اصلاح و احیای باغ های میوه از اولویت های برنامه وزارت جهاد كشاورزی است

قزوین - ایرنا - مدیركل میوه های سردسیری و خشك وزارت جهاد كشاورزی گفت: اصلاح و احیای باغ های میوه از مهمترین و اساسی ترین اولویت های برنامه های معاونت باغبانی وزارت جهاد كشاورزی است.

به گزارش ایرنا، رمضان روئین تن روز پنجشنبه در جلسه كمیته فنی انگور كه با حضور جمعی از مسوولان و كارشناسان بخش كشاورزی در سالن باغستان استان قزوین برگزار شد، افزود: اصلاح و احیای باغ ها به منظور افزایش میزان تولید محصولات باغی از جمله انگور ضروری بوده و باید به این مساله توجه ویژه ای شود.
وی تغذیه مناسب، آبیاری به موقع، كنترل آفات و اصلاح ارقام در سطح باغ های كشور را از جمله برنامه های در دست اجرای وزارت جهاد كشاورزی در راستای اصلاح و احیای آن دانست و ادامه داد: با اجرای عملیات به زراعی و باغی می توان گام اساسی در جهت بهره وری مناسب باغ های كشور برداشت.
روئین تن به تولید محصول انگور در كشور اشاره و افزود: در حال حاضر میانگین تولید انگور كشور 12 تن در هر هكتار است كه این میزان در برابر هزینه ها، درآمد و شرایط اقلیمی قابل قبول نبوده و هدف ما آنست كه در طول یك دوره پنج ساله میانگین عملكرد این محصول را به 30 تن در هر هكتار افزایش دهیم.
وی آب را مهمترین نهاده بخش كشاورزی برشمرد و اظهار كرد: باید پذیرفت كه درخت و آب لازم و ملزوم یكدیگرند و وزارت جهاد كشاورزی برای بهره وری درست از آب و استفاده مناسب و اقتصادی آن در باغات دو برنامه سیستم آبیاری تحت فشار در باغات انگور و نیز تجمیع باغات را در دست اقدام دارد.
این مسوول ادامه داد: با اجرای این دو برنامه میزان مصرف آب در باغات كشور 50 تا 60 درصد در هر هكتار كاهش یافته و ظرفیت تولید نیز دو تا سه برابر افزایش می یابد.
به گفته وی، دولت به منظور تشویق و ترغیب كشاورزان، در هر هكتار آبیاری تحت فشار 80 تا 100 میلیون ریال یعنی 85 درصد هزینه های اجرای این طرح را به كشاورزان و باغداران به صورت یارانه پرداخت می كند.
مدیركل میوه های سردسیری و خشك وزارت جهاد كشاورزی به صادرات انگور و كشمش اشاره كرد و گفت: متاسفانه به دلیل تولید یكنواخت، بسته بندی و سیستم های حمل و نقل صادرات این محصول از كشور در حال حاضر مقدور نمی باشد.
وی تاكید كرد: برای تحقق این امر باید بهره وری را از داخل باغات آغاز كرده و با هرس خوب، كنترل آفات، تغذیه مناسب، ارقام خوب، آبیاری به موقع، سیستم داربستی كردن و یكنواختی كردن این محصول كیفیت صادرات آن را نیز افزایش داد.
روئین تن تاكید كرد: سال گذشته 114 هزار تن كشمش به كشورهای همسایه صادر شد كه میزان بهای آن حدود 300 میلیون دلار بود.
وی در پایان اظهار امیدواری كرد: با برنامه ریزی های مناسب و پرداخت یارانه به باغداران، كشاورزان و كارخانه های فرآوری كشمش بتوانیم شاهد افزایش تولید و كیفیت آن باشیم تا بتوانیم به ظرفیت تولید سالانه 500 هزار تن برسیم.
رییس گروه میوه های دانه ریز وزارت جهاد كشاورزی نیز در این نشست گفت: سال آینده طرح توسعه باغات اراضی شیب دار در 860 هزار هكتار از اراضی كشاورزی كشور به مورد اجرا گذاشته می شود كه از این میزان 20 درصد به كشت دیم باغات انگور اختصاص دارد.
علی حبیبی با تاكید بر اجرای طرح توسعه باغات انگور در اراضی شیب دار مستعد كشور، افزود: در حال حاضر میزان تولید این محصول 12 تن در هر هكتار است كه امیدواریم با برنامه ریزی مناسب و اجرای طرح های نوین این میزان را به 24 تا 30 تن در هر هكتار افزایش دهیم.
وی اصلاح باغات انگور كشور، توسعه باغات آن در اراضی شیب دار و توسعه گلخانه ها را از مهمترین طرح های در دست اقدام و اجرای معاونت باغبانی وزارت جهاد كشاورزی اعلام كرد.
حبیبی، نداشتن برند مناسب برای كشمش و مناسب نبودن بارگاههای انگور و تغذیه را از مهمترین مشكلات این محصول برشمرد و یادآور شد: داشتن برند خاص برای كشمش در كشور امری ضروری است و باید برنامه مدونی را برای ایجاد و توسعه بارگاههای كشور به صورت مدرن و بهداشتی داشته باشیم.
وی مشكل تغذیه را بیشترین علت برای كاهش محصولات انگور در كشور اعلام و افزود: امیداوریم با داشتن طرح های تحقیقاتی خوب و جامع و به كارگیری آن در مزارع كشاورزی بتوانیم مشكلات موجود در این بخش را مرتفع كنیم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد كشاورزی استان قزوین همچنین در این جلسه اظهار كرد: سطح زیر كشت تاكستان های كشور 290 هزار هكتار است كه 30 هزار هكتار آن متعلق به استان قزوین است.
علی اكبری با اشاره به تولید سالانه دو میلیون و 750 هزار تن انگور در كشور، افزود: از این میزان 300 هزار تن مربوط به استان قزوین بوده كه به این لحاظ استان دارای رتبه سوم تولید این محصول در كشور است.
وی یادآور شد: سالانه 50 هزار تن كشمش در استان قزوین تولید می شود كه در این زمینه نیز رتبه نخست كشور را به خود اختصاص داده است.
اكبری در پایان جذب سرمایه گذار خارجی در بخش كشاورزی را امری لازم و ضروری دانست و یادآور شد: امیدواریم با برنامه ریزی مدون بتوانیم سرمایه گذاران بیشتری را به سمت كشاورزی سوق داده تا شاهد رشد و شكوفایی بیشتر در این بخش باشیم.
7390/8054

سرخط اخبار استان‌ها