لايحه اصلاح قانون حمايت از مادران شيرده در حال تدوين است

تهران- ايرنا - مديركل دفترسلامت جمعيت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: لايحه اصلاح قانون ترويج تغذيه با شير مادر و حمايت از مادران شيرده درحال تدوين است.

به گزارش روز چهارشنبه ايرنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، محمد اسماعيل مطلق درهمايش هفته جهاني تغذيه با شيرمادر در مركز طبي كودكان اظهاركرد: اين لايحه حمايت از شيردهي مادران را در اماكن عمومي تقويت مي كند، علاوه بر آن برنامه هاي متعدد ديگري براي ارتقاي آگاهي هاي مردم و جامعه پزشكي براي ترويج تغذيه با شير مادر مانند ممنوعيت تبليغات شير مصنوعي و ترويج زايمان طبيعي در دستور كار وزارت بهداشت است.
قانون ترويج تغذيه با شير مادر و حمايت از مادران در دوران شيردهي سال 1374 تصويب شد و در سالهاي 1380 تا 1386 الحاقاتي به آن اضافه شد،ممنوعيت تبليغ شيرخشك، استفاده از مرخصي زايمان و مرخصي شيردهي از مفاد اين قانون است.
مطلق همچنين به اجراي طرح كشوري تغذيه با شير مادر در بيمارستانها اشاره كرد و گفت: اين طرح در بيمارستان شهيد اكبرآبادي اجرا شده و به مرور در تمام بيمارستانهاي دوستدار مادر اجرا مي شود.
وي اضافه كرد: ترويج تغذيه با شيرمادر از سال 1370 آغاز شده و اكنون با تمركز برتقويت ارتباطات بين مادر و نوزاد با همكاري داوطلبان سلامت همچنين در پايگاه‌هاي سلامت و مراكز سلامت جامعه اجرا مي شود.
مطلق گفت: هدف از اجراي اين طرح حمايت از مادران باردار و ارتقاي آگاهي‌هاي جامعه درباره خطرات استفاده از شيرخشك و اهميت تغذيه با شير مادر است.
وي ادامه داد: تغذيه با شيرمادر از بروز بسياري از بيماري ها در بزرگسالي مانند سرطان، ديابت، فشار خون و چاقي جلوگيري مي‌كند و نقش مهمي در برخورداري از سلامت روان دارد.
مديركل دفتر سلامت خانواده و جمعيت وزارت بهداشت ادامه داد: تغذيه با شير مادر هم اكنون در اكثر كشورهاي جهان مورد توجه است و مطالعات جهاني نشان مي دهد كه در صورت ترويج تغذيه با شير مادر در جهان مي توان از مرگ ساليانه 800 هزار مرگ پيشگيري كرد.
وي با تاكيد بر اهميت توجه سياستگذاران كشورهاي مختلف به تغذيه با شير مادر گفت: تغذيه با شير مادر كليد توسعه پايدار است و اين شعار فعاليت هاي مجامع علمي را تضمين مي‌كند.
مطلق گفت: تبليغات در زمينه شير خشك بسيار زياد است و باورهاي غلط ميان مادران و مادربزرگ‌ها مبني برآساني تغذيه نوزاد از اين محصولات وجود دارد.
مطلق با اشاره به تبليغات فراوان در مورد شيرهاي مصنوعي خاطرنشان كرد: متاسفانه همچنان باورهاي غلط ميان مادران و مادر بزرگ ها در مورد تغذيه نوزاد از شير خشك وجود دارد.
مديركل دفترسلامت جمعيت،خانواده و مدارس وزارت بهداشت با ابراز نگراني از تبليغات زياد شيرخشك و شيرهاي مصنوعي گفت: وزارت بهداشت درطول سال، با برنامه ريزي مدون، فعاليت هاي همه جانبه و ارتقا يافته اي را حول محور طرح تحول سلامت در شهرهاي ٢٠ تا 100 هزار نفري اجرايي كرده است كه تغذيه با شير مادر جايگاه ويژه اي در اين برنامه ها دارد.
وي گفت: هم اكنون نزديك به 60 درصد كودكان تا 6 ماه به طور انحصاري از شير مادر استفاده مي‌كنند و به جز شير مادر از هيچ ماده خوراكي حتي آب تغذيه نمي‌كنند. درعين حال بيش از 80 درصد كودكان در سال هاي اول و دوم از شير مادر مصرف مي‌كنند كه اين موضوع نشان دهنده تمايل به استفاده از اين فرهنگ تغذيه‌اي است.
اجتمام(4)**3063**1724

سرخط اخبار جامعه