیه مطالبات كشاورزان استان نیز پرداخت می شود و در این زمینه نگرانی وجود ندارد.

** مرغ یزد، تولید فارس است
قاسمی در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره دلیل واردات مرغ از دیگر استان ها در شرایط مازاد تولید مرغ در استان فارس نیز گفت: صادرات مرغ فارس به دیگر استان ها بیشتر از واردات این محصول است.
وی افزود: آنجه كه تحت عنوان مرغ یزد در بازار می بینید، در واقع تولید شده در استان فارس است.
این مقام مسئول توضیح داد: در گذشته، از آنجا كه مرغ های تولیدی در یزد بوی نامساعدی نمی داد، این نوع مرغ به یك برند و نشان تجاری تبدیل شده و تولید آن در دستور كار مرغداران استان فارس نیز قرار گرفته است.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی استان فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به محدودیت منابع استان، گفت: در دو سال گذشته، هیچ گاه به دنبال كسب مقام نخست كشور د رتولید گندم نبودیم و به دنبال تحقق این هدف به هر قیمتی نیستیم.
2027 /1876

سرخط اخبار استان‌ها