به گزارش شفا آنلاین،اکسیداسیون نامطلوب اسیدهای چرب، هنگامی رخ میدهد که اکسیژن موجود در بدن شما با چربیهای موجود در خون و سلولهای شما وارد واکنش میشود.
اگرچه اکسیداسیون، یک فرآیند طبیعی برای تولید انرژی و بسیاری از واکنشهای شیمیایی در بدن به شمار می رود ، اما اکسیداسیون بیش از حد چربی و کلسترول، باعث ایجاد شدن مولکولهایی در بدن میشود که بهعنوان رادیکالهای آزاد شناخته میشوند. این رادیکالهای آزاد میتوانند به پروتئینها، غشاهای سلولی و ژنهای موجود در بدن شما آسیب بزنند.
با این حال خوراکیهایی که حاوی آنتیاکسیدان هستند میتوانند به خنثی کردن اثر این رادیکالهای آزاد و محافظت از بدن کمک کنند.
اکثر
خوراکیهایی که بدن را در برابر اکسیداسیون محافظت میکنند در رژیمهای
غذایی دوستدار کلیه گنجانیده شدهاند و انتخابهایی بسیار عالی برای
بیماران دیالیزی و افراد مبتلا به نارسایی مزمن کلیه به شمار میروند.
در ادامه به تعدادی از این خوراکیها که تحت عنوان سوپر فود نیز شناخته میشوند، اشاره شده است:
فلفل دلمهای قرمز
کلم بروکلی
سیر
پیاز
گلکلم
سیب
تمشک
بلو بری
انواع توتها
آلبالو
توتفرنگی
انگور قرمز
سفیده تخممرغ
ماهی
روغنزیتون