Iranian Agriculture News Agency

در دامغان استان سمنان و با حضور معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی

سومین جشنواره ملی پسته ایران آغاز به کار کرد/ حذف پسته های زودخندان از باغ ها در دستور کار قرار گرفت

سومین جشنواره ملی پسته ایران در دامغان استان سمنان با حضور معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی آغاز به کار کرد.

سومین جشنواره ملی پسته ایران آغاز به کار کرد/ حذف پسته های زودخندان از باغ ها در دستور کار قرار گرفت


سومین جشنواره ملی پسته ایران در دامغان استان سمنان با حضور معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی آغاز به کار کرد.
به گزارش ایانا، محمدعلی طهماسبی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در این آئین با تاکید بر لزوم توجه پسته کاران کشور به کیفیت و کمیت این محصول، گفت: بر اساس شنیده ها کشور آمریکا به عنوان یکی از رقبای جهانی پسته به موازات ایران، امسال 300 هزار تن پسته تولید دارد.
محمدعلی طهماسبی ادامه داد: سال گذشته آمریکا به علت افت آب تا عمق 600 متری در مناطقی مانند کالیفرنیا با مشکلاتی مواجه بود و تولید پسته زیادی نداشت ولی امسال به تولید پسته قابل توجهی دست یافته و پسته کاران ایران باید توجه ویژه ای به کیفیت تولیداتشان برای حفظ بازارهای جهانی داشته باشند.
وی مراقبت در تمام مراحل پسته کاری را ضروری دانست و گفت:وزارت جهادکشاورزی دستور داده سمومی که اثرات نامطلوب و پرخطر دارند از مصرف خارج شوند و سمومی که از تولیدکنندگان معتبر باشند استفاده شود.
طهماسبی، بر استفاده بهینه از منابع آب نیز تاکید کرد و افزود: اکنون باید محاسبات در مصرف آب به صورت قطره ای باشد و به جای تامین حجم های مترمکعبی کلان، محاسبه به صورتی باشد که ببینیم به ازای چه میزان آب، چه میزان محصول تولید می کنیم.
معاون وزیر جهادکشاورزی بر رعایت تمام نکات علمی و بهداشتی در تولید پسته تاکید کرد و گفت: تولید پسته از باغ آغاز می شود و تمام نکات علمی و تحقیقاتی کشاورزی در باغ های پسته نیز باید با دقت رعایت شود.
وی گفت: پسته های زودخندان باید از باغ های پسته کشور حذف شود، زیرا پوست سبز آن زود می ترکد و حتی در مرحله جمع آوری پسته باید از پارچه های 2 رنگ و روی مشخص پارچه برای قرار دادن پسته ها استفاده شود تا از خاکی شدن این محصول مهم جلوگیری شود.
وی افزود: در استان سمنان سالی 2 تا 3 هزار هکتار باغ پسته اضافه می شود که رعایت دستاوردهای مراکز تحقیقات کشاورزی، راهکارهای علمی و نظرات کارشناسان در توسعه و تولید این محصول به رونق پسته در استان سمنان کمک می کند.
معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به وجود تعاونی پسته رفسنجان در سال 1346 گفت: این سابقه باید الگوی مناسبی برای توسعه کشاورزی کشور باشد تا اتحادیه های کشاورزی به مبادلات تجاری در حوزه کاری خود بپردازند.
انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید