477 هزار هكتار از بیابان‌های استان سمنان خسارت‌های زیست محیطی و اقتصادی دارد

سمنان- ایرنا- رئیس اداره امور بیابان اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: 477 هزار هكتار از اراضی بیابانی این استان، قابلیت خسارت زایی دارد كه اگر راهكارهای عملیاتی و منسجم برای آن اتخاذ نشود، مشكلات زیست محیطی، اقتصادی و كشاورزی در استان سمنان به وجود می آید.

علی ترابی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: طوفان شن و آلودگی هوا از چالش های اصلی زیست محیطی بیابان برای شهرها و روستاهای همجوار خواهد بود كه با كاشت نهال و مشاركت های مردم، می توان با این پدیده طبیعی مقابله كرد.
وی افزود: یك میلیون و 300 هزار هكتار از بیابان های این استان، تحت تاثیر كانونهای بحرانی فرسایش باد قرار دارد و باید با كاشت نهال و بیابان زدایی، از افزایش این روند جلوگیری كرد.
ترابی اضافه كرد: در سال 94 از بودجه ملی بیش از 25 میلیارد ریال و از بودجه استانی هشت میلیارد ریال، برای كاهش بیابان زایی و مقابله با آن مصوب شد كه از این مقدار 60 درصد به اداره كل منابع طبیعی و آبخیز داری استان سمنان برای مقابله با كانونهای فرسایش بادی تخصیص یافته است.
وی خاطرنشان كرد: با مشاركت مردم در سال 94 در بیش از 850 هكتار از اراضی بیابانی استان سمنان نهال تاغ كاشته شد و در یك هزار 100 و هكتار از اراضی دیگر نیز عملیات ایجاد بادشكن اجرا شد .
ترابی با اشاره به اهمیت ساخت بادشكن های غیرزنده در كنار بیابان ها، تاكید كرد: با ساخت 50 كیلومتر بادشكن در سال 94 در بیابان های سمنان، از ایجاد ریزگرد، خسارت به بخش كشاورزی و مشكلات زیست محیطی شهری و روستایی جلوگیری شده است.
وی ادامه داد: هدف اصلی برای مقابله با بیابان زایی، شناسایی كانون های باد در بیابان و مقابله با این پدیده آسیب‌رسان در استان سمنان است.
وی گفت: بیش از 32 میلیون هكتار از اراضی كشور را بیابان شامل می شود كه از این مقدار 5.2 میلیون هكتار در استان سمنان قرار دارد كه برای مهار و كنترل این مساحت، به اعتبارات كافی و نیروی انسانی احتیاج داریم.
ترابی گفت: شعار جهانی برای مقابله با بیابان زایی، حفاظت زمین و احیای اراضی با مشاركت مردم است كه امیدواریم با مشاركت مردم میزان كاشت گونه تاغ در بیابان های استان افزایش یابد.
رئیس اداره امور بیابان اداره كل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان افزود: در چند سال اخیر مردم در روستاها خسارت های جبران ناپذیری با قطع بوته های بیابانی وارد كرده اند كه امیدواریم با افزایش مشاركت مردم این روند كاهش یابد.
16 درصد از مناطق بیابانی كشور در استان سمنان قرار دارد.
استان سمنان 9.7 هكتار مساحت دارد كه از این مقدار 5.2 میلیون هكتار مناطق بیابانی است.
طبق عهدنامه بین المللی مقابله با بیابان زایی (UNCCD) روز 17 ژوئن همزمان با 28 خرداد 95 روز جهانی بیابانزدایی نامگذاری شده است.
7339/6103

سرخط اخبار استان‌ها