۳ اسفند ۱۳۹۵، ۱۴:۱۷
کد خبر: 82439170
T T
۰ نفر
بازرسي بهداشتي از مراكز عرضه مواد غذايي ايلام تشديد مي شود

ايلام - ايرنا - كارشناس مسئول بهداشت اماكن عمومي و مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي مركز بهداشت استان ايلام گفت: براي ارتقاي سلامت مسافران نوروزي، بهداشت مواد غذايي و اجراي بهتر برنامه سلامت نوروزي بازرسي بهداشتي از مراكز عرضه مواد غذايي تشديد مي شود.

به گزارش ايرنا، مينو صفي پور روز سه شنبه در نشست بسيج سلامت نوروزي مركز بهداشت اين استان اظهار كرد: با نزديك شدن به سال جديد و آغاز تعطيلات نوروزي، فعاليت اغلب اماكن عمومي و مراكز تهيه، عرضه و فروش مواد غذايي نيز بدليل تشديد مسافرت ها افزايش مي يابد و نظارت بر اين مراكز از حساسيت بيشتري برخوردار مي شود.
وي افزود: با توجه به توزيع تجهيزات بازرسي در سال جاري از سوي مركز سلامت محيط، كار بازرسي هاي بهداشت محيطي براي اولين بار با تجهيزات پرتابل صورت مي گيرد.
صفي پور يادآور شد: بازديد از حدود 10 هزار مركز عرضه مواد غذايي، اماكن عمومي و بين راهي توسط 30 اكيپ 2 نفره بهداشت محيط از اول اسفند امسال تا 15 فروردين سال آينده از ساعت 8 صبح تا 8 شب بويژه در روزهاي تعطيل انجام مي شود.
صفي پور با بيان اينكه اين برنامه ها با حداكثر بهره گيري از امكانات و تجهيزات اجرا مي شود، گفت: اين برنامه ها شامل انجام هماهنگي هاي درون بخشي و برون بخشي و برگزاري 2 مرحله مانور سلامت نوروزي است كه مرحله اول آن 15 اسفند با حضور تيم هاي عملياتي بهداشت محيط و مراكز بهداشت تابعه و مرحله دوم همراهي با مانور ستاد تسهيلات نوروزي استان و شهرستان هاي تابعه اجرا مي شود.
وي برنامه هاي در نظر گرفته براي سلامت نوروزي را حضور فعال بازرسان و كارشناسان بهداشت محيط با يونيفرم يك شكل و تجهيزات پرتابل بازرسي در مانور و طول اجراي برنامه از اول اسفند امسال تا 15 فروردين سال آينده در قالب تيم هاي عملياتي و نظارتي و كشيك ستاد معاونت و شهرستان ها از هشت صبح تا 10 شب در تمامي ايام بويژه روزهاي تعطيل اعلام كرد.
صفي پور تاكيد كرد: رسيدگي به شكايات مردمي ثبت شده در سامانه شكايات مردمي همچنين رسيدگي به شكايات حضوري و شماره تلفن اعلامي 190 از سوي تسهيلات نوروزي استاني و نظارت مستمر بر اجراي برنامه ها در شهرستان ها، توسط كارشناسان معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي ايلام و نظارت بر تهيه و توزيع شيريني هاي سنتي با اولويت استفاده از مواد اوليه سالم و بهداشتي از مهمترين اين برنامه ها است.
به گفته وي، توجه ويژه به نظارت بر تهيه و استفاده از رنگ هاي طبيعي داراي مجوز قانوني و خامه پاستوريزه، تخم مرغ نشان دار، شير استريليزه يا پاستوريزه و جعبه هاي شيريني بهداشتي، توجه ويژه به كنترل روغن در تهيه غذا بخصوص شيريني در قنادي ها با كمك دستگاه هاي سنجش پرتابل، توجه به ميزان نمك مصرفي در غذا و نمك تصفيه شده تبلور مجدد يد دار و عدم استفاده از سنگ نمك از ديگر اقداماتي است كه در دستور كار است.
صفي پور ادامه داد: بروز نمودن اطلاعات رتبه بندي رستوران ها در سامانه جامع مديريت بازرسي و توجه ويژه به ايمني مواد غذايي، ساماندهي عرضه محصولات دخاني و ممنوعيت استفاده و تبليغات دخانيات در اماكن عمومي و استفاده كردن از ظروف مناسب يكبار مصرف در بسته بندي غذايي از ديگر برنامه هاي نظارتي اين طرح است.
ايلام داراي 10 هزار مركز عرضه و توزيع مواد غذايي است كه در عمليات بسيج سلامت نوروزي توسط پرسنل مركز بهداشت استان مورد بازرسي قرار خواهند گرفت و در صورت مشاهده تخلف با آنان برخورد جدي صورت مي گيرد.
گزارش رويدادهاي خبري به همراه گزارش تصويري آنها و اخبار متنوع ديگر، هر روز بر روي سايت ايرنا مركز ايلام به نشاني http://www.irna.ir/ilam و همچنين اخبار متنوع از مهمترين و جذاب ترين رويدادهاي خبري استان، ايران و جهان هر روز در كانال تلگرام ايرنا ايلام به نشاني irnailam@ منتشر مي شود.
خبرنگار: ليلي خاكي ** انتشار دهنده: مجيد سليماني
7180/9002

سرخط اخبار استان‌ها