توسعه كشت نشایی در اولویت برنامه های وزارت جهاد كشاورزی است

قم- ایرنا- مدیركل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد كشاورزی گفت: توسعه كشت نشایی محصول های زراعی در اولویت برنامه های این وزارت خانه است.

به گزارش ایرنا، حسن خدنگی روز سه شنبه درجلسه معاونان تولیدات گیاهی منطقه سه كشور درسازمان جهاد كشاورزی قم با اشاره به اینكه كشت نشایی محصول های زراعی به تحقق اقتصاد مقاومتی در بخش كشاورزی كمك می كند بیان كرد: این شیوه كشت موجب بالا رفتن سرعت فرایند تولید محصول های كشاورزی می شود و به همین خاطر رویكرد سیاست های وزارت جهاد كشاورزی گسترش آن است.
وی با بیان اینكه بسیاری از محصول های كشاورزی را می توان به این روش كشت كرد افزود: با بسیج امكانات و استفاده از نظرهای كارشناسان و تجربه موفق استان های پیشگام در این حوزه می توان، ظرفیت تولید محصول های كشاورزی را از طریق كشت نشایی بالا برد.
وی ادامه داد: صرفه جویی در مصرف آب و منابع انرژی، كاهش هزینه ها و مدت زمان تولید محصول و آسان شدن عملیات كاشت و برداشت از جمله مهمترین دستاوردهای استفاده از شیوه كشت نشایی است.
خدنگی گفت: بر اساس سیاست های تدوین شده در برنامه ششم توسعه باید بیش از 400 هزار هكتار از زمین های كشاورزی به شیوه كشت نشایی محصول های خود را تولید كنند كه برای رسیدن به این هدف لازم است جلسه های كاری مشترك و كارگاه های آموزشی مستمر در واحدهای مختلف وزارت جهاد كشاورزی برگزار شود.
وی بیان كرد: وزارت جهادكشاورزی تلاش می كند با اطلاع رسانی مناسب، فراهم آوردن امكانات و تدوین دستورالعمل های اجرایی به گسترش شیوه كشت نشایی در سطح كشور كمك كند.
وی ادامه داد: یكی از مهمترین راهكارهای گسترش كشت نشایی در میان كشاورزان و بهره برداران محصول های زراعی، معرفی نشای مناسب برای كشت در هر منطقه با توجه به شرایط خاص آن مكان جغرافیایی است.
مدیركل دفتر سبزی و صیفی وزارت كشاورزی با اشاره به لزوم نظارت در فرآیند كشت نشایی بیان كرد: استفاده از نشاهای كنترل شده و مورد تایید ضمن صرفه جویی در هزینه و زمان بهره برداران، باعث بالا رفتن كیفیت محصول نهایی خواهد شد.
وی با بیان اهمیت استفاده از توانمندی های شركت های دانش بنیان برای افزایش كیفیت محصول هایی كه با كشت نشایی تولید می شوند گفت: توجه به ظرفیت های كارشناسی موجود در حوزه كشاورزی با بالا بردن سطح زیر كشت محصول های زراعی باعث افزایش بهره بری می شود.
وی ادامه داد: معرفی كشاورزان نمونه و مزرعه هایی كه در آن ها از شیوه كشت نشایی برای تولید محصول استفاده شده است، موجب استقبال سایر بهره برداران از این شیوه كشت می شود.
خدنگی با اشاره به لزوم ارائه الگو در كشت نشایی بر اساس شرایط منطقه های مختلف كشور گفت: اگر كشاورزان از فایده های اقتصادی این روش برای كشت محصول های خود آگاه شوند، به سمت آن گرایش پیدا می كنند.
وی افزود: استفاده از شیوه های تولید مكانیزه محصول در كشت نشایی در كنار بالا بردن سرعت فرایند تولید موجب بهبود عملكرد كشاورزان می شود.
وی با اشاره به اینكه هدف نهایی وزارت جهاد كشاورزی در اجرای طرح های مختلف همچون توسعه كشت نشایی بالا بردن ظرفیت تولید محصول های زراعی توسط كشاورزان است ادامه داد: دبیرخانه توسعه كشت نشایی مستقر در وزارت جهاد كشاورزی آماده است تا از هرگونه پیشنهاد و راهكاری كه توسط كارشناسان حوزه كشاورزی استان های مختلف كشور در مورد ساختارها و برنامه های اجرایی طرح كشت نشایی ارائه می شود، در جهت ارتقاء فعالیت ها استفاده كند.
در این جلسه مسئولان و كارشناسان تولیدات گیاهی منطقه سه وزارت جهاد كشاورزی به بیان دیدگاه های خود در جهت تقویت فعالیت های كشاورزی در بخش های مختلف پرداختند.
منطقه سه تولیدات گیاهی وزارت جهاد كشاورزی شامل استان های تهران، البرز، سمنان، اصفهان، قم و مركزی می شود.
/7405/ 6133/

سرخط اخبار استان‌ها