۱۰ خرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۱۷
کد خبر: 82550902
T T
۰ نفر

مصرف بي رويه سموم كشاورزي عامل افزايش سرطان است

۱۰ خرداد ۱۳۹۶، ۱۴:۱۷
کد خبر: 82550902
مصرف بي رويه سموم كشاورزي عامل افزايش سرطان است

كرمانشاه- ايرنا- يك متخصص تغذيه با اشاره به اهميت سلامت مواد غذايي و تأثير مستقيم آن در زندگي انسان به عنوان تأمين بخشي از لذت روزانه، انرژي، ويتامين ها و املاح معدني مورد نياز، استفاده بي رويه از سموم و آفات كشاورزي را عامل افزايش بعضي از انواع سرطانها دانست.

دكتر يحيي پاسدار روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار ايرنا گفت: خطر آلودگي سيب زميني، پياز يا حتي هندوانه كمتر از خطر آلودگي گوشت نيست كه براي توزيع آن مهر تاييديه سازمان مربوطه را نياز دارد.
وي اظهاركرد: مطالعات مختلف ارتباط بعضي انواع سرطان ها را با افزايش نيترات در مواد غذايي و نيز افزايش باقيمانده سموم كشاوري نشان داده و از طرفي افزايش مقاومت هاي آنتي بيوتيكي بي ارتباط به مصرف بي رويه آنتي بيوتيكها در كشاورزي نيست.
وي با بيان اينكه روزي نيست كه شاهد گزارش هاي مختلف خبرگزاري ها در زمينه آلودگي مواد غذايي به آنتي بيوتيكها، هورمونها، سموم باقيمانده، فلزات سنگين و مسموميت هاي مختلف غذايي در گوشه اي از جهان نباشيم، گفت: امروزه باقيمانده سموم مختلف در محصولات كشاورزي و دامي كه بطور مستقيم سلامت انسانها را تهديد مي كند موضوع تحقيقاتي مراكز مهم علمي جهان شده است.
وي با بيان اينكه مشكل زماني شروع مي شود كه تجمع اين مواد شيميايي در محصولات كشاورزي از آستانه تحمل بدن انسانها فراتر مي رود، توسعه شهرنشيني و صنعتي شدن، افزايش جمعيت و بدنبال آن تقاضاي بالاي مواد غذايي و تلاش براي توليد زياد را دليل استفاده از مواد شيميائي، آفت كشها، علف كشها و حشره كشها در كشاورزي و نيز استفاده از انواع آنتي بيوتيكها و هورمونها در پرورش دام و طيور دانست.
اين متخصص تغذيه در ادامه افزود: با توسعه شهرنشيني و صنعتي شدن امكان توليد مستقيم مواد غذايي براي اكثريت جمعيت دنيا وجود ندارد لذا اغلب مواد غذايي مصرفي خود را به صورت آماده تهيه مي كنند و از طرفي تنوع محصولات غذايي صنايع تبديلي روز به روز در حالت توسعه بوده و فرايندهاي مختلف براي تبديل محصولات كشاورزي به محصولات جانبي با زمان ماندگاري بيشتر نيز اعمال مي شود.
پاسدار در پايان كنترل هرچه دقيق تر استفاده از مواد شيميائي در كشاورزي و دامداري، نظارت بيشتر وزارت كشاورزي در تهيه و توزيع كودها و ساير مواد كشاورزي در روستاها و مسئوليت پذيري آنها در قبال سلامت توليد محصولات را از جمله گام هاي اساسي در افزايش امنيت غذايي دانست.
وي همچنين وضع قوانين انضباطي شديد و جريمه هاي سنگين براي استفاده كنندگان غيرمجاز و بيش از حد مواد شيميايي و سموم كشاورزي را از ديگر راه هاي افزايش امنيت غذايي اعلام كرد و گفت: اين امر مستلزم وجود آزمايشگاه هاي كنترل كيفي محصولات كشاورزي قبل از توزيع و صدور مجوز و شناسنامه براي قابليت عرضه به مصرف كنندگان مي باشد.
3033/8066 خبرنگار:فرزاد نويدي **انتشار دهنده:علي مولوي

سرخط اخبار استان‌ها